Am o experiență de peste 12 ani în terapie și dezvoltare personală, atât ca facilitator a numeroase cursuri și ateliere, cât și ca psihoterapeut cu multiple specializări, cele mai semnificative fiind în Psihoterapia Analitică jungiană și Psihoterapia prin Dans și Mișcare.

În 2011 am absolvit formarea în Psihoterapie Analitică cu o lucrare de disertație pe tema ”De la Venus la Sfânta Vineri – ipostaze ale feminității din perspectiva complexului matern”. De atunci am continuat în mod constant să aprofundez tema feminității și a arhetipurilor feminine. Lucrul cu femeile aflate într-un proces de regăsire de sine, de reconectare și vindecare a propriei feminități este una dintre componentele principale ale muncii mele terapeutice. Din 2011 și până în prezent am facilitat zeci de ateliere și de cercuri de femei, aceasta fiind una dintre activitățile care îmi aduce cele mai mari satisfacții.

Din 2013 studiez și aprofundez constant metoda Referențialul Arhetipurilor Personale sub directa îndrumare a creatorului acesteia, psihoterapeutul și scriitorul Georges Colleuil. RAP are la baza un protocol de calcul pornind de la data nașterii fiecărei persoane, în urma căruia putem cunoaște arhetipurile specifice fiecărui domeniu major al vieții persoanei în cauză. Arhetipurile alese de Georges Colleuil pentru a ilustra această hartă interioară a sufletului omenesc sunt reprezentate de arcanele din Tarotul de Marsilia, pe care autorul metodei îl consideră un veritabil catalog de simboluri. Cu toate că are la bază simbolistica ancestrală a Tarotului de Marsilia, această metodă nu este una divinatorie, ea neavând nimic în comun cu prezicerea viitorului. Este mai degrabă un instrument care ne ghidează spre deslușirea tainelor propriei ființe pentru a ne împuternici să ne scriem povestea personală în modul cel mai articulat și potrivit identității noastre.

Am avut bucuria de a deschide un nou drum atât în viața mea, cât și în domeniul terapeutic românesc devenind primul practician și formator din România acreditat în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, de către Școala Internațională Georges Colleuil. Totodată, sunt și facilitator al Incintei Sacre – metodă terapeutică de o mare profunzime atât datorită potențialului său de a genera revelații la nivel de conștiință, cât și impactului energetic extrem de regenerator și vindecător, deopotrivă. Incinta sacră este spațiul în care pășim atunci când suntem pregătiți să renaștem.

Din 2019 am devenit Supervizor în Psihoterapie Analitică, rol care mă onorează din perspectiva prilejului pe care mi-l oferă de a însoți psihoterapeuți aflați la început de drum profesional spre consolidarea Terapeutului interior și spre deprinderea siguranței de a-și deschide aripile cu deplin avânt și încredere către misiunea lor de exploratori ai adâncurilor aflați în căutare de Sens vindecător.

Sunt pasionată de pictură, dans, de folosirea ritmurilor și tobelor în psihoterapie, cât și a unor elemente de artterapie, având la bază și o specializare de lucrător cu arte comparate.

În timpul liber scriu povești și poezii terapeutice, pe care le consider aripi create din imagini, cuvinte și emoții pentru sufletele ce vor să reînvețe zborul către Sine.

Un loc special în inima mea îl au vechile basme, tradiții și ritualuri care izvorăsc din înțelepciunea populară ancestrală. Din aceste surse străvechi, dar mereu proaspete mă las inspirată adesea în lucrul meu terapeutic și în atelierele de săpare în adâncuri pe care le facilitez. De altfel, primul și cel mai longeviv curs al meu început în 2009, la Fundația Calea Victoriei, se numește ”Poveștile ca metafore ale dezvoltării de sine”.

Majoritatea instrumentelor și tehnicilor mele terapeutice acumulate în timp și pe care continui să le acumulez în procesul meu de formare și autoșlefuire constantă, au ca puncte comune lucrul cu simbolul și arhetipurile, călătoria spre adâncuri pentru regăsirea luminii interioare și reactivarea creativității ca expresie a libertății sufletului uman și a capacității acestuia de a se autovindeca.

Mă consider, înainte de toate, un slujitor al sufletului uman, un facilitator de revelații și creștere interioară.

 

Vorbe de suflet de la voi

 • Când viața te ia prin surprindere, fără sa te întrebe dacă dorești sau nu o schimbare, cand o persoană dragă alege sa te rănească sau cine stie cum viața te pune în genunchi, la momentul oportun apare învățătorul, mentorul, îngerul păzitor. Așa a fost pentru mine Monica, precum înțeleptul Heremit (Arcanul cu numarul 9 al cărților de Tarot), cu felinarul său în mână luminându-mi calea și cu înțelepciunea sa purtându-mă prin cele mai întunecate cotloane ale subconștientului pentru a aduce la suprafață, sufletul meu rănit spre a-l vindeca cu multă blândețe! Astfel, am parcurs alături de Monica, Inițierea în Referențialul Arhietipurilor Personale, un curs de dezvoltare personală, printr-o metodă inedită de lucru cu simbolistica Arcanelor Tarotului de Marsillia, ce m-a ajutat să mă regăsesc și să mă redescopăr, să identific anumite tipare repetitive din viața mea ce imi aduceau suferință și să înțeleg lecțiile pe care viața mi le-a dăruit.
  Vă invit așadar, să o cunoașteți pe Monica și să o lăsați cu încredere să vă îndrume spre cunoaștere!

  Liliana Cristina Popescu 46 ani
 • Am ajuns să o cunosc pe Monica fiind curioasă să descopăr metoda Referențialul Arhetipurilor Personale și participând prima dată la curs la începutul anului 2017. Încă de la primul curs am fost impresionată de capacitatea ei foarte puternică de a transmite informații, precum și de capacitatea de a facilita cursantul să se deschidă emoțional și să își exprime emoțiile.
  O ședință de terapie cu psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru pentru mine începe din momentul în care îmi fac programarea. Se întâmplă să se ordoneze și să se deslușească frământări interioare care au stat amorțite ani de zile, astfel încât, când ajung la ședință, de cele mai multe ori povestesc cu bucurie ce am mai conștientizat și ce am mai trăit.
  Am recomandat-o și o voi recomanda în continuare atât prin viu grai cât și prin felul în care viața mea și calitatea vieții mele s-au îmbunătățit magic ca urmare a cursurilor, atelierelor și ședințelor de terapie trăite împreună cu magica și înzestrata Monica Daniela Gaitanaru.

  Ioana Temeliescu 46 de ani
 • Dacă nu am vorbi despre o formă de cunoaștere, probabil că aș fi vorbit în culori. În multe culori deși, cu siguranță, nu aș folosi zilele verii drept cuvinte ci mai degrabă ale primăverii, chiar ale toamnei și chiar ale iernii. Monica este în plină ascensiune în toate direcțiile cunoscute și este minunat că una dintre aceste direcții este aceea de a împărtăși, din cunoașterea acumulată, acelora dornici să o primească și apți să o înțeleagă.
  Cred că cei mai buni profesori sunt aceia care știu și recunosc că ei înșiși mai au multe de aflat, iar ea este unul dintre aceștia. În zilele acelea vorbim în culori vii și intense, în zilele în care Monica formator, este elev deopotrivă cu cel neinițiat, ascultând și descifrând misterele, aceleași mistere, dar de la alt nivel și sub alt gen de inspirație, cu siguranță.
  Îmi place când descopăr că oamenii sunt mult mai frumoși când sunt ei înșiși, decât atunci când poartă măști oricât de grozave ar fi ele. Înțelepciunea și frumusețea interioară nu numai că nu țin de măști, dar ele au darul de a fi perene. Ele nu numai că nu sunt afectate negativ de timp sau uzură sau situații, ci dimpotrivă, se fac observate și strălucesc și atrag din ce în ce mai mult, fără nici un efort, oameni de lumină. Frumusețea trece în alte dimensiuni, care "împlinesc"și purtătorul ei și privitorul, deopotrivă. Această frumusețe o recomandă ca formator al Referențialului Arhetipurilor Personale. Pentru că fiecare dintre noi, trebuie să se recompună, să își conștientizeze "suflul" și să își regăsească frumusețea aceea divină pe care însuși Creatorul ne-a lăsat-o înscrisă în matrice.
  Deși numele ei , Monica Daniela Găitănaru, curge asemeni unui râu liniștit și clar, îndemnându-te parcă să te apleci asupra lui și să îl admiri, am ales ca o metaforă pentru ceea ce aș fi vrut să exprim în cuvinte și nu am reușit, două imagini : acest albastru al mării pentru că în el se oglindește cerul și tot în el se ascund adâncurile cu tot ce înseamnă ele, și această fotografie alb negru pentru că toate s-au făcut după ce s-a făcut întăi lumină. Cred că cel mai bine ascuns adevăr este acela care iți este mereu în ochi. Și viața și cunoașterea este o invitație la evoluție și ce sens mai potrivit are evoluția decât acela al transformării și al ascensiunii continue?
  Alb -negru și multe nuanțe de gri este unul dintre planurile pe care poți călători în siguranță alături de Monica Daniela Gaitanaru.
  Un plan al ieșirii din întuneric cu traiectoria înspre lumină.
  Cred că intuiția legăturilor subtile dintre oameni și lucruri și fapte și cuvinte și vise, dublate de slujirea cunoașterii (sub diverse aspecte de instruire și aprofundare), întregită de bucuria împărtășirii acestor daruri, în scopul împlinirii armoniei divine, și recunoașterea ei, ca singurul formator al Referențialului Arhetipurilor Personale calificat pentru ciclul 1 și 2 , fac din Monica Daniela Găitănaru un veritabil Magister Ludi în România.

