Semnificația anului 2020 din perspectiva arhetipurilor Tarotului de Marsilia

6 ianuarie 2020 | Articole, Eveniment | Un comentariu

2020 este din punct de vedere tarotologic un an purtător al vibrației Împăratului, ca notă simbolică generală (întrucât suma tuturor cifrelor acestui an este 4).

Ca grupuri de câte două cifre, dubla repetiție a lui 20 ne duce cu gândul la semnificațiile arcanei Judecata, iar la nivelul cifrelor individuale aflate în componența acestui an întâlnim vibrația Papesei (arcana 2) și a Nebunului (arcana fără număr – 0 sau 22).

Vom analiza pe rând toate semnificațiile simbolice ale acestor 4 arhetipuri, urmărind modul în care vibrațiile lor se întrepătrund și conlucrează pentru a ne însoți cu tâlc și sens pe parcursul acestui an ce se așterne înaintea noastră.

Împăratul este în primul rând un suveran al materiei, un maestru al manifestării în modul cel mai concret al idealurilor și potențialităților celor mai înalte și, totodată, un păstrător al limitelor sănătoase. Tot el este și marele arhitect care pune temelii stabile tuturor construcțiilor noastre.

Când vorbim despre materie, vorbim despre lucrurile cele mai concrete ale vieții, începând cu însuși corpul nostru, cu casa în care locuim, cu situația financiară de care dispunem, cu statutul social sau ierarhia profesională pe care o ocupăm. Toate aceste aspecte ale vieții pot face subiectul analizei noastre de începutul lui 2020, căci, vorbind despre ele ne aliniem vibrației celei mai specifice a Împăratului.

Înainte de toate, Împăratul este stăpân al propriului teritoriu, al propriului său regat. Ca atare, o altă întrebare pe care ne-o putem adresa cu sens la acest început de an ar fi: care este teritoriul meu? Unde mă simt cu adevărat în deplină suveranitate în viața mea? Ce domeniu al existenței mele aș vrea să îmi rafinez până la statutul de excelență în acest an?

Așadar, primul lucru indicat în acest an ar fi să ne delimităm cu precizie teritoriile pe care intenționăm să ni le dezvoltăm, poate începând chiar cu conștientizarea necesității de a ni le lua în stăpânire, de a ne revendica dreptul asupra lor. Poate că până acum am investit mult timp și energie în proiectele și munca noastră, iar acum a venit vremea să ne revendicăm un timp personal în care să avem grijă de trupul nostru (ca prim teritoriu și sălaș al vieții) și de nevoile lui – o alimentație sănătoasă și conștientă, mișcare revigorantă, somn de calitate, timp în natură, dans, masaj, mângâieri, poate o saltea nouă pe care să ne putem odihni corespunzător etc. Sau poate am abandonat într-un cotlon prăfuit de gând o pasiune dragă sau un vis mai vechi sau un proiect creativ. E timpul să le croim calea spre materializare!

Există un paradox subtil în noțiunea simbolică de Împărat, întrucât el reprezintă simultan atât tatăl, vârful unei ierarhii sau construcții – prin ideea de lider care se reliefează puternic din înfățișarea sa, cât și baza acesteia – prin faptul că stăpânește materia, care reprezintă tot ceea ce este mai elementar, mai pământesc. Amintesc aici și rădăcina etimologică a cuvântului ”materie”, ce își are originea în latinescul matter – ce semnifică mama, sursa și izvorul tuturor lucrurilor. Observăm astfel, o dublă trimitere la noțiunea de mamă din simbolistica anului 2020 – o dată prin această materie pe care Împăratul ne învață să o stăpânim în mod responsabil și autentic și apoi prin prezența Papesei în vibrația acestui an, care este marele arhetip al maternității.

Ca atare, una dintre semnificațiile importante ale acestui an este ne refocusăm atenția asupra nevoilor și principiilor de bază, inclusiv prin conectarea la atributele energiei materne care ne învață să ne aducem la viață ceea ce avem de născut pe lumea asta (copii, idei, proiecte), să ocrotim viața în toate formele ei cu devotament și simț de răspundere începând de la trupul nostru, casa noastră, comunitatea din care facem parte și chiar de marele leagăn al vieții – Mama Pământ.

