Lectori

Îi prezentăm cu mare plăcere pe lectorii ce vor susţine seria de conferinţe de pe 24-25 septembrie 2009 (în ordinea confirmării):

Irina Wagner

Irina WagnerIrina Wagner şi-a regăsit cele mai cultivate valenţe în cadrul business-ului deschis împreuna cu sora ei Ana, business care propune porţelan pictat manual şi promovează arta românească contemporană. Brandul de succes pe care l-au construit împreună poartă numele “Wagner – Arte Frumoase si Povesti”.
A absolvit facultatea de Marketing – ASE şi MBA-ul la Open University Business School.
Are 15 ani de experienţă în finanţe, logistică, management de proiect, marketing, şi a lucrat la Banca Naţională, Peace Corps şi USAID. A fost implicată în proiecte IT, bancare, de sănătate, training şi arte frumoase.

Se relaxează practicând sport, călătorind sau petrecând timp cu fiica sa Maria Clara.
Tema pe care o va aborda descrie drumul surorii ei de la pasiunea pentru pictură la un brand de succes.

Alexandru Ciucu

Alexandru Ciucu

Influența  tradiției de familie în alegerea carierei

Unic pe piața din România pentru serviciile sale, Alexandru Ciucu creează costume și cămăși bărbătești la comandă, aducând în prim plan un nou concept, anume acela de consultanță vestimentară customizată, exclusiv destinată bărbaților.

Prima întâlnire cu arta croitoriei a avut-o prin intermediul bunicii sale, tatăl său continuând tradiția. În anul 2000 înființează împreună cu tatăl său, brandul „Tata și fiul”. În anul 2001 urmează cursurile institutului de modă „Carlo Secoli”, iar în 2007 ale institutului „Marangoni”, ambele din Milano.„Una dintre expresiile cele mai rafinate ale stilului vestimantar masculin o regasesc in costumul de comanda, caruia ii dedic in atelierul meu toata grijă pentru detaliu, pornind de la țesături și până la accesoriile finale” – Alexandru Ciucu.

Atelierul de croitorie pentru bărbați „Alexandru Ciucu” este exclusivist prin design, calitatea materialelor, a lucrăturii și a consilierii oferite clientului. A luat ființă ca urmare a unei bogate tradiții și experiente în domeniul costumului bărbătesc dar și din dorința designerului de a aduce pe piața din România o contribuție în educația stilului vestimentar masculin. Participarea sa, în calitate de lector, la workshopul vocațional „A treia cafea”, este un prilej de a împărtăși tinerilor câteva din experiențele personale în alegerea carierei. Prin prezența sa, designerul dorește să transmită susținerea și aprecierea sa pentru proiectele vocaționale dedicate tinerilor.

George Ivaşcu

George Ivascu1

Actor român cu numeroase roluri în teatru, teatru radiofonic, televiziune şi filme de lung metraj, în ţară şi peste hotare. Regizor, Conferenţiar Universitar Doctor la U.N.A.T.C. din Bucureşti şi Sibiu, George Ivaşcu este Doctor în Artele Spectatolului cu tema “Logica absurdului în arta spectacolului din secolul XX”.

İn anul 2006 înfiinţează Teatrul Metropolis din Bucureşti. Este Directorul acestui teatru care îi datorează totul:  un spaţiu deosebit de original atât ca arhitectură spaţială, cât şi ca arhitectură umană, o diversitate de stiluri şi decoraţiuni ce găzduiesc cea mai variată ofertă de spectacole din Bucureşti – de la spectacole actoriceşti la concerte, de la workshop-uri de actorie la spectacole “musical”.

Un om dăruit celorlaţi, George Ivaşcu va vorbi cursanţilor despre bucuriile şi dificultăţile construirii unui vis personal şi despre faptul că acest lucru este posibil şi în zilele noastre.
Vizitaţi Teatrul Metropolis.