  Claudia T.
 • Despre RAP am auzit de la colega mea de serviciu. Mi-a explicat ce este, dar mie mi-a rămas în cap că este ceva cu Tarot. De mult vroiam să învăț asta, să-l aprofundez - îmi spun eu. Cu proxima ocazie mă înscriu la curs și, ce să vezi , surpriză - nu era despre ghicit. Norocul meu în viață, uneori și ghinion, dar mai rar, este că sunt curioasă. Asta m-a făcut să rămân la curs și să urmez și alte module și ateliere. M-a cucerit. RAP-ul este o conversație cu tine, cu sufletul tău. Iți aduce înțelegere și vindecare. Fiecare arcană, prin imaginea ei simbolică iți transmite mesajul de care ai nevoie. Nu trebuie decât să fii blând cu tine și să accepți mesajul sau tipul de lucru cu tine. Este un altfel de mod de cercetare a sinelui, a surselor tuturor suferințelor sau greșelilor, este un mod de autovindecare.
  Principalul curs - cel de introducere în taina RAP-ului, l-am făcut cu Georges Colleuil. O minune de om. Apoi atelierele le-am făcut cu Monica Găitănaru. Altă minune de om. Cred că această metodă are o forță magnetică de a aduna oameni minunați. La ateliere, Monica ne-a ghidat, cu multă blândețe și bucurie, cum să înțelegem mai bine arcanele, cum să vorbim cu ele și cum să primim răspuns. Chiar și pentru arcanele, care la prima vedere te îngrozesc (ex. Nenumita) am primit, cu mult tact și dăruire pentru această metodă, explicațiile în așa mod încât m-a făcut să înțeleg și să accept că acea arcana trebuia să fie acolo pentru a înțelege, repara sau a evolua, pentru a depăși blocajele și a lăsa loc liber energiilor curate. În Referențialul meu am de mai multe ori Ermitul, care este despre știința avansată pe care o poți atinge prin conștientizare, despre mentorat sau despre a-ți căuta un mentor. Cred că am găsit - RAP-ul și pe Monica Găitănaru pe care o recomand. Iubește ce face, dăruiește cu suflet tot ceea ce știe și ajută, cu blândețe, la înțelegerea tuturor restricțiilor. Mulțumesc, Georges. Mulțumesc, Monica.

  Cristina L.
 • Am cunoscut-o pe Monica pe parcursul formării în RAP - o cunoaștere treptată, subtilă, la nivel de sine. În timp, am reușit să comunic, să mă deschid la un nivel profund și să simt discret femininul arhetipal și, mai ales, să încep vindecarea. Toate astea nu ar fi fost posibile fară Referențialul Arhetipurilor Personale tâlcuit pe îndelete de un povestitor autentic așa cum e Monica.
  De ce aș recomanda-o? Pentru că are delicatețea unei flori - te lasă să înflorești când e timpul tău, iți dă libertatea de a ființa în cel mai deschis mod cu putință, sub cerul liber...
  Deși te transformă profund, tu simți doar bucuria de a trăi autentic după întâlnirile cu ea.

  Madalina A.
 • Prin intermediul formării în Referențialul Arhetipurilor Personale, Monica, mi-ai deschis porțile unei lumi magice, în care mitul, simbolul și ritualul își găsesc locul în fiecare experiență de viață, dându-i sensuri noi, transformatoare, vindecătoare. Mi-ai făcut cunoștință cu eroii acestei lumi cu grație, naturalețe și blândețe. Iți mulțumesc!

  Roxana V.
 • 1.Experiența avută în timpul formării RAP
  Fiecare seminar alături de Monica presupune să trăiești o poveste, un basm, să pășești într-un univers mitic, fantastic în care simți că tu însuți ești eroul pozitiv, înzestrat cu toate talentele și abilitățile, gata să depășești numeroasele probe și obstacole pentru ca binele tău suprem și adevărul sinelui tău să triumfe.
  În aceasta călătorie inițiatică, ești ghidat de Monica cu blândețe și înțelepciune către profunzimile ființei tale interioare, către întunericul subconștientului tău, acolo unde nu îndrăzneai nici macar să iți arunci o privire. Cu măiestrie și persuasiune, folosind cuvinte atent alese, rostite suav, aproape hipnotic, ești îndrumat cu tact și gingășie să iți înfrunți fricile, anxietățile, să iți integrezi umbra și în final să reușești să te conectezi la propria divinitate. În timpul seminariilor te simți întotdeauna înălțat spiritual, te simți inspirat și provocat în același timp să iți trezești demonii adormiți din străfundul ființei tale.
  În mod firesc seminarul se sfârșește, dar acesta continuă pe alte planuri, învățătura are un ecou mult mai profund în lumea subconștientului, în universul oniric al nopților care urmează. Pare că povestea nu s-a sfârșit până nu ai înțeles lecția, mesajul, sau nu ai învățat din greșelile trecutului. Astfel te întorci cu entuziasm la un nou seminar, nerăbdător să împărtășești cu Monica trăirea unică și irepetabilă, experiența revalatoare, aspectele vieții neexplorate până atunci și care acum își dezvăluie misterul.
  În tot acest demers inițiatic, Monica te îndrumă și veghează cu delicatețe să te predai înțelepciunii tale interioare, să pășești în conștiința ta cea mai adâncă.
  2.Cele mai relevante beneficii ale formării RAP
  Nevoia de cunoaștere și adevăr m-a determinat să urmez formarea RAP. Chiar dacă am bătătorit și alte căi de autocunoaștere, experiența RAP a fost revelatoare cu efecte profunde ce mi-au schimbat viziunea asupra personalității omului și comportamentului acestuia.
  O asemenea învățătură te provoacă să treci prin experiențe pe care pretinzi că le cunoști. Este răscolitoare și poate crea un anume disconfort când te vezi așa cum ești, când te confrunți cu negarea și simularea, cu părerile prea bune despre propria ta ființă. Ea te ajută să discriminezi între iluzie și realitate și să reușești să te conectezi cu sufletul tău, să iți vezi propria ta identitate interioară, să trăiești efectiv în conștiința identității infinite.
  Formarea RAP te ajută să te confrunți cu ceea ce te împiedică să avansezi și să evoluezi pe calea cunoașterii de sine. Devii astfel pe deplin conștient de propriile limite, interdicții autoimpuse sau impuse de către alții chiar de la o vârstă fragedă sau poate chiar transgenerațional.
  O formare RAP te învață să te însuflețești pe tine însuți și pe cei din jur. Dobândești putere și forță să-i ridici sufletește pe cei din jur, să îi îndrumi pe oameni spre ceea ce este mai bun pentru ei, să aduci lumină și speranță acolo unde oamenii au renunțat demult să o mai vadă sau să mai creadă.
  3.Principalul argument pentru a te recomanda
  Monica are abilitatea de a împărtăși și comunica cu alții o învățătură temeinic însușită, integrată mental și sufletește, pe parcursul multor ani.
  Învățătura ei este reală și susținută de propriile experiențe trăite.Ea este o personificare a ceea ce predă, un profesor prin exemplu.
  Munca ei înseamnă pasiune, vocație, empatie și mai ales energie, timp și suflet, toate dăruite cu generozitate.
  A învață alături de Monica înseamnă să realizezi că ai o imaginație și o creativitatea debordantă, să trăiești experiențe unice, să faci parte din poveste, să trăiești asemenea personajelor mitologice. Ea te ajută să capeți încredere în calitățile și talentele tale, să le expui neîngrădit,să fii tu însuți, autentic în gândire și manifestare.
  Cu Monica descoperi plăcerea învățatului, frumusețea jocurilor, te simți motivat, constructiv, și dobândești o atitudine pozitivă și optimistă.
  Iți înfrunți fricile, timiditatea pentru că ai pentru prima dată posibilitatea să te exprimi liber și neîngrădit, așa cum nu ai avut niciodată curajul și prilejul să o faci.
  La seminariile cu Monica ai șansa să lucrezi în echipă, să iți descoperi calitățile de coechipier și mai ales să iți faci prieteni noi și remarcabili.
  Un adevărat dascăl, este o încântare să fii în preajma Monicăi , să îi sorbi cu nesaț fiecare cuvânt, fiecare vers, pentru că această învățătură RAP, în final este o poveste fară sfârșit despre tine, despre mine, despre noi toți.

  Nelu V.
 • M-am întrebat mereu dacă există coincidențe și sunt din ce în ce mai convinsă că nu, ci doar o serie de sincronicități, așa cum spune și Chopra …
  Am ajuns la Monica imediat după ce terminasem școala de Coaching. În timpul studiului, îndrumătoarea noastră ne spunea mereu că pentru a fi capabili să fim coachi de succes trebuie să ne punem viața în ordine. Făcusem și înainte sesiuni de terapie, însă nu pe o perioadă atât de îndelungată. Am ales-o pe ea după o scurtă trecere în revistă a terapeuților pe site-ul arpa. Și sunt sigură că am luat cea mai bună decizie! Mi-au plăcut căldura Monicăi, felul în care zâmbește și asigură întotdeauna un spațiu sigur pentru mine și felul în care nu îmi raspunde la întrebări, ci mă face să mi le pun singură, în alte moduri, astfel încât să-mi dau singură răspunsuri.
  Mi s-au potrivit foarte bine metodele alese de ea și în special flexibilitatea și promptitudinea ei.
  În primele sesiuni nu consideram că am neapărat nevoie de terapie, ulterior mi-am dat seama cât de mult m-am schimbat datorită ei. Și cum atât de multe arii din viața mea s-au schimbat, în special în ceea ce privește relațiile cu cei apropiați. Și cu toate că nu intenționam să ajung în școala RAP, am tot dezbătut dacă să vin la curs sau nu, până la urmă am decis să o fac și nu am regretat nicio secundă!
  În timpul pregătirii RAP sorbeam fiecare cuvânt și fiecare explicație, îmi amintesc că de multe ori mă întrebam cum poate vorbi atât de mult despre un singur aspect? Și în plus de unde atâtea lucruri la care nu m-aș fi gândit nicicând? Formarea RAP a fost pentru mine ca un examen final la mijloc de viață, ca și cum toate experiențele neexplicate și de neînțeles au prins dintr-o dată contur. Și totul s-a legat în mod miraculos, o revelație după alta și tot așa, ca și cum aș creste ca o ceapă. Și acum, imediat când îmi vine o întrebare încerc să dau sens răspunsului din perspectiva RAP. Pornind de la trăire, întotdeauna, așa cum ne-a învățat Georges. Mai mult, toate cifrele au prins înțelesuri, fiecare dată anume, fiecare oră, orice îmi trece în cale ca și cum aceste arhetipuri fantastice sunt dintotdeauna aici. Îmi rămâne doar să le adresez o întrebare. Și să îmi ascut auzul și să îmi deschid inima. Iar plusul de valoare a fost adus de lucrarea finală, cea mai frumoasă încununare a studiului intens pe care l-am depus de-a lungul școlii. Scrisul a fost mereu terapeutic pentru mine, dar acesta, în special, a fost de-a dreptul miraculos.