Aș vrea să observăm aici cu luare aminte marele semnal de alarmă sub auspiciile căruia a început acest an prin incendiile din Australia care transmit către întreaga planetă și omenire un strigăt puternic de conștientizare a responsabilității pe care o avem față de casa și mama noastră primordială – Planeta Pământ. Faptul că acest an și această decadă începe cu semnal de alarmă colectiv atât de puternic are o legătură strânsă și cu semnificația arcanei Judecata prezentă de două ori în vibrația anului sub forma numărului 20. Judecata vine în primul rând cu rolul specific de trezire și elevare a conștiinței, iar acest an începe în forță accentuând această temă – treziți-vă cât nu e încă prea târziu! Căci nesocotind legile echilibrului natural și grija față de această planetă este ca și când ne-am tăia singuri ”craca de sub picioare”.

Întorcându-ne la Împărat, o altă formă de stăpânire sănătoasă a materiei ține și de raționalizarea consumului nostru cotidian și a modului în care știm să valorizăm ceea ce avem. El fiind și maestrul limitelor sănătoase, e important să ne dezvoltăm în acest an cât mai bine capacitatea de a ne chivernisi veniturile pentru a nu ajunge la o risipă inutilă a resurselor personale și a celor globale.

E momentul să ne întoarcem mai mult atenția către noțiunea de reciclare, de investiții cu sens și de responsabilitate atât față de propria noastră ogradă, cât și față de comunitatea în care trăim (putem face asta inclusiv propunându-ne să investim strict în produsele locale, atât pentru consolidarea economiei regionale, cât și pentru evitarea poluării excesive produse de transportul produselor aduse din zone îndepărtate ale lumii).

E momentul să ne gândim mai concret la viitor, la moștenirea pe care o vom lăsa copiilor noștri și generațiilor de după noi și să ne oprim din risipă și din compulsia inconștientă de a cheltui și risipi resursele fundamnetale ale planetei, distrugând astfel șansele la o viață sănătoasă și normală ale urmașilor noștri. E timpul să ne ridicăm deaspura gândirii limitate la nevoile imediate și să ne formăm o viziune de ansamblu în care să luăm în calcul și strategiile necesare unui viitor sustenabil.

Împăratul este și guvernatorul planului mental – ca atare avem nevoie să ne cultivăm cât mai conștient gândirea strategică, discernământul, ordinea, structura, mintea trează și limpezimea viziunii. Nu ne mai putem permite să zăbovim în ignoranță, căci Împăratul ne adresează invitația de a deveni stăpânii propriului destin și suveranii propriei existențe. El ne readuce în contact cu noțiunea de măreție interioară și cu faptul că orice gest al nostru are putere și contează atât pentru noi, cât și pentru lumea în care trăim. Ca atare, această suveranitate vine la pachet și cu noțiunea de responsabilitate față de ceea ce stăpânim – atât în lumea exterioară, cât și în lumea interioară.

Am elaborat mai sus despre cum putem stăpâni cu sens și conștiință materia exterioară, cât despre cea interioară, e important în primul rând să știm despre ce este vorba. Așadar, v-aș propune să vă faceți un inventar sau o reevaluare a darurilor cu care ați venit pe această lume și a diferitelor stadii de dezvoltare în care acestea se află. Tot de lumea interioară țin și visele, năzuințele, valorile, viziunile, ideile noastre. Dacă până acum doar am visat în mod abstract cum ar arăta împlinirea acestora, Împăratul ne anunță că a venit momentul să trecem la acțiune prin fapte cât se poate de concrete, prin gesturi mici sau mari (după posibilități), dar constante și temeinic dezvoltate cu hărnicie și devotament. Nu vă mai amăgiți așteptând la nesfârșit momentul cel mai oportun sau un bobârnac din partea Universului. Momentul acela a sosit, el este ACUM.

Mai multe

Atelier de Dans Oniric (7 decembrie)

21 noiembrie 2019 | Eveniment | Niciun comentariu

“Visele mele sunt limba sufletului meu”, spunea C. G. Jung. Iar în vremurile de demult, anticii considerau visele mesaje de la zei, acordându-le o importanță deosebită.

Astăzi există deja numeroase căi de lucru cu visul ca instrument vindecător și creativ.
Eu vă propun să-i facem loc în lume visului prin intermediul Dansului Oniric. A ne dansa visele înseamnă a permite energiei lor să ne traverseze nu doar la nivel cognitiv și afectiv, ci și la nivel corporal, ceea ce completează experiența trăirii onirice, înlesnind procesul de a da sens.