Sandra Ecobescu

Sandra EcobescuSandra Ecobescu a înfiinţat o şcoală care reprezintă o alternativă pentru sistemul de învăţământ tradiţional – Fundatia Calea Victoriei – în cadrul căreia ofera tinerilor şi adulţilor ateliere interactive (teoretice şi practice), conferinţe şi evenimente în domenii umaniste şi culturale.

Domeniile în care fundaţia organizează cursuri sunt: istoria şi cultura oraşului Bucureşti, filozofia, limbile clasice (greaca veche, ebraica), antropologia, arheologia, folclorul şi etnologia, cinematografia, fotografia, istoria costumului, artele plastice, teatrul, retorica, dansul contemporan, muzica, designul, arhitectura şi dezvoltarea personală.

Cursurile sunt concentrate pe formarea cursantului şi consolidarea culturii generale nu doar pe informare, punându-se un accent deosebit asupra interactivităţii dintre lector şi cursant, asupra atmosferei relaxate şi asupra lipsei de restricţii şi limite impuse artificial.

A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, secţia Română-Engleză, şi a avut o bursă postuniversitară de un an oferită de Fundaţia Onassis din Atena, pentru studiul limbii şi literaturii neo-greceşti. Înainte de a pune bazele fundaţiei a lucrat timp de 7 ani la una din marile companii de logistică din Bucureşti, ca director comercial.

Radu Tudorache

Radu Tudorache

Motto: Viața e prea scurtă pentru a nu o trăi fericit și mulțumit

Sunt născut într-o familie de antreprenori aflată la a patra generație în domeniul afacerilor. Firul roșu al istoriei familiale se centrează pe capacitatea mare de muncă și inovație, neaxându-se neapărat pe un anumit domeniu profesional.

Astfel că tradiția de antreprenori-investitori, începută la finalul primului război mondial cu o fabrică de căruțe în mijlocul Bărăganului, a continuat străbătând perioada comunistă și a ajuns la o diversitate de afaceri în domeniul farmaceutic, imobiliar, industrial și al serviciilor profesionale. Diversitate care a fost în mod cert stimulată de pregătirea mea în domeniul matematicii teoretice, o bază de lucru pentru planificarea oricărei afaceri pe termen mediu și lung.

În acest moment, M Grup – grupul de afaceri în care sunt implicat – include afaceri în România și în sud-estul Europei și este un conglomerat activ care urmărește oportunități de dezvoltare pe cincisprezece axe afaceri.

Sunt implicat și în proiecte creștin-educative prin Fundația Aldea-Tudorache, unul dintre planuri fiind inființarea celui mai vizitat muzeu al tehnicii din Europa Centrală și de Sud Est într-o locație care a fost deja achizionată, iar altul fiind concursul Iconarul la care participă copii preșcloari și școlari ce pictează icoane în perioada postului Paștilor.

Sunt un adept al antreprenoriatului, considerând acest spirit ca un motor al dezvoltării personale și naționale într-o Europă dominată de fostele imperii și imi doresc să pot motiva cât mai mulți tineri să pășească în acest domeniu și să-și ia soarta în propriile mâini. Arena Leilor a fost un format TV care m-a ajutat să atrag lângă mine parteneri de afaceri și să încurajez direct și indirect diverși oameni pentru a-și pune în practică ideile de afaceri.

Cătălin Mitulescu

Catalin MitulescuCătălin Mitulescu s-a născut pe data de 13 ianuarie 1972, iar în prezent este un bine-cunoscut regizor, scenarist și producător.
Este regizor, scenarist şi producător al filmului de lung metraj “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2007), Selecţie oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, Premiul “Un certain Regard” pentru cea mai bună interpretare feminină. Totodată, este regizor şi scenarist al filmului de scurt metraj “Trafic”, Premiul Palme D’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2004 pentru cel mai bun film de scurt metraj.