  Daca ar fi să mă întâlnesc cu cineva care și-ar dori să devină formator RAP, cu toate că nu fac de obicei recomandări, i-aș sugera să vorbească cu fiecare dintre formatori și să aleagă așa cum îi spune sufletul. Aș fi considerată, desigur, subiectivă, tot ce spun este că alegerile vin singure.

  Oana G
 • Pe scurt, experiența formării în Referențialul Arhetipurilor Personale alături de Monica mi-a schimbat viața, într-un mod extraordinar. A fost cadrul în care a putut ieși la suprafață o parte din mine, extrem de autentică și înfricoșată să se arate.
  Formarea RAP m-a apropiat de mine, am devenit mai conștientă de darurile și provocările mele, am căpătat mai multe claritate, direcție și intenționalitate pentru felul în care îmi trăiesc viața. M-am imersat într-o lume simbolică, metaforică, arhetipală, chiar magică și am învățat o mulțime de lucruri noi. Am descoperit pasiuni și curiozități pe care le-am tot urmat de atunci. Am început o nouă facultate, cea de psihologie, din dorința de a urma calea de teraput și de a aprofunda lucrurile învățate. Mi-am găsit tribul, nu m-am mai simțit ciudată și diferită, am simțit că aparțin. Am descoperit că sensibilitatea mea, darurile mele, empatia mea, interesele mele pentru dimensiunea interioară, pentru nevăzut, au un sens, un scop și un loc unde sunt binevenite. Iar ție, Monica, iți sunt extrem de recunoscătoare pentru felul în care ai facilitat aceasta experiență, pentru modelul feminin pe care l-am cunoscut prin tine și pentru buna primire a noii mele forme.
  Te recomand cu încredere ca formator RAP pentru îmbinarea spiritului și a materiei. Adică felul în care reușești să transmiți un mesaj încărcat de magie, conectat și inspirat, într-un mod clar și structurat. Pentru deschiderea și generozitatea cu care transmiți. Am simțit mereu intenția sincera și dedicată de a ne ajuta să creștem, să învățam și să utilizam experiența asta în viețile noastre. M-am simțit împuternicită să duc mai departe darurile transmise prin tine.

  Mara C.
 • În călătoria reconectării și reîntregirii mele ca ființă, mai întăi ca medic și apoi din 2014 ca psihoterapeut jungian, în 2017 am poposit pe un alt tărâm al cunoașterii și inițierii , cel al metodei RAP – Referențialul Arhetipurilor Personale. Atrasă la început de arhetipuri, am descoperit, de fapt, un instrument de explorare a sufletului uman, de autocunoaștere prin intermediul limbajului simbolurilor din arcanele de Tarot. Metoda RAP mi-a dezvăluit o hartă a sufletului meu, cu ajutorul căreia pot explora diferite aspecte ale vieții personale: misiunea și lecțiile de viață, resursele, dar și provocările, “ochelarii” prin care privim lumea, dar și modul în care sunt percepută de lumea exterioară, legăturile transgeneraționale, atât cele moștenite, cât și ce lăsăm generațiilor viitoare. Ceea ce mi se pare atrăgător, încă, la această metodă, este dinamismul pe care îl oferă, atât prin aspectele dintre diferitele arcane, cât și prin existența arcanei care se schimbă în fiecare an.
  Am parcurs cu interes și curiozitate cursurile și atelierele susținute atât de părintele acestei metode Georges Colleuil – psihoterapeut, filozof, cercetător și scriitor francez de renume internațional, cât și de Monica Găitănaru, practician și formator agreat în transmiterea metodei RAP în România, psihoterapeut jungian. Cu delicatețe și dăruire, Monica a fost un ghid care m-a introdus în tainele acestei hărți, m-a însoțit în decodarea și aprofundarea comorilor ascunse ale sufletului meu. Prin profesionalismul, seriozitatea și naturalețea cu care se apleacă asupra universului ființei umane, Monica susține aceste cursuri cu multă pasiune și dedicație , împărtășind cursanților cunoașterea aprofundată obținută prin ani de studii. Este un povestitor cu mult har dezvăluind tainele miturilor și basmelor care își găsesc un sens în viața noastră. De asemenea, menține un echilibru între partea teoretică și aplicarea ei în cadrul atelierelor practice.
  Atât prin calitățile de profesor, cât și prin cele umane, Monica Găitănaru este un formator – călăuză al metodei RAP , însoțind cursanții în descoperirea autenticității și bogăției ființei umane.

  Diana Maria Goiceanu Medic, psihoterapeut jungian, Cursant al metodei RAP
 • Întâlnirea cu Monica și metoda RAP a fost prilejul de a descoperi povești. Nu obișnuitele povești cu Feți-Frumoși, Ilene Cosînzene și Zmei, ci pe cele ale oamenilor care se descoperă pe sine trecând prin poarta simbolului.
  Un șir de întâmplări sincronistice m-au făcut să caut numărul de telefon al Monicăi, chiar în săptămâna în care ea începea formarea unei noi serii de cursanți în metoda RAP. Cum am ajuns la momentul acelei decizii? Căutam informații despre arhetipuri, despre dans, ca metodă terapeutică și simbol. Am plecat în căutările mele de la o emisiune care îl avusese invitat pe Georges Colleuil și am ajuns la Monica, cea care împletise în pregătirea ei cele trei metode terapeutice care mă preocupau în acel moment. Ce m-a convins să încep pregătirea cu ea în metoda RAP, așteptând cu nerăbdare fiecare întâlnire? Felul în care transmiterea unei învățături sacre despre suflet se face așa cum visam întotdeauna: într-un spațiu al armoniei în care lumina simbolului călăuzitor începe să se aprindă. Lumină pe care prima dată am văzut-o pe chipul Monicăi. A fost uimitor să descopăr nu un rol - profesorul care predă - ci un om care are puterea asumării autenticității și verticalitatea adevărurilor integrate.

  Natalia L.
 • Prima întălnire pe care am avut-o cu Monica a fost la o consultație RAP în care, cu mult tact și bunătatea, mi-a deschis niste porți pentru o lume nouă pe care, ulterior, am avut îndrăzneala să o explorez.
  Și după aceea au urmat cursurile și ateliere de formare RAP timp de doi ani, alături de oameni minunați care m-au ajutat să descifrez tainele simbolisticii Tarotului de Marsilia, privit dintr-o altă accepțiune. Și Monica a fost alături de mine de la început și până la finalizarea lucrării finale, ghidându-mă cu mult profesionalism și conectare la energia simbolurilor.
  Pentru mine formarea RAP a reprezentat o “CĂLĂTORIE” către mine, prin care am descoperit multe lucruri ascunse sau pe care nu reușisem să le decodific. De asemenea, este o cale de a-i înțelege mai bine pe ceilalți pentru a crea relații armonioase.
  O recomand pe Monica ca formator RAP în primul rând datorită experienței ei de-a lungul a peste 10 ani în descifrarea simbolurilor, a răbdării de a asculta, de a intra în povestea de viață a consultantului și abilitații ei de ghid spiritual pe care o poate oferi ținând cont de experiența ei multidisciplinară în psihologie.” -Luminița Ristea - astrolog
  "Referențialul arhetipurilor personale este despre tot, despre viață, despre lume, despre tine și Universul în care trăiești. RAP îți oferă o multitudine de posibilități de cunoaștere și autocunoaștere într-o manieră ingenioasă și profundă. Monica te poartă în această lume plină de înțelesuri, cu multă căldură, cu blândețe, cu răbdare și îți împărtășește cu generozitate, tot ce ai nevoie să știi. Pentru mine experiența RAP, alături de Monica, este o frumoasă călătorie, care m-a ajutat să descopăr parți din mine încă neaccesate, să echilibrez unele trăiri, să-mi folosesc într-un mod benefic resursele și potențialul personal, mi-a deschis noi ”lumi” către explorare. Recomand cu mult drag tututor celor dornici de cunoaștere de sine, și nu numai, să pătrundă misterele RAP alături de Monica. Îți mulțumesc din suflet, draga mea!

