Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/psiholo1/public_html/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 37

Când corpul devine trup – Atelier de explorare de sine prin mişcare şi dans

trupCum te înţelegi cu corpul tău? Ai o relaţie strânsă cu corpul tău sau pentru tine este doar un ambalaj în care viețuiești și pe care îl porți cu tine prin lume? Îi desluşeşti limbajul simbolic sau încerci mai mult să îl amuţeşti atunci când îți atrage atenția?
Atelierul pe care îl propunem are drept scop împrietenirea cu propriul corp, să fii conştient de el, să îl locuieşti şi să îl onorezi. În acest fel, corpul ar putea deveni trup, adică loc al trăirii asumate şi plenare, în armonie cu tot ceea ce suntem.
Când vine vorba de a trăi în armonie cu trupul și sufletul, mulţi dintre noi întâmpină reale dificultăţi. Acest lucru se datorează mai cu seamă faptului că societatea occidentală are în spate o lungă tradiţie de raportare negativă faţă de corp. Acesta a fost considerat o temniţă a sufletului, mijloc de pervertire, sursă a tuturor tentaţiilor şi ispitirilor, nedemn de atenția și grija noastră care trebuiau îndreptate numai către spirit. Deşi istoria acestei perspective asupra corpului pare foarte îndepărtată, consecinţele ei ne mai bântuie încă la nivel de inconştient colectiv. Faptul acesta ne viciază posibilitatea unei raportări sănătoase la propria corporalitate. Mărturie stă panoplia bolilor care ne însoţesc viaţa.
Pentru a schimba această paradigmă este necesar ca relaţia cu corporalitatea noastră să reintre pe un făgaş firesc. În acest fel, corpul ar putea redeveni trup, iar trupul templu ce găzduieşte esenţa divină şi eternă a fiecăruia dintre noi. Aceasta poate fi considerată cea mai înaltă provocare şi chemare a omului şi nicidecum lepădarea de lumea materială pe care a fost creat să o încununeze şi să o ocrotească.

Atelierul se va desfășura într-o manieră experiențială, în care vom explora contribuția mișcării și a dansului în procesul de dezvoltare umană și vom observa importanța conținuturilor psihologice în relațiile interumane. Pentru a porni cu dreptul în acest demers, vă recomandăm să aveți haine de schimb lejere, care să permită mișcarea. Intenționăm să simțim cât mai bine solul sub tălpile noastre, așadar vom purta șosete, nu încalțăminte.

Vor facilita această întâlnire Monica Găitănaru, psihoterapeut jungian, absolvent al primei formări în Psihoterapie prin Dans și Mișcare din România și Mădălina Duțescu, practicant dedicat de dans contemporan, în formare în Analiză Tranzacțională.


Data desfăşurării atelierului este 27 noiembrie, între orele 13:00 şi 18:00

Locul va fi comunicat odată cu înscrierea la atelier.

Înscrieri la: monica@psihologieanalitica.ro, telefon: 0746107106
Preț atelier: 150 lei

Vă așteptăm cu drag și bucurie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

testolivian