Bun venit!

Dacă ești în căutarea unui psihoterapeut te încurajez să oprești puțin din forfota gândurilor, să respiri profund, să închizi ochii și să îți imaginezi cum ar ți-ar plăcea să fie psihoterapeutul tău.

Acum, după ce ți-ai ascultat vocea interioară, voi încerca să mă prezint și dacă vei găsi ceva din cele ce-ți voi spune despre mine care să rezoneze cu nevoile și căutările tale, îndrăznește să îți/îmi acorzi prilejul unei prime întâlniri.

Când am ales să devin psihoterapeut, a fost unul dintre momentele cele mai revelatorii ale vieții mele. Am simțit, după îndelungi căutări, că acesta este cu adevărat vocația și chemarea mea pe pământ. Tot ce pot spune despre o asemenea alegere este că nu e nici pe departe una simplă. Odată cu ea vine și asumarea unei mari responsabilități – aceea de a te șlefui și de a crește permanent pentru a putea oferi o oglindă cât mai obiectivă și mai amplă pacienților tăi.

Această reponsabilitate creează nevoia unui legământ, pe care mi-l asum zi de zi. Nu am nimic special față de alți oameni sau alți psihoterapeuți, pot doar să afirm cu certitudine că respect profund această profesie cu care am intrat mai întâi în contact din rolul de pacient. Mă simt binecuvântată şi recunoscătoare pentru faptul că de-a lungul timpului am avut şansa de a întâlni mai multe persoane cu har care din rolul de terapeuţi, de profesori sau supervizori mi-au călăuzit procesul personal de vindecare şi regăsire de sine. Dacă aceşti oameni nu ar fi fost prezenţi în viaţa mea, cu siguranţă nu aş fi putut fi cea de azi. Ceea ce îmi dă curaj şi încredere să practic această profesie este faptul că am aceste modele de oameni fabuloşi alături de care am simţit pe propriul suflet valoarea vindecătoare a psihoterapiei. Reperele pe care ei mi le-au oferit sunt extrem de preţioase pentru practica mea de zi cu zi. Din dorinţa de a onora principalele „fântâni” din care sufletul meu s-a adăpat pentru a fi cel ce este astăzi, voi reda pe scurt reperele majore ale traiectoriei mele profesionale:

 • în 2004 am absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti.
 • în 2006 am absolvit Ecole Doctorale Francophone en Sciences Sociales.
 • în 2008 mi-am început analiza personală pe care o continui până în ziua de astăzi, având la activ sute de ore de lucru cu propriile vise, răni, complexe, dar şi resurse. 🙂
 • în 2009 mi-am început activitatea de trainer şi facilitator de ateliere pe zona de dezvoltare personală, facilitând până în prezent zeci de astfel de ateliere pe o largă paletă de teme. Acestă ramură a activităţii mele profesionale mi-a adus numeroase satsfacţii şi revelaţii în lucrul cu oameni din zone foarte diverse.
 • în 2011 am absolvit formarea de tip masteral a Asociaţiei Române de Psihoterapie Analitică, formare în care s-au aşezat bazele fundamentale ale practicii mele ulterioare şi prezente. Lucrarea de disertaţie pe care am susţinut-o la finalul acestei formări a avut titlul „Ipostaze ale feminităţii din perspectiva complexului matern”.
 • în 2012 mi-am obţinut dreptul de liberă practică în psihoterapie, am devenit membru al Asociaţiei Române de Psihoterapie Analitică şi al Colegiului Psihologilor din România. Tot atunci mi-am început practica personală în psihoterapie sub supervizare. Până în prezent am peste 2500 de ore de lucru în cabinet.
 • între 2012 şi 2013 am participat la un program de voluntariat pentru copiii din comunităţi vulnerabile folosind metoda terapeutică Sandwork, sub coordonarea Evei Pattis Zoja (fondatoarea acestei metode). Aceast tip de proces terapeutic a avut un impact profund asupra mea.
 • din 2013 mi-am început formarea în metoda terapeutică Referenţialul Arhetipurilor Personale (RAP), coordonată de creatorul acesteia, filosoful, scriitorul şi psihoterapeutul Georges Colleiul. Această metodă mi-a facilitat una dintre cele mai semnificative călătorii în universul fascinant al simbolurilor, arhetipurilor şi mitologiei. Între timp, am devenit practician acreditat al acestei metode şi, totodată, sunt primul formator agreat din Romania în transmiterea completă a metodei RAP.
 • din 2015 am început să lucrez cu metoda „Authentic Movement”, sub minunata coordonare a Antonellei Adorisio. Acest tip proces crează o rezonanţă extrem de specială în sufletul meu, întrucât deschide un spaţiu cu adevărat sacru de  explorare a inconştientului, folosind ca instrument terapeutic propriul corp.
 • în iunie 2016 mi-am finalizat formarea în Psihoterapie prin Dans şi Mişcare, prin intermediul căreia am cunoscut profesori şi terapeuţi de renume internaţional ai acestui domeniu. Interacţiunea cu mulţi dintre aceştia, dar şi lucrul în grup au constituit o experienţă profund terapeutică, inspiratoare şi revelatorie pentru mine.

Fiecare dintre noi își are propriul univers interior extrem de bogat și într-o permanentă dinamică, cu toate că acest univers continuă să rămână o mare enigmă pentru cei mai mulți dintre oameni.

Despre enigma aceasta dătătoare de sens și de viață trăită plenar te invit să vorbim.

 • Pentru că, înainte de toate, psihoterapia este un prilej al dialogului cu tine însuți, în care celălalt devine martor și însoțitor al devenirii tale.
 • Pentru că, în primul rând, putința vindecării se află în tine. Chiar dacă rănile sufletului tău nu sunt poate cu mult diferite de cele ale altora, cu siguranță modul în care le trăiești tu este unic și tot așa este și calea propriei tale vindecări.
 • Pentru că împreună putem descoperi noi orizonturi ale ființei tale, putem afla care sunt resursele tale și cum îți poți depăși obstacolele interioare.

Add A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.