  Rodica Calcatinge psihoterapeut
 • Sunt profesii care pe tot parcursul activității presupun o educație continuă, iar a mea, cea de consilier dezvoltare personală este una dintre ele. RAP-ul mi-a fost prezentat de o bună prietenă, Adina, psiholog la rândul ei, și așa, într-o zi frumoasă de vară mi-am cunoscut profesorul: Monica Găitănaru. Am pășit pe calea acestei metode descoperind nu doar un profesor, ci un OM care te susține în formare, formare care vine mai întâi să te vindece pe tine, ca apoi, și tu la rândul tău, să îi susții pe cei care vin către tine în procesul lor de vindecare.
  Despre Monica Găitănaru, jurnalistul din mine poate să scrie pagini întregi, însă, trebuie să vii să o vezi vorbind. Atunci vei vedea profesionalismul, vocația și seriozitatea care o definesc. Atunci vei fi fascinată de povestitorul din ea și vei avea parte de o experiență în care vei fi stimulat să studiezi, să descoperi, și cel mai important, vei ști că ai în ea un partener de drum pe calea devenirii tale profesionale. Mai sus vorbeam despre seriozitate... La formările Monicăi Găitănaru, care sunt de durată, o condiție esențială este ca și tu să urmezi o formă de terapie. Este un principiu deontologic la care nu renunță și asta mă face să o apreciez și mai mult. Pe lângă toate cele spuse mai sus, ea este profesorul care clădește continuitate între ai ei mentori și noi, elevii ei și astfel, învățăturile vin către noile generații onorând înaintașii.

  Dorina Pirău
 • Întâlnirea cu referențialul, cu Georges și cu Monica...
  Referențialul... greu aș putea defini în cuvinte starea de exuberanță, bucurie, excitație mentală și energetică pe care le-au produs acest instrument creat de Georges (căruia îi mulțumesc) asupra mea. Deși nu m-am așteptat, întâlnirea cu arcanele a fost pentru mine o reconfirmare că în acest Univers nimic nu-i întâmplător și că totul este, culmea, chiar la vedere. A fost ca și reîntâlnirea mea cu mine, cea care credea în basme și în puterea personajelor cu superputeri... Conexiunea pe care ți-o poate da întâlnirea cu arcanele și cu propriul tău referențial, prin decodificarea arhetipurilor, prin înțelegerea și indumarea cu care fiecare dintre ele vin către tine sunt vindecătoare, miraculoase și deschizătoare de noi potențiale blocate sau încâlcite în conștiințele noastre. A fost și este o onoare pentru mine să înțeleg că doar dacă ajungi într-un anumit stadiu al conștiintei, te poți ridica la nivelul acesta frumos codificat în intelepciunea din spatele referențialului. Cu siguranță munca personala anterioară e foarte importantă, însă ghidul în lumea aceasta frumos colorată, însă, ocultată, cred că este, de asemenea, esențial, iar pentru mine a fost Monica Găitănaru. Monica, prin energia pe care o emană, prin atitudinea, cunoașterea, transformările personale pe care le poți simți din prezența ei, te ajută să poți intra, sau, cum a fost pentru mine, de a re-intra în lumea de basm de mult uitată de mine. Fiecare curs este o nouă poveste, o bucurie, o noua etapă... aproape că am simțit fiecare curs ca și etapele de ridicare a șarpelui Kundalini din yoga, prin fiecare chakra – cu eliberarea acelei energii blocate din zona respectivă și apoi re-așezarea ei frumos, conștient, din nou, în structurile mele. Am simțit energia la modul fizic, învăluitor, așa cum nu o mai simțisem de mulți ani, și după care tânjeam. Pentru mine, pe scurt, asta a însemnat un nivel mai înalt de vibrație, față de unde mă situasem înainte de a ajunge în acest câmp morfogenetic al referențialului, creat de Georges și de Monica. Un câmp care, așa cum Monica spunea, este ca apa care te cuprinde și te integrează și te transformă.
  Nu pot decât să mulțumesc Universului că am primit acest cadou prin prietena mea Claudia care mi-a vorbit despre Referențial și despre Georges, și lui Georges pentru întâlnirea cu Monica!

  Emanuela Zoe Samara psihoterapeut
 • Anul trecut m-am întâlnit cu Monica Gaitanaru, primul formator agreat din România în transmiterea completă a metodei RAP, metoda de formare a „Școlii Internaționale Georges Colleuil”.
  Astfel am început și eu formarea prin această metodă de studiu a Tarotului și atunci am fost fermecată de modul de-a vedea lumea prin aceste arhetipuri ale personalității noastre.
  Întâlnirea cu Monica m-a ajutat să descopăr fumusețea și profunzimea simbolurilor, legarea lor de mituri, basme, povești vindecătoare.
  Încă îmi urmez propria călătorie transformatoare, de descoperire, împreună cu Monica și încă mai descopăr laturi și aspecte noi ale harții mele personale, ale structurii mele psihice. Această însoțire în călătorie e plăcută, caldă și înțelegătoare, urmând căi și descoperiri nebănuite.
  Acum privesc Tarotul ca un puzzle în care îmi așez cunoașterea dobândită - în această călătorie ghidată de Monica, prin structura RAP-ului personal, călătoria mea spre mine, spre punctele mele de sprijin. Nu este ușor să te descoperi pe tine, dar Monica te ajuta să vezi, să înțelegi acele aspecte și să le legi de istoria ta personală.
  Daca vă propuneți să faceți o călătorie în sensul dezvoltării personale, a conștiinței de sine și a unei vieți trăite cu rost și sens, vă indemn să faceți această călătorie transformatoare alături de Monica Găitănaru.
  Aceasta călătorie e facilitată de RAP-ului personal, care este o metodă terapeutică de analiză și dezvoltare personală. Pășiți cu încredere și dorință de cunoaștere și transformare personală.

  Mariana Balu profesor universitar
 • Atunci când am cunoscut-o pe Monica mă aflam într o perioadă agitată, plină de semne de întrebare: Ce anume îmi răscolește sufletul? Ce alegere ar trebui să fac? La ce aș putea renunța? Încotro să-mi îndrept pașii, mai degrabă? Ajunsă La Centru, energia acestui loc m-a învăluit cu blândețe, simțind cum intru în siguranță, parcă într-o altă dimensiune. M-a întâmpinat zâmbind, cu o eleganță aparte, Monica. Din prima clipă am știut că am ajuns unde trebuie. M-a fascinat modul ei de a crea cadrul perfect pentru a transmite aceste învățături atât de prețioase, în stilul unic de povestitor desăvârșit și abundență de exemple menite să-ți fixeze informațiile cât mai bine, ceea ce reflectă vasta experiență de psihoterapeut și vindecător de suflete. Pe parcursul ședințelor de analiză asupra propriului RAP, Monica a fost călăuza ce m-a condus cu răbdare nemaiîntâlnită în acest pelerinaj pe potecile Referențialului, scoțând în lumină aspecte ale personalității mele și situații despre care mi-ar fi fost aproape imposibil să-mi imaginez că ar putea exista, și altele de care uitasem complet.
  Cele mai relevante beneficii ale formării RAP:
  🌸 întoarcerea către mine - uitasem complet că mai exist, mereu era vorba despre ceilalți, nevoile celorlalți, problemele celorlalți, iar eu niciunde.
  🌸 Identificarea traumelor care m-au urmărit până la vârsta aceasta, fără să știu de unde vin anumite frici, reacții, comportamente.
  🌸 Înțelegerea anumitor mecanisme de gândire și tipuri de personalitate.
  🌸 Descoperirea unor părți din mine uitate, pe care am și reușit să le reintegrez, cel puțin parțial.
  Principalul argument pentru care aș recomanda-o pe Monica ca și Formator ar fi experiența. Monica are multă experiență. Este un izvor nesecat de informație pe care ți-o transmite atât de fluid încât simți că ai știut acele lucruri dintotdeauna, numai că le-ai uitat. Este ca o aducere aminte. Monica știe să te aducă într-o poveste de neuitat.

  Nicoleta Pătrașcu medic stomatolog
 • RAP pentru mine înseamnă cunoașterea a ceea ce eșți, dar nu vezi și nu știi ce eșți.
  Simbolurile din Tarot îți traduc într-un limbaj cunoscut ceea ce simți, dar nu puteai să pui în cuvinte. Prin imagininile simbolului am învățat să traduc ceea ce sunt. Dar pentru a înțelege, ai nevoie de un traducător și aici intervine Monica. Cu o voce blândă, cu grijă și respect te ajută să-ți restabilești adevărul despre tine. Efectiv, am simțit cum Monica m-a ajutat să pun în ordine tot ce știam despre poveți, despre călătoria prin viață, m-a ajutat să conștientizez resurse, provocări, vindecarea, eșecul, experiențe și câte în lună și stele.
  Monica este mai mult decât un formator, este un păstrător și un restaurator a tot ceea ce stă la baza ființei noastre, te învață să-ți aduci aminte de Tine.🌞🌞🌞

  Elena Ilioaica psihoterapeut
 • Aș vrea să spun în primul rând că mi se pare extraordinar acest atelier RAP. Și chiar dacă suntem pe zoom și poate nu e aceeași conexiune ca în viața reală, eu una mă minunez încontinuu de cât de multe "potriveli" există în referențialul meu, iar pe măsură ce au trecut zilele mi-am dat seama că, de fapt, nu sunt potriveli deloc.
  Mi se pare un instrument foarte interesant și util în descoperirea de sine. Nu aș fi crezut niciodată. Îți mulțumesc pentru experiență!
  ❤️

  Gabi V.
 • Monica este pentru oameni ca ploaia pentru pământ.
  Am cunoscut-o într-un moment de răscruce în viața mea. Fără să știu cine este și fără să am referințe despre ea, am participat la un curs de povești la Fundația Calea Victoriei. Era o temă tare dragă mie, dar încă neexplorată prea mult la acel moment. Cursul Monicăi m-a ajutat să ajung la o profunzime foarte mare în sufletul meu. Așa am redescoperit comorile ascunse acolo. Pe lângă felul ei cald, elegant, empatic, magic aș spune, de a fi, m-a impresionat gradul ei de cultură din foarte multe arii și felul în care știa să îmbine cunoștințele cu practica. Apoi avea o putere extraordinară în transmiterea unui mesaj clar, acurat care să ajute cursantul să se cunoască și să se pună în valoare. Efectiv, în acel curs, am sorbit fiecare cuvânt și l-am sădit în mine, iar cuvintele ei au rodit în acțiuni concrete pe care am reușit să le fac mai târziu.
  Am recomandat cu multă convingere cursul Monicăi multor prietene aflate în căutare profundă de sine pentru că oamenii rodesc în preajma ei.