 

Doina Ruşti

Doina RuştiDoina Ruşti şi-a petrecut copilăria într-un sat din sudul României, într-o familie de învăţători care făceau eforturi mari să supravieţuiască într-o lume comunistă. Pe când avea 11 ani, tatăl ei a fost ucis, în condiţii misterioase, neelucidate încă. Insecuritatea, oprimările, regulile absurde, haosul instalat la sfârşitul dictaturii s-au combinat cu universul fabulos al unui sat stăpânit de poveşti cu fantome, hierofanii şi forţe subterane, iar această experienţă dramatică şi magică totodată a stat la baza romanului Fantoma din moară, recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România şi nominalizat la alte 4 premii importante.

Pe lângă acesta, Doina Ruşti este autoarea romanelor Omuleţul roşu, Ed. Vremea, 2004, (Premiul Ad visum, pentru debut şi Premiul pentru proză al revistei Convorbiri literare), Zogru, Polirom, 2006 (Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti) şi Lizoanca la 11 ani (Ed. Trei, 2009).

De asemenea, publică în mod curent proză scurtă în diverse publicaţii, unele dintre ele preluate şi în antologii şi culegeri de literatură contemporană, precum Bookătăria de texte (2009), Poveşti erotice româneşti (2007), Basme şi povestiri mistice (2007), Tovarăşe de drum (2008), Farse, lacrimi şi o găleată de sânge (2008) ş.a.

Câteva povestiri au apărut şi în traducere (spaniolă, franceză, maghiară), iar romanul Zogru a fost tradus în limba bulgară (trad. Vasilka Alexova), la Ed. Balkani, din Sofia, 2008, şi este în curs de apariţie pentru o editură din Italia.

Profesor universitar la o facultate de cinematografie şi scenarist, cu un doctorat în simbologie, Doina Ruşti a publicat şi o serie de cărţi nonficţionale, între care se numără Bestiarul cantemirian, Dicţionar de teme şi simboluri, Presa culturală, Mesajul subliminal în comunicarea actuală, Enciclopedia culturii umaniste, Dicţionar de simboluri din opera lui Mircea Eliade ş.a..

Monica Daniela Găitănaru

Foto Cetatuia si Balcic 022Am absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi Ecole Doctorale Francophone en Sciences Sociales, Europe Centrale et Orientale.

Între 2004 si 2006 am predat logică şi filosofie în mai multe licee din Bucureşti, am organizat diverse cercuri de filosofie şi artă, precum şi o serie de conferinţe cu personalităţi culturale.

Din mai 2007 lucrez la HotNews.ro, unde ocup pozitia de PR Manager, unde am iniţiat/coordonat diferite  proiecte speciale şi concursuri, urmate de evenimente şi expoziţii tematice, cum ar fi “RecycleArt“  şi “Vreau o Românie mai curată”.

In 2009 am susţinut conferinţa “O foaie, un drum si ispita unui joc”, din seria de conferinţe Povestitor, coordonată de Lia Perjovschi la Centrul de Cultură şi ArtăContemporană – Pavilion Unicredit. Sunt lector al Fundaţiei Calea Victoriei unde sustin cursul “Poveştile ca metofore ale dezvoltării de sine“.

Legat de spiritul vocaţional, consider că o profesie adecvat şi autentic aleasă reprezintă garanţia unei cariere de succes. Pasiunea, entuziasmul şi chemarea faţă de o anumită profesie fac minuni în drumul spre succes. Vă invit să învăţăm împreună cum să producem cât mai multe astfel de minuni în vieţile fiecăruia dintre noi. Momentul oricărei alegeri fundamentale poartă în sine un strop de magie!


Traineri

Alexandru Ciochia

Alexandru Ciochia (1)

Managing Partner Emoticon MEDIA / RadioLynx.ro

De inspirație scriitor, de formație jurnalist și trainer, de ocupație manager, de vocație consultant și coach.
În prezent administrează Radio Lynx, cel mai puternic radio vizual interactiv românesc.
Întrebarea preferată: Visul tău e eficace?