Totodată, dansul facilitează exprimarea mai fluidă, mai liberă și mai expresivă a emoțiilor și mesajelor transmise de vis. Prin intermediul Dansului Oniric ne putem atât elibera de blocajele, conflictele interioare sau suferințele exprimate de vis, cât și putem “rescrie” scenariul sau continuarea acestuia într-un plan simbolic și creativ. Acest proces contribuie semnificativ la constientizarea dinamicilor noastre inconștiente și la luarea în stăpânire a acelor aspecte care ne pot sabota din interior, pentru a ne putea lua cu adevărat în stăpânire propria existență și propriile decizii astfel. Acest lucru ne va ajuta să ne asumam tot mai conștient rolul de creatori ai propriei povesti, pentru a ne transforma viața în capodopera pe care ne-o dorim.

Muzica și energia grupului vor susține alchimizarea profundă a viselor într-un cadru de siguranță, confidențialitate și respect atât reciproc între participanții la grup, cât și față de sacralitatea mesajului oniric.

Mai multe

Inițiere în Referențialul Arhetipurilor Personale (16-17 noiembrie 2019)

1 octombrie 2019 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

În perioada 16-17 Noiembrie, vă invit la primul modul din cadrul formării în metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale. În cadrul acestui modul se va face iniţierea în simbolistica Tarotului de Marsilia şi în metoda de analiză şi calcul a Referenţialul Arhetipurilor Personale (RAP). Aceasta este o metodã de dezvoltare personală, intospecţie şi autocunoaştere prin intermediul arhetipurilor de Tarot.

Referenţialul Arhetipurilor Personale nu are nimic în comun cu tehnicile divinatorii asociate în mod curent cu jocul de Tarot, întrucât scopul său nu este acela de ghicire a viitorului, ci de a ne îndruma spre o cunoştere de sine cât mai relevantă, în vederea construirii poveştii personale într-un mod conştient, asumat şi liber de orice condiţionări sau blocaje prealabile.

În cadrul acestui modul vom studia:
1 Iniţierea în metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale
2 Simbolistica arcanelor majore din Tarotul de Marsilia
3 Aprofundarea caselor 1 – 13 din Referenţial
4 Cum calculam şi analizăm un Referenţial al Arhetipurilor Personale
5 Primele baze de interpretare
La finalul acestei sesiuni, pentru persoanele interesate de o formare completă şi de obţinerea acreditării ca practician al metodei RAP, va fi stabilit un calendar cu datele în care se vor desfăşura stagiile următoare.

Mai multe

Film & Talk: “The Piano” sau despre maturizarea Animei (26 septembrie)

23 septembrie 2019 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

În literatura psihologiei analitice se spune cel mai adesea despre “Anima” că este partea feminină a oricărui bărbat. Dar foarte puțin se înțelege mai departe ce ar însemna această feminitate, ce face necesară conceperea ei, care este funcția ei și, eventual, care pot fi defecțiunile acesteia. Cel mai adesea înțelegerea se oprește la cochetăriile, irascibilitatea sau slăbiciunile bărbaților. Doar că nu-i așa.
Cea de-a treia întâlnire din seria “Film & Talk” propune o discuție asupra conceptului de “Anima” plecând de la filmul “The Piano”. Vom vedea de ce este “Anima” un arhetip, în sens jungian, care sunt sursele acesteia, care e funcția ei, care sunt maladiile de care poate fi afectată și cum o putem recunoaște sau obiectiva.

Mai multe

Film & Talk: The Joy Luck Club

19 august 2019 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX/Shutterstock (1651605a)
The Joy Luck Club
Film and Television

Pe 29 August, de la ora 18:30 vă invităm la o vizionare de film ce ne va servi drept prilej de discuții în jurul relației mamă-fiică și a înrâuririi pe care aceasta o are asupra întregii vieți adulte a fiicei. Vom discuta despre importanța conștientizării poveștilor cuprinse în linia noastră feminină, a secretelor trecutului ce contaminează din locul unde au fost îngropate întreaga pânză freatică a energiei feminine dintr-un neam și despre ce putem face pentru a ne dezlega, vindeca și pentru a transcende anumite tipare moștenite transgenerațional.