  Alina Sîrbu
 • Sunt absolut convinsă că nu există întâmplare!
  Fiecare om pe care îl întâlnim pe drumul nostru contează pentru că, așa cum atât de frumos spunea părintele Arsenie Papacioc este " . Iar eu m-am folosit mult de întâlnirea cu tine, de felul cald și blând în care m-ai ajutat să intru în povestea mea personală. Sigur, surpriza cea mai mare a fost că, deși venisem la un curs, în locul informațiilor obișnuite, am primit răspunsuri la întrebări pe care nici măcar nu știam că le am.
  Apoi am primit un rol, am tras o carte, am scris o poveste... Pare simplu și amuzant. Într-adevăr, pare :) În realitate, a fost simplu, dar extrem de intens, amuzant, puternic și copleșitor.
  Am întâlnit persoane necunoscute care, după cursurile tale, au rămas prietene, atât cu tine cât și între ele, care au revenit alături de tine în multe alte ocazii, cu convingere și multă încredere. Iar lucrul acesta vorbește de la sine despre onestitatea ta, despre bucuria ta sinceră de a împărtăși, despre frumusețea din sufletul tău. De aceea mă simt onorată și extrem de recunoscătoare pentru prietenia noastră și întâlnirea de destin care ne-a adus împreună.
  În final aș vrea să mai amintesc de ritualurile lunii, de tainele împărtășite și micile bucurii care s-au transformat în amintiri prețioase, încântătoare prin bucuria copilăroasă pe care mi-o aduc. La fel ca după un bun spectacol de teatru care, atingându-ți un resort secret, te fac cu adevărat să devii mai înțelept, mai frumos și mai bun.
  Închei acum acest mesaj multumindu-ți că mi-ai dat ocazia să iți împărtășesc ceea ce am simțit încă din prima zi în care ne-am cunoscut și mi s-a confirmat apoi, în timp, cu fiecare cunoștință comună reîntâlnită sau la fiecare postare a ta.

  Florina
 • Cursurile cu tine, au fost pentru mine, o completare a unor răspunsuri, pe care le consideram complete până să aflu lucrurile pe care le-am aflat din interacțiunea cu tine. Ca dovadă că după încheierea cursurilor, am rămas în continuare alături de tine, tocmai ca să merg pe calea pe care am deschis-o împreună, în timpul cursurilor, în a mă coborî și mai profund în înțelegerea mea.
  Cum te simțeai înainte să lucrăm împreună și cum te simți acum?
  Parcursesem o parte consistentă a drumului spre mine până să începem lucrul împreună. Simțeam că mai e ceva. Simțeam că unele lucruri nu le-am prins încă și că sunt esențiale. În momentul ăsta, chiar dacă am descoperit că nu m-am înșelat cu privire la esențialitatea și la importanta acelor aspecte, sunt încrezătoare că nu am ajuns într-un drum închis, ci din contră că am o nouă perspectivă!
  Dacă te-aș recomanda altcuiva și de ce?
  Cu siguranță, cu toată credința și încrederea, fac asta cu toată convingerea că, orice om care ajunge să o aibă însoțitor și călăuză este în siguranță. Că oricât de greu îi va fi drumul, ea, Monica, are calitatea de a-i arăta cum să nu se piardă. Știe cum să țină aprinsă vie speranța și credința în celalalt orice ar fi.
  Ce m-a adus la tine?
  Căutarea, momentul potrivit pentru o nouă etapă în creșterea mea, dorința de-a mă vindeca, nevoia de-a mă înțelege mai bine dincolo și ce pot cuprinde cu înțelegrea conștientă. Orice m-a adus la tine sigur m-a adus cu scopul de-a mă pune în mișcare pentru mai departe.

  Daniela Maria 44 de ani
 • Am cunoscut-o pe Monica prin lumea poveștilor. De atunci, m-a ghidat într-o nouă viață, fiindu-mi alături în momentele esențiale cu clarificări, întrebări, schimbări de perspectivă și încurajări. Datorită ei am ajuns la Tarot și Alice Miller. M-a inspirat să-mi găsesc super resurse în locuri pe care le credeam sterile, să-mi identific elemente din umbră și să mă împrietenesc cu ele. A adus la lumină relațiile cu familia biologică și mi-a redat-o pe cea spirituală. Toate cu empatie, pasiune și echilibru.

  A. P. 44 de ani
 • Taberele organizate de Monica și Andrei, sunt o călătorie în lumea Zânelor și a lui Făt Frumos, cu toată caldura poveștilor spuse la gura sobei.
  Pentru mine, participarea la aceste tabere a fost o mare provocare pentru că au reușit să mă scoată din lâncezeala stării de confort, să mă ajute să pot depăși situații nemaiîntâlnite, provocatoare, de care mă temeam, să recăpăt încrederea în mine și să îmi deschid sufletul. Activitățile și meditațiile, discuțiile libere, drumețiile, precum și focul de tabără și dansul sub lumina blândă a lunii au creat acel spațiu în care să poți fii tu, cel autentic, fără măștile fabricate pentru ceilalți sau pentru tine. Libertatea de a te cunoaște tu pe tine în autenticitate și vulnerabilitate este bunul cel mai de preț câștigat în aceste tabere. Este minunat să fii tu, cel adevărat, cu slăbiciuni, defecte, sensibilități, slăbiciuni, cu tot ce nu ne dăm voie să manifestăm în viața de zi cu zi, pentru că, poate, nici nu știm că le avem, alături de alți colegi de tabără, oameni frumoși cu care și în care te oglindești, regăsești și cu care rezonezi la nivel de suflet.
  Făcând o minimă analiză a evoluției mele ca suflet și ca individ nu pot spune decât că aștept, cu mare nerăbdare, să particip la următoarea tabără. 😉

  Veronica
 • Tabăra Animus și Anima a fost printre acele momente cheie ale vieții mele, mai ales din punct de vedere al relației de cuplu. A fost ca un restart al relație noastre, un moment în care am încetat să ne mai ascundem de dificultăți și ne-am repoziționat unul față de celălalt, mult mai sănătos și mai onest. Deși s-a petrecut doar un weekend, s-a simțit ca o lună, atât de complexă. De la organizare, la activități, la oamenii minunați pe care i-am întâlnit acolo, a fost perfect.

  Mara C.
 • În primul rand, Îți mulțumesc pentru meditația ghidată pe care am apucat sa o fac aseară, de Lună Plină. A fost o Călătorie magică și colorată, la fel ca și visele de după. Vocea ta caldă și conținătoare m-a ajutat să mă deschid mai mult și sa simt iubire din plin.
  Referitor la cursurile de Tarot, as vrea sa îți mulțumesc pentru ghidarea ta și felul în care cu grijă așterni prin poveștile tale înțelepciunea simbolurilor din Tarot pentru care "învățăcelul" să le redescopere apoi și singur. De asemenea, Îți sunt recunoscătoare și pentru experiența ta ca psihoterapeut, pentru spațiul sigur, de acceptare, pe care îl primim la cursurile tale.

  Cristina Lotru Life Coach, 30 ani
 • Atelierul mi-a plăcut mult și m-a lăsat cu pofta de a afla mai mult cu privire la ce te poate învăța Tarotul despre sine. Îmi recunosc ignoranța absolută din acest punct de vedere și admit că priveam subiectul cu oarecare sprânceană ridicată a suspiciune. Dar n-are nicio legătură cu miturile populare care acoperă acest termen.
  Am plecat de la atelier cu o reală curiozitate de a afla mai multe despre mine, prin intermediul arcanelor, și cu multe momente în stilul revelator de "woaw, fir-ar să fie, așa este", în vreme ce iți ascultam interpretările.
  Mi-ar plăcea să particip la un astfel de atelier live, mai ales pentru ocazia de a cunoaște mai îndeaproape ceilalți participanți. Exact în timpul discuției mă gândeam câtă empatie și interes cultivam pentru străini absoluți și cât îmi placea sentimentul de comunitate. Cei mai mulți dintre noi nu avem ocazia să ascultam profunzimile unor persoane complet necunoscute și asta oferă o stare de bine, de căldură, de participare.
  Mi-au plăcut enorm explicațiile tale, oferite fiecăruia dintre noi, ceea ce mă face și mai mult să cred în terapia și știința pe care o practici tu și cred că aș avea multe de învățat din domeniu.
  Din câte am apucat să te cunosc, ești o femeie și un terapeut minunat, în termeni budiști aș spune "a luminous mind" și nu pot decât să mă bucur că ai ales o meserie în acest domeniu.

  Iulia Hau
 • Ca și feedback despre primul modul, aș vrea să iți împărtășesc visul pe care l-am avut azi noapte și în care se făcea că am în mână un fel de cuarț pe care îl spărgeam cu o daltă, iar în mijlocul lui se afla un miez de alună. Ca urmare a visului, dimineața o amintire din copilărie, neuitată, dar nevalorificată, a apărut la suprafață, plină de noi semnificații. Această nou perspectivă m-a făcut să înțeleg în ce fel această experiență mi-a influențat modul în care mă raportez la locul meu în lume, și la felul în care îmi găsesc locul printre oameni. Abia aștept să continuăm aceasta minunată călătorie.

