Referenţialul arhetipurilor personale – conferinţă şi workshop (11-15 noiembrie)

Sã vorbim despre…Tarot!

Asociaṭia Referenṭialul Arhetipurilor Personale (ARAP) ṣi Georges Colleuil vã invitã la o nouã serie de conferinṭe ṣi workshopuri despre înṭelepciunea Tarotului de Marsilia ṣi fascinanta lume a simbolurilor, cu ajutorul metodei Referenialul Arhetipurilor Personale – metodã de analizã personalã ṣi autocunoaṣtere prin intermediul arcanelor de Tarot.

De ce Tarotul?  

Folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopul divinației, Tarotul a fascinat dintotdeauna. Georges Colleuil utilizează Tarotul ca pe un veritabil instrument terapeutic,  prin aprofundarea simbolurilor regăsite în arcanele de Tarot și prin dezvoltarea funcțiilor psihologice și filosofice ale acestora. Din punctul său de vedere Tarotul este un catalog de simboluri, acele imagini primordiale pe care Carl Gustav Jung le numea arhetipuri.Tarotul este ĩntr-adevãr o artã ĩnsã nu una a divinaţiei. Folosind Tarotul intr-un proces de autotransformare, terapie şi dezvoltare personală intrăm în contact direct cu fiinţa noastră cea mai profundă, autentică şi creativă.

“Tarotul nu serveşte la a ghici viitorul ci, mai degrabă, la a-l construi” Georges Colleuil

Cine este Georges Colleuil?  

Mai întâi profesor de filosofie, apoi psihoterapeut, Georges Colleuil este pasionat dintotdeauna de lumea simbolurilor și aprofundează de mai bine de 30 de ani enigmaticul Tarot de Marsilia.  A scris până în prezent nu mai puțin de 10 cărţi despre Tarot, interpretarea viselor, metafore si arhetipuri in terapiile alternative, funcţiile terapeutice ale simbolurilor, și a dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance” ( Referenţialul Arhetipurilor Personale),“Onomasophie” (procedeu de decodare a numelor şi prenumelor) sau “Mitograma”, metode care au însoţit mii de oameni în călătoria lor spre o mai bună cunoaștere de sine.

Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale?

Metodă concepută de către Georges Colleuil în 1983 sub numele de “Le Référentiel de Naissance”, lansată în România în 2013 sub numele de Referențialul Arhetipurilor Personale, reprezintă o tehnică de analiză personală foarte profundă.  Pornind de la data de naștere și ajutându-ne de principiile numerologiei se calculează o temă personală,  temă ce va putea fi interpretată prin prisma arhetipurilor conținute de arcanele de Tarot. Referențialul este un instrument autentic de interpretare, trăire și experimentare a simbolurilor. Prin perceperea, descifrarea și înțelegerea simbolurilor putem accede la înțelegerea propriului destin.Există la ora actuală numeroṣi practicieni din intreaga lume, formaţi în această tehnică în Franṭa, Belgia, Elveṭia, Maroc, Spania, Italia, România, Columbia, Reunion, Mauritius sau Canada.

Program :
Miercuri, 11 noiembrie, ora 19.00
Conferință publică pe tema Referențialului Arhetipurilor Personale
„Sensul alianṭei din perspectiva simbolisticii Tarotului”
Joi, 12 noiembrie,10.00 – 18.00
Vineri, 13 noiembrie,10.00 – 18.00
Inițiere în metoda RAP 
1. Simbolistica arcanelor majore din Tarotul de Marsilia
2. Aprofundarea caselor 1 – 13
3. Cum calculăm și pregătim un Referențial
4. Primele baze de interpretare
5. Oglinzile din Referențialul Arhetipurilor Personale
Acest modul este deschis tuturor debutanților interesați de aprofundarea limbajului simbolic și de o mai bună cunoaștere personală. Poate constitui și o recapitulare pentru cei care au parcurs deja o formare de bază.
Sâmbătă,14 noiembrie,10.00 – 18.00
Duminică,15 noiembrie,10.00 – 18.00
Nivel de aprofundare
1. RAP din punct de vedere personal
2. Gaurile negre
3. Interdictiile constiente si inconstiente din RAP
4. Dialecticile speciale
Acest modul se adresează cursanților care au parcurs deja nivelele 1 și 2 în cadrul acestui stagiu sau în stagiile precedente.Seminariile vor fi susținute de Georges Colleuil, creatorul metodei, în limba franceză. Vor fi interpretate în limba română de Claudia Savu, reprezentantă a metodei RAP în România.
Alte informații:
Seminariile vor fi susținute de Georges Colleuil, creatorul metodei, în limba franceză. Vor fi interpretate în limba română de Claudia Savu, reprezentantă a metodei RAP în România.

Tarif workshop : 320 RON/zi (1150 RON/ pentru participarea la toate cele 4 zile de curs).
Tarif conferinṭã: 45 RON

Locaţia : Centrul Seeds for Happiness – Strada Fabrica de Chibrituri, nr 16, București, Romania.

Pentru înscrieri:
Corina Pirsean, telefon: 0724383653, e-mail:
pirsean@yahoo.com
Monica Gaitanaru, telefon: 0746107106, e-mail: monica.brandusescu@gmail.com
Pentru detalii:
Claudia Savu, e-mail : 
claudia.savu@ymail.com
Roxana Apostoiu, e-mail: roxana_apostoiu@yahoo.comhttp://referentieldenaissance.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/ReferentialulZileiDeNastere?ref=hl
http://georgescolleuil.ro/Data limită pentru înscrieri este 10 Noiembrie 2015.

Numărul locurilor fiind limitat, înscrierile vor fi validate prin plata unui avans în valoare de 320 RON. În cazul anulării stagiului de către organizatori, suma va fi rambursată.
Pentru plata integral (PENTRU CELE 4 ZILE DE WORKSHOP) pânã la data de 1 NOIEMBRIE 2015, se va acorda un discount de 10%.

Vă așteptăm cu drag!
Echipa RAP

Inscrie-te acum