Delia Burnham

Delia

Delia, Country Manager CVO Recruitment, este alaturi de CVO din mai 2006 cand a deschis biroul din Romania. Dupa experienta celor peste cinci ani de recrutare in Romania sustine ca nimic nu o mai surprinde. Motto-ul dupa care se ghideaza este “Try not to become a man of success, but rather to become a man of value” (Albert Einstein)

 

 

 

Anda Marian

Anda Marian

Director Executiv, Talent Gate

Anda Marian s-a alăturat echipei The Leadership Alliance în 2009, atunci când a preluat poziţia de director executiv al Talent Gate,  a treia Divizie a Leadership Alliance, orientată spre programe de identificare şi atragere de talente pentru viitorii manageri din companii.

Înainte de a se alătura echipei Leadership Alliance, Anda a lucrat timp de trei ani în domeniul Real Estate, în calitate de manager al departamentului de Vânzări Internationale.

Între 2002 şi 2006, Anda a lucrat în televiziune în calitate de manager al departamentului de Vânzări şi Achiziţii, construindu-şi cariera prin colaborarea cu producători şi posturi de televiziune de primă mărime din Europa de Est.

Punctele tari ale Andei sunt reprezentate de expertiza extinsă în vânzări internaţionale şi management de proiect, precum şi în design-ul şi implementarea unor structuri şi modele organizaţionale complexe pentru a maximiza eficienţa proceselor de business şi pentru a facilita dezvoltarea personală.

Anda stăpâneşte bine domeniul comercial, dovedeşte abilităţi  de negociere crescute precum şi o îmbinare fericită între gândirea strategică, planificare şi dezvoltare.

Anda vorbeşte fluent 7 limbi străine şi a absolvit Academia de Studii Economice şi Universitatea Babes-Boliay. Este specializată în Afaceri Internaţionale şi deţine un Masterat în Management Internaţional la ESADE Business School, Barcelona.

 

Florin Glinţa

Portrait-001

Project Manager, Talent Gate

Florin Glinţa s-a alăturat echipei  The Leadership Alliance în 2008, când a devenit Project Managerul pentru dezvoltarea modulului de Evaluare Generală al Talent Gate, a treia divizie din Leadership Alliance, orientată spre programe de identificare şi atragere de talente pentru viitorii manageri din companii.

Înainte de a se alătura echipei Leadership Alliance, Florin a lucrat în domeniul Resurselor Umane, timp de doi ani, ca HR Specialist în industria jocurilor de mobile.

Între 2000 şi 2006, Florin a lucrat în domeniul evaluarilor psihologice, ocupându-se cu evaluarea angajaţilor, recrutarea şi dezvoltarea organizaţională. A realizat studii privind instrumente şi metodologii de evaluare şi este co-autor în mai multe lucrări de cercetare cu scopul de a adapta pentru România diverse instrumente internaţionale de testare psihologică.

Punctele tari ale lui Florin sunt reprezentate de experienţa practică în studierea mediului ocupaţional din organizaţii, dar şi de expertiza teoretică şi tehnică privind cercetarea asupra instrumentelor şi metodelor de evaluare psihologică.

Florin are bune abilităţi de comunicare, o personalitate echilibrată, un simţ al umorului dezvoltat şi este un foarte bun lucrător în echipă. Florin este licenţiat în Psihologie – Sociologie şi deţine un Masterat în Comunicare Managerială şi Resurse Umane.

 

Daniela Fugaru Kammrath

Daniela Fugaru KammrathSunt Daniela Fugaru Kammrath şi te întreb: ce cauţi? La ce fel de job visezi cu ochii deschişi sau la ce job nici nu visezi? Ce te animă să devii? Ce te va ţine conectat/a la acest vis atunci când vei fi în impas şi vei avea nevoie să îţi aduci aminte motivaţia pentru care eşti unde eşti?