  Dan C.
 • Monica este, înainte de toate, zâmbet.
  Zâmbetul ce te bine-primește și te așază cu blândețe, discreție, dar și cu o anume fermitate în universul pe care Monica l-a pregătit cu migală de alchimist pentru întâlnirea vindecătoare. În mod miraculos, vindecarea începe de la primul pas făcut peste pragul ce te absorbe în acel univers turquoise, cu raze de soare ce se insinuează prin perdeaua de iederă și unde, se întalnesc cu firul de abur pornit din cana cu ceai ce așteaptă destăinuirea. Pentru mine, terapiile Monicăi sunt pure trăiri, trăiri dincolo de explicabil, chiar și atunci când mentalul încearcă saă preia controlul pentru a ințelege mișcările ca un dans în jurul tău, picurarea de esențe peste ființa ta sau transmiterea prin diverse căi a energiilor prin care Monica inserează starea de echilibru și starea de fulg. Pentru că aceasta este senzația de după terapie: că te-ai dus cu plumb în rucsac și ai ieșit fulg de acolo. 🙂 Dumnezeu mi-a scos în cale, în momentul în care căutam o terapie care să se potrivească cu nevoia mea de echilbrare - mai ales energetică - cel mai potrivit mesager și îmblânzitor de energii și de fiecare dată cand îmi simt oamenii dragi în impas, le recomand o întâlnire cu Monica. Pentru că știu că vor fi bine.
  Mulțumesc!

  Immanuela 42 de ani
 • Terapia cu tine m-a ajutat să redescopăr părți uitate din mine, să mă cunosc și recunosc, să mă întregesc. Alături de tine am construit punți care m-au ajutat să fac pași siguri spre a mă accepta și iubi așa cum sunt, să mă înțeleg mai bine pe mine și pe cei din jurul meu, să redescopăr bucuria de a fi și a trăi, chiar și atunci când simt că-mi este greu. Terapia cu tine m-a împuternicit și m-a ajutat să am mai multă încredere în mine.
  Alături de tine am avut încredere (să mă deschid/să îmi deschid sufletul și) să-ți destăinui și ceea ce nu îmi destăinuisem mie însumi până atunci și asta a fost vindecător.
  Înainte de a lucra cu tine eram ușor pierdut sau rătăcit, în derivă, nu foarte blând cu mine însumi, nu mă cunoșteam suficient, practic în interiorul meu era dezordine. Cu ajutorul tău am reușit să restabilesc ordinea interioară și să fiu în armonie cu mine și cu ce se intamplă în jurul meu. Ai fost alături de mine atunci când mi-a fost frică să intru în contact cu părți neplăcute din mine și am învățat ce înseamnă acceptarea de sine - ai facut asta în cel mai delicat mod posibil.
  Aș putea spune că nimeni nu mi-a oferit mai multă acceptare și încredere așa cum ai făcut-o tu. Înainte de terapie eram defragmentat, un puzzle care trebuia construit, împreună am reușit să-l construim și să mă văd întreg, ordonat/ cu ajutorul tău am reușit să-l construiesc piesă cu piesă, să restabilesc ordinea interioară.

  Te-aș recomnda pentru că ai har să ajuți oamenii să se vindece, pentru că ai o “naturalețe” autentică, se vede în ochii tăi că îți place ceea ce faci, ești acolo tot timpul prezentă, suferi și te bucuri împreună cu cei cu care lucrezi. Pasiunea și dorința ta pentru a ajuta se vede din primul moment, de la primul contact, de la prima până la ultima ședință.
  Off the record, dacă ar fi dupa mine...te-aș recomanda numai pe tine celor care întreabă daca știu un psihoterapeut bun. :)) Se prea poate ca oamenii să aibă o imagine, o pre imagine despre ideea de cum este și ce face un psihoterapeut, uneori imaginea asta nu este conformă cu realitatea, iar tu arăți asta, că terapeutul nu te judecă, nu te analizează de dragul analizei, ești un terapeut căruia nu-i este frică să fie ea, asumată, umană, empatică. Ai o caldură sufletească cum rar mi-a fost dat să simt.

  Ștefan Lucian 35 de ani
 • Am ajuns la Monica după o perioadă foarte tulburată în viața mea care m-a adus la limită. O cunoscusem de curând la un curs despre introducere în psihologia lui Jung și mi s-a parut o ființă foarte caldă, empatică și capabilă să ajute. Intuitiv cred că știam că am nevoie de cineva cu suflet pentru că eu eram toată rațiune. Numai ea știe câtă răbdare a avut cu mine, iar eu îi sunt profund recunoscătoare pentru cum a știut să-și folosească rațiunea ca să mă aducă înapoi în suflet. Pot spune cu mâna pe inimă că ea m-a vindecat. În terapie ajungem să ne cunoaștem mai bine, să ne lucrăm aspectele problematice, dar nu știu în ce măsură se poate vorbi despre vindecare, dacă nu pornim de la ideea de boală. Însă în cazul meu, eu simțeam că mă sting încet pe interior, iar ea a facut un slalom extraordinar atunci când eu respingeam tot ce venea spre mine și credeam că doar eu știu mai bine, și m-a adus înapoi la mine, înapoi la sufletul meu, înapoi la viață.
  Nu doar că aș recomanda-o, am și făcut-o și o tot fac în continuare. Mergeți la Monica, oameni buni, pentru workshop-uri, pentru retreat-uri, pentru terapie, mergeți pentru că ea lucrează dintr-un loc în care inteligenta și simțirea se întâlnesc și nasc înțelepciune.

  Andrea Balint
 • Întâlnirea cu Monica mi-a adus inițiere în tărâmul minunat al viselor și traducerea lor în limbajul ființei mele.
  Psihicul meu, dornic de însănătoșire, a fost generos și mi-a oferit multe vise. Monica, prin cunoașterea ei bogată mi-a însoțit pașii în călătoria nouă pentru mine, având răbdare și blândețe.
  În plus, cunoașterea Monicăi în domeniul psihoterapiei prin dans și mișcare mi-a sprijinit evoluția în cadrul formării urmate de mine în acea perioadă (tot în psihoterapie prin dans și mișcare)
  Cum te simțeai înainte să lucrăm împreună și cum te simți acum?
  Am început procesul de dezvoltare personală înainte de întâlnirea cu Monica. Așa cum ni se întâmplă multora, atunci când suntem pregătiți, apare și susținerea. Mă aflam în căutare de susținere în partea de simțire, raționalul fiindu-mi de mult prieten bun. Alături de Monica, am reușit să echilibrez balanța “rațiune-simțire”, realizând că cele două părți sunt deopotrivă prieteni și nu în competiție. În plus, am realizat bogăția de simboluri care ne sprijină viața și despre care aflasem doar teoretic (citindu-l pe Jung).
  Ai simți să mă recomanzi și altcuiva? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
  Întâlnirea cu Monica este benefică pentru oricine aflat în călătoria de autocunoaștere. Prezența ei plăcută, elegantă, plină de bunătate și acceptare ajută în deschiderea celor mai ferecate lăcașuri ale ființei noastre. Este un călăuzitor minunat, purtător de lumină și înțelepciune.
  Ce m-a adus la tine?
  Urmam o formare în dansterapie și căutam un specialist care să înțeleagă mesajele corpului.

  G. S. 43 de ani
 • Terapia m-a ajutat să îmi găsesc resursele interioare pentru a naviga provocările și furtunile din viața mea. Monica a fost ca un stâlp de susținere în momentele grele. Am învățat în această călătorie interioară cum să mă iubesc pe mine. M-a ajutat să îmi înlocuiesc vocea critică cu una iubitoare. Totodată, am făcut curat în programele vechi după care fucționam. Terapia m-a ajutat să nu mai trăiesc condiționată de rănile din trecut, ci să aleg să trăiesc în iubire. Faptul că am început aceast[ călătorie împreună cu ea drept ghid a fost una din cele mai bune alegeri din viața mea.
  Cum te simțeai înainte să lucrăm împreună și cum te simți acum?
  Înainte obișnuiam să "îmi dau în cap" și să mă judec aspru. Acum am îmblânzit această voce. Totodată, înainte mă lăsam influențată în mare măsură de lucrurile din exterior, acum sunt mai temperată și consider exteriorul o reflexie a interiorului, unde doar eu am putere. Înainte credeam că trebuie să fac ceva ca să fiu iubită, acum știu că eu sunt iubire.
  Ai simți să mă recomazi și altcuiva?
  Am și recomandat-o prietenelor mele pe Monica și aș recomanda-o mereu. Pentru mine a fost un ghid important în călătoria interioară.
  Ce m-a adus la tine?
  Când am hotărât să încep terapia treceam printr-o perioada de tranziție și eram copleșită de schimbări.

  Dominique Dinescu 29 de ani
 • Se face un an de când sunt în proces terapeutic cu Monica. Când citesc un an și mă întorc înapoi în timp, nu aș fi crezut niciodată că voi ajunge aici. Că voi ajunge până aici. Întâlnirea noastră a fost o regăsire care avea și încă are să mă învețe ce înseamnă să ai un reper feminin de la care poți învăța despre tainele feminității, despre ce înseamnă să fii cu adevărat femeie în zilele noastre, despre respectul de sine, grounding, recunoștiință, smerenie și multă magie de care, din păcate, tindem adesea să ne desprindem fară a fi conștienți. Monica mi-a facilitat accesul către această magie pe care o aveam în interiorul meu și de care habar nu aveam. O căutam mereu în exterior. O căutam mereu în alții.
  Acum un an, eram un castel de nisip pe care orice val putea să îl înghită. Azi, simt că toate cărămizile pe care le-am pus împreună vor fi mai mult decât o construcție, vor fi o fortăreață. Ceea ce avem toți nevoie pentru magia din noi.

