Ce ne spun visele?

Fiecare dintre noi a avut cel putin o data in viata un vis care sa il fi marcat in mod special. Cu totii ne intrebam de unde vin visele si care sunt mesajele pe care ni le aduc ele.

De cele mai multe ori obisnuim sa deosebim visele de realitate, ca fiind ceva diametral opus acesteia, insa se cuvine totusi sa intelegem ca si visele isi au realitatea lor, pe care este impropriu sa o judecam drept inferioara, precara sau mai slaba decat ceea ce obisnuim noi, in mod uzual, sa numim realitate.

Mai mult decat despre realitate, este vorba despre adevar – un Adevar profund si mereu actual pe care ele il poarta dinspre sufletul nostru catre noi.

Visele, acesti mesageri inaripati ai sufletului, vin, ca ne amintim sau nu, in fiecare noapte sa ne spuna ceva despre noi. Daca vrei sa intelegi ce, te invit sa aflam impreuna in cadrul unui atelier interactiv axat preponderent pe componenta practica.

 

Atelierele vor avea loc în perioada 12 septembrie – 10 octombrie 2012 şi se vor desfăşura sub forma a 5 întâlniri săptămânale. Preţul acestui modul este de 250 de lei.

Pentru detalii şi înscrieri, ne puteţi contacta pe adresa de e-mail office@atreiacafea.ro sau telefonic: 0746107106.

(vezi in full-screen)

Testiomoniale ale participantilor la editiile anterioare:

  • Pentru mine, seminarul de interpretare a viselor a fost o adevarata revelatie.
    Am realizat ce castig enorm avem cand constientizam acele adevaruri scoase la lumina din zona noastra de umbra. Si cum se schimba perceptia realitatii cand nu ne mai pacalim singuri cu „adevaruri iluzorii”. (Alina B.)
  •  Mi-au placut atmosfera relaxata, tipul deschis al discursului si faptul ca teoria s-a bazat intotdeauna pe exemple. Am venit intotdeauna cu placere la acest curs si as recomanda un numar mai mare de sedinte pe modul. (Ioana D.)
  • Asteptarile mele au fost cu mult depasite, datorita faptului ca am vorbit foarte mult despre cazuri concrete, care ni s-au intamplat noua. Am vazut modul in care se poate aplica teoria si cum se poate face interpretarea de vise. Pentru mine a fost prima experienta de felul acesta si diferenta este foarte mare intre a citi intr-o carte despre diverse cazuri (chiar daca studiate si expuse de Jung sau Freud) si a le vedea interpretate „la cald”.  Multumesc mult! (Iulia M.)
  • Poți merge la cursul de vise cu așteptări cuantificabile – «Îmi propun să învăț la curs X și Y, vreau să devin cu Z mai bun la chestia asta». E o abordare. Sugestia mea ar fi însă să mergeți la curs cu ochii mari deschiși, în așteptarea unor povești – «Uite acesta este visul meu, am visat X și Y și Z, și visul m-a dus pe aici și pe dincolo. Ce va ieși oare din acest vis?». Aș vrea să vă spun, concret, ce am învățat la cursul de vise, să vin cu rezultatele. Ocolesc însă răspunsul, și spun că persoana care ține cursul de vise are foarte bune abilități de comunicare (de la empatie la transmiterea mesajului) și cunoștințe solide în psihologia Jungiană. Revenind însă la întrebare – ce rezultate am obținut la curs? -, spun așa: am crescut. Nu pot preciza exact un domeniu și poate că nici nu e foarte necesar. Pot spune însă că am crescut, ca om. Vise plăcute. (Olivian B.)
  • Incep prin a spune ca acest curs a fost o experienta deosebit de placuta si inedita, in acelasi  timp, – o experienta de autocunoastere la un nivel pe care nu-l accesezi zilnic, cel putin constient! Venisem la curs convinsa ca inconstientul ne trimite constant mesaje, dar nu m-as fi asteptat sa ajung sa inteleg in in profunzime anumite aspecte recurente din visele mele. Asadar, am avut acele revelatii fericite si cred ca s-au nascut datorita unui context placut: o atmosfera relaxanta, o discutie la un ceai, nicidecum senzatia de participare la un curs universitar, scolar, formal/neprietenos.  Cred ca locatia a fost una foarte potrivita. Pentru mine, cele mai constructive momente din curs au fost cele de interpretare efectiva a viselor noastre. Am inteles si acumulat concepte junghiene pe care nu le cunosteam pana la acest curs: Persona, Umbra, Animus, Anima, Sine etc. (Irina V.)
  • M-a ajutat foarte mult faptul ca am analizat propriile noastre vise. Metaforele si povestile la care faceai referire aduceau de asemenea claritate. Pe plan personal, am reusit sa-mi dau seama de probleme importante pe care nu le acceptam si care apareau constant in vise. Mi-am dat seama ca trebuie sa las lucrurile sa se intample. Incercand sa controlez totul, risc sa nu vad semne, mesaje care vin catre mine din inconstientul personal. Multumesc frumos! Recomand cu caldura cursul mai departe happy (Dana R.)
  • Cursul mi-a facut o deosebita placere in sensul ca tot ce am auzit la intalnirile noastre au fost pentru mine informatii destul de noi, unele inedite si care m-au tinut cu mintea si urechile larg deschise. Imi doream sa inteleg tot, sa retin cat mai mult posibil si-mi amintesc ca nu doream sa vina momentul plecarii. Eu am terminat o facultate de matematica si nu-s obisnuita cu atat de multe notiuni, interpretari si, simplu spus, eu n-am cochetat pana acum cu acest domeniu nou pentru mine – psihologia. Din contra, pana acum am evitat astfel de ocazii, simtindu-ma „descoperita”, adica fara o baza de conversatie. O teama mare de penibil. In schimb, sunt o persoana dornica sa ascult, sa recuperez oarecum ce-am pierdut sau am ignorat pana acum. Nu mi-a displacut nimic la cursul tau si nu am ce sfaturi sa iti dau decat unul singur: SA NU TE OPRESTI din acest drum, calea ta de a impartasi si altora ceea ce ai acumulat pana acum. Iti multumesc din suflet! (Marilena B.)
  • M-a impresionat claritatea prezentarii informatiilor, abundenta exemplelor si faptul ca a totul a fost foarte bine structurat, coerent si logic. Pentru mine au fost revelatorii si conotatiile alchimice asociate anumitor vise, ceea ce mi-a starnit si mai tare interesul fata de acest domeniu fascinant care este alchimia. Felicitari si multumesc pentru un curs memorabil! (Eugen C.)