Ritualuri de iniţiere în misterele feminităţii

Tematica feminităţii este una pe cât de complexă, pe atât de fascinantă şi plină de enigme. În cadrul workshop-ului de faţă vă propun explorarea acesteia din perspectiva rolului pe care îl deţin ritualurile de iniţiere atât în conturarea feminităţii fiecăreia dintre noi, cât şi a modului în care este ulterior pusă în joc această feminitate în cadrul relaţiilor.

Perspectiva din care vom analiza semnificaţia simbolică a ritualurilor de iniţiere feminine ţine atât de domeniul mitologiei comparate, cât şi de cel al psihologiei junghiene.


C. G. Jung, Mircea Eliade şi Robert Moore sunt doar câţiva dintre autorii consacraţi care au observat că inclusiv spiritul primitiv a simțit cât se poate de acut nevoia de a introduce între copilărie și vârsta adultă diferite rituri extrem de importante, ceremonii de inițiere care au rostul de a determina pe căi magice conştientizarea şi asumarea identităţii tinerilor neofiţi. Nu e suficientă o simplă despărțire de părinți, ci se impune o ceremonie drastică, având aspectul unei jertfe aduse puterilor ce l-ar putea abate pe tânărul sau pe tânăra în cauză din drumul său către ceea ce este cu adevărat.
Asemenea practici au devenit de mult străine oamenilor zilelor noastre, cu toate că naturii din noi nu i-a fost cu nimic știrbită puterea.
Workshop-ul de faţă îşi propune depăşirea sferei strict teoretice, prin caracterul său interactiv şi introducerea mai multor componente practice, care sperăm să aibă rolul de a vă ajuta să identificaţi modul în care vă puteţi crea un set de ritualuri personalizate prin care să vă conectaţi la propria feminitate, pentru a o afirma în toată splendoarea ei.

Atelierul va avea loc în weekend-ul 17-19 februarie 2012. Preţul acestui modul este de 250 de lei.

Pentru detalii si inscrieri, ne puteti contacta pe adresa de e-mail office@atreiacafea.ro sau telefonic: 0746107106.