Sunt întrebări la care, oricâte cărţi vei citi şi oricâte cursuri vei urma, îţi vei răspunde singur. Noi te putem doar sprijini să descoperi unde să te uiţi şi să nu laşi gândurile să treacă neobservate.

Câteva cuvinte despre experienţa mea: am terminat Facultatea de Eletronica si Telecomunicatii din Bucuresti in 1990 si am lucrat în radio, marketing şi advertising de atunci. Am absolvit Cursul BBC de jurnalism radio de la IATC în prima promoţie şi mă ocup exclusiv de proiecte on line din 1999. Am condus activitatea Fundaţiei SHOAH a lui Steven Spielberg în România în anii ’98-’99, perioadă în care am coordonat filmările unui documentar cu supravieţuitori ai Holocaustului din România. Sunt membru fondator International Women Association în România şi am facut parte din bordul acesteia vreme de 4 ani. Am predat doi ani la rând un curs de marketing on line la Facultatea de Jurnalism, Universitatea Bucureşti, post-graduate studies. Am lansat www.121.ro, comunitatea femeilor senzaţionale în 2001 şi www.fashionandbeauty.ro în 2007.

Atunci când îţi urmezi chemarea, există un fir roşu prin experienţa ta profesională de-a lungul anilor care o ţine conectată la visul de la care ai pornit! Urmează-ţi visul! Fii visul tău!

Copy-right fotografie: Florin Constantin
 

Andrei Popescu

Andrei PopescuAndrei Popescu s-a născut pe data de 9 martie 1976 la Constanta si a urmat studiile la Academia de Studii Economice, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine (engleza).
Experienta sa ca voluntar s-a desfasurat timp de opt ani in organizatii non-guvernamental, de la lipitafise si impartit fluturasi, pana la coordonat evenimente internationale cu peste 700 de participanti.
Experienta lui Andrei Popescu in educatia non-formala: instuctor de club de dezbateri, formator si din cand in cand moderator si facilitator
Experienta in gestiune de fonduri comunitare: din 1999 pana in 2007 asistent in cadrul programului pentru educatia adultilor Grundtvig, din 2007 pana in prezent coordonator al programului Tineret in Actiune.

“A ne dezvolta cariera este important (inclusiv pentru succesul nostru in societate). Este insa foarte important sa nu uitam de omul din noi in acest proces. Si daca tot facem ceva, macar sa o facem cu placere!

 

Nu vom discuta despre “cum sa iti gasesti slujba ideala si fericirea in 90 de minute”. Vom incerca insa sa descoperim impreuna cateva instrumente la indemana pentru a “testa” daca ceea ce ne imaginam ca vrem sa facem in viata este cu adevarat si ceea ce ne “coafeaza”. Nu neaparat foarte creative, dar nici total inutile. Lucruri simple, precum ONGuri sau voluntariat! Si ce resurse avem la dispozitie pentru a ne (re)descoperi si dezvolta potentialul si competentele!”

Mihai Iordache

Mihai Iordache

Viaţa ca o călătorie

Psiholog, trainer si DJ, presedinte al organizatiei “Liga pentru Educatie, Cultura si Sport”  (www.lecs.ro)

Orice este posibil!

Promovez capacitatea fiintei umane de a se reinventa, de a-si implini potentialitatea si de a avea relatii vii si profunde.

Am sustinut trainguri si ateliere in Europa, Nepal, India, Pakistan si Turcia. Temele preferate sunt non-discriminare, interculturalitate, drepturile omului, promovarea tolerantei, intelegerii si diversitatii.

In conferintele mele vorbesc despre libertatea de a fi, despre a trai in prezent, autentic si liber-exprimat.

Privesc viata ca pe o inestimabila calatorie, o aventura care ne este data pentru a ne dezvolta si a contribui la dezvoltarea celor din jur, pentru a invata sa iubim si sa fim Oameni.

Comentariile sunt închise.