  Carina V.
 • Am ajuns să o cunosc pe Monica cu ajutorul unei prietene foarte dragi. Timp de șase luni, în pauzele de la muncă, îmi vorbea despre Monica și era convinsă că avea să îmi placă să lucrez cu ea.
  Timidă, într-o zi i-am trimis Monicăi un mesaj cu informațiile mele și am cerut politicos o întalnire. Au trecut mai bine de trei ani de atunci și consider cu toată ființa că am luat cea mai bună decizie din viața mea. Înainte de acest proces terapeutic mă simțeam confuză, descumpănită și deseori tristă. Alături de Monica am pornit pe un drum al descoperirii personale, un drum al acceptării de sine și al celor din jur. Monica îmi oferă un spațiu în care pot fi liberă, în care mă pot lăsa să fiu eu. Ea mă ajută să deslușesc cele mai confuze dintre stări, gânduri, sentimente.
  Simt că dincolo de relația terapeutică, foarte profesională, am descoperit în Monica un om pe care mă pot baza în momentele cele mai grele. Văd în ea un partener în „drumul meu spre acasă”, un drum spre o viață autentică, echilibrată și sigură.
  Cu ocazia acestor rânduri țin să îi mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul oferit. Nu există cuvinte pentru a descrie gratitudinea ce mă încearcă când mă gândesc la ea. Recomand cu căldură un proces terapeutic alături de acest om minunat, numit Monica.

  Oana 30 de ani
 • Am cunoscut-o pe Monica la un curs în cadrul Fundației Calea Victoriei. Încă din primul moment, am simțit că este persoana pe care o căutam. Mi-a atras atenția blândețea pe care o exprima, combinată cu un soi de fermitate în ideile susținute. Mă aflam într-un moment de profundă tristețe, combinată cu o lipsă de direcție în viață. Aveam nevoie de o schimbare susținută, ghidată, iar Monica a fost persoana care m-a ajutat în tot acest proces. De-a lungul celor doi ani de psihoterapie, am pus bazele unei etape noi în viața mea, atât emoțional, cât și fizic. Rezultatele s-au văzut imediat. Toate ședințele de psihoterapie au fost precum o cheie care a deschis ușa către mine însămi și către toate lucrurile bune care, ulterior, s-au întâmplat în mod natural. Prin urmare, recomand cu mare drag ședințele de psihoterapie. Iți mulțumesc, Monica, pentru toate darurile pe care le-ai adus în viața mea!

  Raluca S.
 • Am lucrat cu Monica vreme de aproape 2 ani în intervalul 2013 – 15. Ceea ce m-a adus la ea a fost curiozitatea legată de explorarea propriului inconștient și faptul că știam că este călăuzită în munca ei de abordarea lui Carl Jung, pentru care aveam deja admirație și respect.
  În timpul sesiunilor noastre am ajuns, într-adevăr, în diferite unghere neștiute și neumblate ale psihicului și inimii mele. Prin combinarea acestor conștientizări cu o serie de alte practici care m-au pus cu adevărat în contact și cu corpul meu, m-am (re)desoperit și m-am acceptat ca Bărbat și am început să mă bucur plenar de cine & ce sunt.
  Pe parcursul anilor am recomandat-o cu căldură pe Monica celor care mi-au cerut recomandări și voi continua să fac asta și în continuare.

  Mihai P 50 ani, coach, București
 • Întâlnirea cu Monica a venit într-o perioada tare dificilă din viața mea, mă confruntam cu o depresie.
  Am participat la unul dintre cursurile susținute de ea pe tema feminității și a fost balsam pentru suflet. A reușit să transmită informația dincolo de cuvinte, prin imagini și emoții pline de viață și intensitate, profund vindecătoare.
  În terapia personală, cadrul creat de Monica este unul profund empatic, susținător, hrănitor; a fost alături de mine în cele mai dificile momente, cu blândețe și atenție m-a susținut prin tenebrele inconștientului, am trecut împreună prin cele mai mari frici și suferințe și am ieșit mult mai întreagă și plină de viață.
  O recomand din toată inima, un adevărat profesionist, o femeie care te inspiră prin simpla prezență.

  Valentina C.
 • Călătoria pe care am parcurs-o alături de Monica a fost plină de descoperiri. Am început terapia cu ea acum cinci ani, cu intenția de a înțelege ce se întâmplă în interiorul meu, într-o perioadă în care îmi căutam rostul pe lume și trăgeam după mine un camion de îndoieli de sine. Monica m-a primit cu blândețe și căldură. Îmi amintesc și acum atmosfera din cabinetul ei, era ca și cum intrasem într-o altă lume, magică. Îndrumată de ea am simțit că pot să pășesc înăuntrul meu în deplină siguranță. Simțeam că pot să-i spun despre mine cele mai tainice lucruri, ceea ce a fost surprinzător, pentru că nu știam despre mine că am atâtea taine de dezvăluit.
  O recomand pe Monica ca psihoterapeut pentru oricine simte dinăuntru chemarea de regăsire, pentru oricine simte că Ceva lipsește din viața sa și este dispus să pornească în căutarea acestui Ceva. Monica este un ghid minunat, cu o abilitate extra-ordinară de orientare în lumea simbolurilor și un bun translator al acestei lumi într-un limbaj accesibil și celor (încă) neinițiați.

  A.M 32 ani
 • Iți mulțumesc, dragă Monica, pentru susținere și ghidare!
  Blândețea și resursele tale variate și surprinzătoare, au scos la suprafață situațiile, gândurile și apăsările care îmi ghidau din umbră alegerile și acțiunile.
  Te-am intâlnit acum... 5 ani! la cursul Arta de a asculta - în care naturalețea și metodele tale m-au inspirat și mi-au grăit. În sesiunile de terapie privată mi-ai respectat ritmul și putința, fiind acolo aproape, ajutându-mă să asimilez și să acționez asupra situațiilor nefaste care mă afectau. De aceea caut să te păstrez aproape și te recomand oricui simt că i-ar fi benefic suportul tău.
  Mulțumesc Universului că ești în drumul meu!

  M. S. 42 de ani
 • Întâlnirea mea cu Monica a fost cu adevărat una din acele întâlniri magice, care mă îmbogățește sufletește și mă împlinește cu fiecare ocazie pe care o avem de a lucra împreună. O cunosc pe Monica de mai bine de cinci ani, timp în care am lucrat cu ea adesea, fie în terapia mea individuală, fie în cursurile și atelierele pe care le susține.
  Psihoterapeutul Monica este un adevărat profesionist, cu foarte multă expertiză în domeniul ei, o persoană cu o mare ținută intelectuală și un deosebit rafinament conversațional. În toată această vreme, însă, am avut șansa să o descopăr și pe Monica, omul minunat, empatic, cald, conținător, care are mereu câte un cuvânt de mângâiere și un gând bun pentru ceilalți, o prezență foarte feminină care radiază mereu bucurie – ea are darul minunat de a trăi autentic în prezent și a inspira pe cei din jurul ei să fie o prezență conștientă.
  Monica este ea însăși o persoană care crește în fiecare zi, care încântă mereu cu abordări noi, o prezență foarte proaspătă – fiecare întâlnire cu ea este pentru mine o bucurie sufletească și intelectuală.
  Draga mea, eu am muuult mai multe de scris despre tine, căci tu ești un Univers de magie și aducă̆toare de bucurii în viețile noastre, dar am ră̆mas la o variantă mai scurtă și mai potrivită cu un testimonial. Eu îți mulțumesc ție și Universului pentru întâlnirea noastră̆ și pentru tot ceea ce faci mereu pentru mine! Să știi că mi-ai adus multă lumină. Și pentru asta nu voi găsi niciodată̆ suficiente cuvinte de recunoștință. Aș̦a că deocamdată̆ te îmbrățișez strâns și îți trimit multe gânduri bune! 🌈❤️🌹

  M. R.
 • Am impresia că orice aș pune în cuvinte nu va putea descrie relația specială pe care am simțit-o lucrând cu Monica. Cu toate astea, las mai jos câteva rânduri.
  Pe Monica ca și psihoterapeut aș descrie-o ca pe o mamă caldă, blândă, iubitoare, conținătoare și mereu acolo. În timpul terapiei cu Monica m-am simțit mereu susținută și conținută, ceea ce mi-a dat curaj să scot la lumină tot ce pusesem sub preș timp de 32 de ani.
  Pentru mine interacțiunea cu Monica a avut în primul rând un rol esențial în dezvoltarea aspectelor feminine sănătoase și benefice.
  Am recomandat-o pe Monica și o recomand în continuare tuturor celor care își doresc să cunoască o zână bună care îi poate susține să își descopere esența divină, propriile haruri și cu ajutorul lor să rezolve tot ceea ce pare imposibil de soluționat.” -A. M., 39 de ani
  “Experiența avută în timpul terapiei o pot lega de două cuvinte: revelație și suferință.
  Cele mai relevante beneficii au fost: - eliberarea de credințe limitative în special legate de Dumnezeu și sexualitate.
  - să învăț să mă accept așa cum sunt ca ființă întreagă în care coexistă sacrul și profanul, lumescul și divinul. (aici fac referire și la dansul oniric, un punct important în relația noastră)
  - împreună am creat fundația pentru o speță pe care o ignoram complet până să încep terapia: visele și interpretarea lor. Am transformat asta într-o pârghie care ne-a ghidat și m-a ajutat să descopăr lucruri noi despre mine.
  Te recomand pentru energia feminină care lucrează prin tine; pentru intuiția și capacitatea de a înțelege lucrurile la un nivel profund și de a oferi răspunsuri/soluții pe măsură.