Totodată, vom explora și maniera de a integra și de a pune în valoare resursele moștenite de la propria mamă sau chiar de la bunele și străbunele noastre.

În aspectele pozitive ale complexului matern întâlnim acea iubire de mamă care se află printre cele mai emoționante și de neuitat amintiri ale adultului, rădăcina secretă a oricărei deveniri și transformări, baza oricărui început și sfârșit.

Mai multe

Alchimizarea femininului şi a masculinului – Tabără de reconectare şi voie bună (12-15.09.2019)

12 august 2019 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Identitatea feminină sau cea masculină nu sunt pur şi simplu un dat cu care ne naştem, ele depind în cea mai mare măsură de efortul nostru conştient pentru a le integra şi a trăi în armonie cu ele.

 

Cum facem acest lucru?

Pentru fiecare dintre noi există diferite căi prin care putem intra în contact cu ceea ce ne este cel mai propriu, pentru a aduce desluşire şi sens, claritate şi putinţă de manifestare, libertate şi echilibru trăirii noastre în acord cu ceea ce suntem.

În societăţile arhaice, însuşirea specificului feminin sau masculin era dobândită în urma unor rituri de trecere specifice fiecărei comunităţi în parte, având la bază o serie de credinţe, mituri şi valori moştenite din generaţie în generaţie.

O parte dintre aceste rituri vechi au reuşit să supravieţuiască trecerii timpului şi straturilor de amnezie colectivă şi au ajuns până la noi încapsulate şi codificate în veşmântul simbolic al bătrânelor basme şi mituri.

Acestea sunt sursele din care vom căuta să recuperăm frumuseţea şi forţa alinierii la identitatea noastră.

Mai multe

Mitograma – terapia prin mituri (17-19 mai 2019)

14 mai 2019 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Aproape toată lumea cunoaște mai mult sau mai puțin relația pe care psihanalistul Sigmund Freud a stabilit-o între mitul lui Oedip și construcția psihismului la copilul mic. Sunt însă aproape necunoscute legăturile care există între cele mai multe dintre miturile grecești și comportamentele umane inconștiente.

Scopul acestui stagiu este să reperăm până la ce punct miturile grecești în particular și miturile în general reprezintă proiecții metaforice ale conflictelor inconștiente ce se joacă în interiorul ființei umane. Aceste noțiuni sunt reprezentate sub formă simbolică în imaginile arhetipale ale Arcanelor de Tarot. Cunoașterea mitologiei va da lucrului cu Tarotul o dimensiune globală, o deschidere universală.

Acest stagiu este ludic, poetic, educativ, terapeutic și stimulează imaginarul și creativitatea. Nu este necesară cunoașterea metodei Referențialul Arhetipurilor Personale pentru a putea participa la acest stagiu.

Programul este următorul:

• Introducere în mitoterapie și mitoanaliză.

• Arhetipuri și simboluri – Conceptul de “archetyping”® (creație Georges Colleuil)

• Cosmogonia grecească – Nașterea lumilor, a zeilor și a oamenilor.

• Conceptul de tată triplu Uranus, Cronos, Zeus. Tematica și arhetipul devorării.

• Mitul și complexul: Oedip, Electra, Perseu, Tezeu, Dionysos, Heracle

• Arhetipul eroului și călătoria inițiatică

• Blestemul transgenerațional

• Aprofundarea câtorva mituri în funcție de temele participanților prezenți la stagiu: Prometeu, Casandra, Deucalion, Sisif, Ariadna, Dedal, Minotaurul, Hidra din Lerna, etc.

• Arhetipul eternului feminin.

• Simbolistica labirintului

  • Funcția terapeutică a Medusei, a Andromedei și a lui Perseu.

• Calculul și modul de funcționare al Mitogramei.

• Folosirea Mitogramei în scop terapeutic.

Mai multe

Alchimizarea femininului şi a masculinului – Tabără de reconectare şi voie bună

31 iulie 2018 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Motto: „Bărbatul este un vultur care zboară, femeia – o privighetoare care cântă.
A zbura înseamnă a domina spaţiul, a cânta înseamnă a cuceri sufletul.” Victor Hugo

Identitatea feminină sau cea masculină nu sunt pur şi simplu un dat cu care ne naştem, ele depind în cea mai mare măsură de efortul nostru conştient pentru a le integra şi a trăi în armonie cu ele.