  Daniel Tanase
 • Am ajuns să o cunosc pe Monica la recomandarea unui prieten.
  Eram într-o perioadă destul de agitată a vieții, trecusem printr-un divorț și acum eram într-o relație destul de serioasă cu cea care avea să îmi devină soție ulterior. Deși starea mea de bine se îmbunătățise și mă simțeam bine în relația pe care o aveam, aveam momente de panică, că ceva nu este în ordine, vroiam să renunț la relație și să încerc altceva... și, în același timp, îmi dădeam seama că este greșită această cale, iubeam și era nebunesc să renunț, parcă mă auto sabotam.
  Personal, eram destul de împotriva mersului la psihoterapeut pentru că, așa cum gândesc mulți, aveam impresia că mă pot vindeca singur, că voi găsi singur soluții, citind. Dar cum "timpul nu mai avea răbdare", cum spune Marin Preda (cicatricile divorțului și nu numai, nu erau vindecate nici pe departe), am dat curs sfatului primit și am sunat-o pe Monica.
  Nu știam la ce să mă aștept.
  Citisem înainte că relația pacient-psihoterapeut se formează din primele ședințe; vei ști dacă terapeutul este potrivit pentru tine sau nu.
  La sfârșitul primei ședințe, deja mă simțeam schimbat, mult mai încrezător în viitor, în forțele mele, în relația mea..și mă felicitam că am decis să merg la ea.
  Căldura, blândețea și modul de interacțiune al Monicai au fost, pentru mine, un șoc, sincer… pentru că aveam o anumită imagine despre un terapeut (de altfel, imagine distorsionată de media vis-a-vis de psiholog și nu psihoterapeut).
  Are un mod foarte natural, firesc, de-a vorbi și de a interacționa, iți dă o stare de bine și relaxare, astfel încât să îi poți povesti despre tine, despre viața ta, pentru ca ea să te poată ajuta.
  Metodologia ei, pe interpretare de vise, pe mine personal m-a ajutat foarte mult pentru că visez mult.
  Într-un an, eram alt om, total schimbat.
  Pot spune, fară niciun dubiu, că Monica mi-a schimbat viața. Fără ea, probabil aș fi căutat în beznă mult timp și nu aș fi putut să-mi răspund la întrebările care păreau că nu au niciun răspuns, să-mi explic stările care păreau că nu au nicio cauză și aș fi renunțat probabil la cea care mă face un om fericit și împlinit în ziua de azi.
  În încheiere, Monica este un psihoterapeut extraordinar și un om la fel de extraordinar.
  Este genul de om care iți dă energie, te încarcă și te bucuri să-l vezi de fiecare dată, în orice împrejurare.
  Mulțumesc, încă o dată, Monica!

  Cezar
 • Întâlnirea mea cu Monica a avut loc exact la momentul potrivit și grație unor sincronicități formidabile, contrar “bunului obicei” de până atunci, mi-a fost imposibil să o ignor. Ea a fost Omul care mi-a arătat drumul și care a mers alături de mine până când am putut să pășesc singur. M-a ajutat să găsesc în mine întrebări nerostite și mi-a ghidat drumul către răspunsurile lor cu o gingășie și o răbdare vindecătoare.
  Darurile cu care Monica a venit în viața mea sunt cel al autocunoașterii, al acceptării și cel al iubirii.
  Pentru toate aceste lucruri, precum și pentru bagajul extraordinar de cunoștințe, a fost recomandarea mea celor apropiați mie.

  Marius Marincaș
 • Beneficiile lucrului cu Monica au pornit de la sinceritate. Metodele folosite de ea în terapie sunt aparte, pentru că își au rădăcinile în blândețe. Nicio întrebare nu a împotmolit procesul și cu ghidul ei am ajuns mai aproape de mine. Partea specială a fost că mi-a transferat calitățile ei. Am devenit conștient că pot să mă ajut de aceeași rigoare după un anumit timp singur. Îți mulțumesc.

  CD 29
 • Am început terapia cu Monica într-un moment de haos al vieții mele din care vroiam să evadez cât mai rapid și simțeam că nu pot să fac asta singură. Monica m-a primit în cabinetul ei "cosy", neconvențional (nu cum vedem prin filme), cu elemente naturale, statuete copilărești și un miros discret de uleiuri esențiale. M-am simțit bine din primele minute și simțeam că începusem să vorbesc cu o prietenă cu care pierdusem legătura de ani de zile.
  Pentru că vroiam atât de mult să ies din nesiguranța în care mă aflam pe plan personal, am început să citesc foarte multe cărți de dezvoltare personală și de cuplu (unele recomandate de Monica) și să ascult podcast-uri pe internet, pe care le discutam cu Monica și îmi mai explica ce nu înțelegeam din ele. Încet-încet și la îndrumarea ei, am ieșit din bula siguranței oferită de cărți și intimitatea camerei mele, în lume. Ea m-a sfătuit să fac cursuri de improvizație, experiență care m-a făcut sociabilă și încrezătoare. De asemenea, depășeam momentele de lene cu mai multă ușurință și acceptam diverse invitații de la prieteni: să fac escaladă, sau să ne plimbăm în Veliko Tarnovo cu bicicletele sau simple plimbări prin IOR, invitații pe care altădată le-aș fi refuzat.
  O recomand pe Monica și pentru că emană o căldură pe care n-am mai întâlnit-o la nimeni și pentru că ea nu spune: "E bine ce faci!" sau "Nu face asta!", dar te face să iți dai seama încotro trebuie să te îndrepți.

  DB 31 ani
 • Am ajuns la Monica într-un moment crucial al vieții mele. Ea m-a ajutat sa navighez prin oceanul de emoții pe care îmi doream atât sa le înțeleg, cât și să nu mă mai subjuge. Din acel moment am început să-mi schimb viața, ghidat fiind de Monica, ea ajutându-mă să-mi deslușesc stările contradictorii și să-mi depășesc condiția cu brio. Atelierele facilitate de Monica au fost experiențe revelatorii care m-au ajutat sa descopăr părți din mine cu care nu fusesem niciodată în contact. M-au ajutat, prin componenta de ritual foarte bine condus, sa mă conectez la părți ancestrale din mine și din univers.
  O recomand din plin pe Monica pentru răbdare, finețea practicii, implicarea absolută în terapie, empatia reconfortantă, și rezultate.

  Victor B.
 • Am lucrat patru ani cu Monica – de obicei, o oră pe săptămână. Nu s-a întâmplat nici măcar o dată să simt că atenția ei slăbește, că își pierde răbdarea sau interesul; nici după o sută de întâlniri, nici măcar atunci când eu însumi mă săturasem de mine. Dimpotrivă, în momentele în care mă zdrobea deznădejea, când simțeam că încep să pun la îndoială, să desconsider progresul și efortul pe care le-am făcut, Monica venea după mine și mă trăgea la suprafață, muncind, îmi dau seama acum, până la sacrificiu.
  Pe de-o parte, altruismul ei mi se pare de neînțeles – în lumea noastră, adică, în viața de zi cu zi, unde nu găsești astfel de oameni. Pe de altă parte, nu e decât prelungirea firească a inteligenței, a dedicației cu care se duce lupta cea dreaptă.
  E greu să rezum patru ani în câteva rânduri – Monica a fost pentru mine, pe rând, mamă, tată, soră, prieten, consilier profesional, consilier spiritual, consilier pe probleme de cuplu, strateg, medic primar ș.a., am venit în fața ei și-am vorbit de toate. Subliniez că m-a ascultat cu aceeași deschidere și echidistanță la fiecare ședință, indiferent de gravitatea subiectului, fără să simt că mă cântărește, că mă judecă, fără să simt că mă disprețuiește și având certitudinea că e acolo ca să mă ajute.
  În sfârșit, sunt trei luni de când am încheiat terapia – cu teamă, o spun deschis, teama că nu o să mă descurc singur și că o să trebuiască să mă întorc în cabinet. Dar nu a fost cazul, chiar dacă a izbucnit pandemia la trei săptămâni după aceea, situație care mi-a apăsat butoanele. Nu o spun cu trufie, ci ca dovadă a calității și profunzimii efortului terapeutic, care, da, mi-a schimbat viața într-o măsură care nu poate fi redată în câteva rânduri, care nu poate fi redusă la o enumerație.

  Și chiar ar fi greșit să spun că o recomand pe Monica – recomand un televizor, o înghețată...
  Acestui om îi sunt recunoscător, dincolo de cuvinte, de PR.

  Bogdan 31 de ani
 • Am parcus alături de Monica un drum foarte dificil pe parcusul unei perioade lungi de terapie. Îi sunt recunoscătoare pentru răbdarea, grija și preocuparea atentă cu care a căutat, încercat și mai ales a deslușit încâlceala emoțiilor și gândurilor mele. Am recomandat-o mereu și continui să o fac pentru grația cu care abordează fiecare trăire, pentru felul magic în care dozează blândețea cu franchețea și pentru că transformarea alături de ea vine aproape pe nesimțite - pur și simplu deodată realizezi că ai început să te simți "mai bine": fie că ai învățat când și unde să "sapi" ca să-ți găseșți răspunsuri, resurse sau comori, fie că ai reușit să te împaci cu tine sau cu alții, fie că ți-ai găsit o haină a vieții pe măsura potrivită, fie că ai învățat cum să te antrenezi pentru ce va veni mai greu și lista poate continua.

  R. B.
 • Am avut un an destul de complicat, cu multă muncă, cu multe clipe de bucurie, dar și cu pierderi profunde, grele și foarte dureroase. Trebuie să îți mulțumesc pentru că atunci când mi-a fost foarte greu, soarta mi te-a scos în cale și ai reușit să îndulcești un pic amarul acelor clipe! De asemeni, iți mulțumesc pentru tot ce m-ai ajutat să descopăr în mine! A fost o călătorie frumoasă și iți mulțumesc că ai fost alaturi de mine pe acest drum! Și abia aștept să parcurgem împreună și restul călătoriei.

  Daniela P.
 • Pentru mine toată săptămâna trecută a fost foarte bogată, plină, grea, frumoasă, de poveste. M-am regăsit, m-am văzut, mi-a plăcut. A fost și obositor și în fiecare seară în ultima oră mă concetram cu greu.
  Simt că m-am schimbat în ultimele săptămâni, de când am venit la tine prima dată. Nu mai am acele stări de depresie și simt totul altfel în interiorul meu. Am încheiat mai multe lucruri în viața mea și sunt împăcată cu orice va urma.
  E o Călătorie frumoasă!

  Cristina N. psihoterapeut

Rămâi aproape & înscrie-te în lista mea de emailuri!

Astfel, vei citi printre primii articolele mele și vei primi vești despre evenimentele dedicate evoluției și strălucirii tale.