Cum facem acest lucru?
Pentru fiecare dintre noi există diferite căi prin care putem intra în contact cu ceea ce ne este cel mai propriu, pentru a aduce desluşire şi sens, claritate şi putinţă de manifestare, libertate şi echilibru trăirii noastre în acord cu ceea ce suntem.
În societăţile arhaice, însuşirea specificului feminin sau masculin era dobândită în urma unor rituri de trecere specifice fiecărei comunităţi în parte, având la bază o serie de credinţe, mituri şi valori moştenite din generaţie în generaţie.
O parte dintre aceste rituri ancestrale au reuşit să supravieţuiască trecerii timpului şi straturilor de amnezie colectivă şi au ajuns până la noi încapsulate şi codificate în veşmântul simbolic al bătrânelor basme şi mituri.
Acestea sunt sursele din care vom căuta să recuperăm frumuseţea şi forţa alinierii la identitatea noastră.

Ce vă propunem?
O călătorie iniţiatică de trei zile şi trei nopţi, într-un spaţiu de poveste şi la propriu şi la figurat, în care vom păşi pe urmele eroilor şi eroinelor de altă dată, pentru a recupera simbolic vechile rituri de trecere spre ceea ce ne-a fost promis încă de la naştere: feminitatea / masculinitatea noastră deplin conştientă, asumată şi trăită cu sens.
Călăuze în acest proces ne vor fi basmele ca păstrătoare ale unei memorii îndepărtate cu care vom lucra experienţial în cheia psihologiei analitice a lui Carl Gustav Jung.
Instrumentele de lucru pe care le vom folosi vor presupune o participare minte-corp-suflet şi vor avea nuanţe specifice fiecăreia dintre cele două genuri. Printre altele, femeile vor învăţa să facă pâine artizanală cu maia, asemeni strămoaşelor lor, de la specialişti în antropologie culinară şi brutărit, iar bărbaţii îşi vor reaminti vigoarea chemării la aventură şi tâlcul „drumului cenuşii” cu ajutorul unui ghidaj iscusit şi provocator.
Avem multe surprize în plan, dar fiecare dintre ele va fi dezvăluită la momentul potrivit.

Unde?
La Şcoala de la Buneşti, loc aflat în deplină conexiune cu natura şi cu vechile tradiţii şi valori culturale.
Există aici o minunată casă circulară în mijlocul pădurii demnă de poveştile cu Sfânta Vineri sau cu Baba Iaga.
Beneficiem şi de prezenţa unor elemente simbolice extrem de necesare în astfel de contexte: cuptorul de lut (esenţial oricărui proces de alchimizare profundă), fântâna (ca loc al renaşterii şi sursă a vieţii), pajiştea (ca deschidere spre lume şi punte între cer şi pământ), pădurea (cu desişuri prielnice oricărei iniţieri şi întâlniri cu Umbra noastră) şi râul ca hotar şi prag între lumi (lumea familiară a comunităţii închise şi lumea largă care se cere a fi cucerită prin curaj şi afirmare a propriei puteri).
Datorită numărului limitat de camere din căsuţa circulară, o parte din oaspeţi se vor instala în corturile personale. Detaliile cu privire la acest aspect vor fi discutate individual cu fiecare dintre participanţii care aleg să se înscrie.

Când se desfăşoară tabăra?
Între 30 august şi 2 septembrie

Mai multe

Cum să păstrăm iubirea tânără

27 ianuarie 2018 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

                                   Motto: „Primeşte-mă şi fă din mine un îndrăgostit adevărat!” Rumi

A fi îndrăgostit înseamnă a fi conectat la miile de iţe nevăzute ale universului. A fi îndrăgostit înseamnă a curge, a pluti şi a dansa cu viaţa. A fi îndrăgostit înseamnă a îmbrăţişa cu inima deschisă tot ceea ce este. Ajuns în faţa Oracolului, Neo, personajul central din filmul Matrix, primeşte următoarea împărtăşire: „Vreau să îţi spun un mic secret, a fi Alesul este ca şi cum ai fi îndrăgostit. Nimeni nu trebuie să-ţi spună că eşti îndrăgostit, o ştii pur şi simplu.” Cu alte cuvinte, îndrăgostirea este o stare de graţie şi prospeţime, dincolo de orice echivoc, îndoială sau nesiguranţă. Îndrăgostirea este tinereţea iubirii. Însă cum facem să cultivăm şi mai ales să menţinem îndrăgostirea în viaţa noastră?

Această întrebare reprezintă miza explorării pe care ţi-o propunem în atelierul nostru. Pentru a răspunde la această enigmă vom folosi drept instrumente de propulsare în profunzimile tainice ale iubirii 4 căi complementare: psihologia analitică a lui Carl Gustav Jung, mistica sufită şi cea creştină şi elemente de psihoterapie prin dans şi mişcare. Ca atare, vom discuta despre Animus şi Anima, despre arhetipurile feminine şi masculine fundamentale, despre etapele călătoriei în relaţiile de cuplu, despre limbajele iubirii, despre legile iubirii, aşa cum ne-au fost ele transmise de Shams din Tabriz şi despre sacralitatea tainei dintre bărbat şi femeie din perspectiva creştină trecută prin filtrul lui Paul Evdokimov.

Toate acestea vor fi presărate cu exerciţii şi jocuri interactive, menite să onoreze întregul (minte, corp, suflet) a ceea ce suntem.

Mai multe

Când corpul devine trup – atelier de împrietenire cu propria corporalitate (21 mai)

15 mai 2017 | Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Atelierul pe care îl propunem are ca obiectiv împrietenirea cu propriul corp, să fii conştient de el, să îl locuieşti şi să îl onorezi. În acest fel, corpul ar putea deveni trup, adică loc al trăirii asumate şi plenare, în armonie cu tot ceea ce suntem.
Când vine vorba de a trăi în armonie cu trupul și sufletul, mulţi dintre noi întâmpină reale dificultăţi. Acest lucru se datorează mai cu seamă faptului că societatea occidentală are în spate o lungă tradiţie de raportare negativă faţă de corp. Acesta a fost considerat o temniţă a sufletului, mijloc de pervertire, sursă a tuturor tentaţiilor şi ispitirilor, nedemn de atenția și grija noastră care trebuiau îndreptate numai către spirit. Deşi istoria acestei perspective asupra corpului pare foarte îndepărtată, consecinţele ei ne mai bântuie încă la nivel de inconştient colectiv. Faptul acesta ne viciază posibilitatea unei raportări sănătoase la propria corporalitate. Mărturie stă panoplia bolilor care ne însoţesc viaţa.
Pentru a schimba această paradigmă este necesar ca relaţia cu corporalitatea noastră să reintre pe un făgaş firesc. În acest fel, corpul ar putea redeveni trup, iar trupul templu ce găzduieşte esenţa divină şi eternă a fiecăruia dintre noi. Aceasta poate fi considerată cea mai înaltă provocare şi chemare a omului şi, nicidecum, lepădarea de lumea materială, pe care a fost creat să o încununeze şi ocrotească.

Împrietenirea cu propria corporalitate la care vă invită acest atelier, prin intermediul explorărilor prin mișcare, ritm, reflectare și conștientizare specifice tehnicilor psihoterapiei prin dans și mișcare, are următoarele beneficii:
– activarea unei prezențe mai conștiente în propriul corp
– explorarea limitelor personale ca garanții ale propriei libertăți de exprimare
– echilibrarea emisferelor cerebrale prin exerciții de armonizare
– conștientizarea noțiunii de centru al propriului corp/al propriei ființe
– interiorizarea dialogului între centrul și limitele mele
– regenerarea tonusului psihic și fizic cu ajutorul muzicii, ritmului, mișcărilor libere și al interacțiunii cu ceilalți într-un cadru conținător și securizant
– clarificarea experiențială a relației cu spațiul înconjurător și cu luarea în stăpânire a propriului teritoriu
– împământarea și integrarea noțiunii de echilibru personal
– Îmblânzirea nevoii de control și deprinderea de cultivare a relaxării în mijlocul tensiunii
– explorarea calității și intensității prezenței personale în contexte de relaționare
– aprofundarea dinamicii dintre a vedea și a fi văzut, a fi protagonist și observator în mod simultan
– conectarea la sensul verticalității personale
– descoperirea confortului de a ne împărtăși propriile dificultăți cu oameni aflați într-un proces similar de autoexplorare.

Mai multe
testolivian