Interpretarea viselor și lucrul cu simbolurile inconștientului – curs intensiv

Datele de desfășurare: 18-20 martie 2022 (10:00-18:00)
Înscrieri la: contact@psihologieanalitica.ro

„Trebuie să învăț că drojdia gândirii mele, visele mele, sunt limba sufletului meu. Trebuie să le port în inimă și să le pritocesc în minte precum vorbele celui mai scump dintre oameni. Visele sunt cuvintele călăuzitoare ale sufletului. Cum să nu-mi iubesc de aceea visele și să nu fac din imaginile lor enigmatice obiectul meditației mele zilnice?” C. G. Jung

„A visa înseamnă a călători către înțelepciune. Visul, prin călăuzirea spre esența identității noastre, ne apropie de „viața reală”. Prin urmare, ne apropie de realitate și nu ne îndepărtează de ea, așa cum avem tendința de a crede. Să lucrezi visele este mai interesant decât să le interpretezi. Acest lucru ne permite să comunicăm mai bine cu noi înșine și, prin urmare, să comunicăm mai bine cu ceilalți.” G. Colleuil

În cadrul acestui curs intensiv de 3 zile vom învăța mai multe elemente, tehnici și chei de lucru cu visele pentru ca mesajele Sinului nostru să poată fertiliza profund și autentic solul propriei vieți.

Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată în viață un vis care să îl fi marcat în mod special. Cu toții ne întrebăm de unde vin visele și care sunt mesajele pe care ni le aduc ele.
De cele mai multe ori, obișnuim să deosebim visele de realitate, ca fiind ceva diametral opus acesteia, însă se cuvine totuși să înțelegem ca și visele își au realitatea lor. De fapt, mai mult decât despre realitate, este vorba despre adevăr – un Adevăr profund și mereu actual pe care ele îl poartă dinspre sufletul nostru către noi.

Visele, acești mesageri înaripați ai sufletului, vin (fie că ne amintim, fie că nu) în fiecare noapte să ne spună câte ceva despre noi. Daca vrei să înțelegi ce, te invit să aflăm împreună în cadrul unui curs interactiv axat preponderent pe componenta practică.

Natura fascinatorie a visului a ridicat încă din cele mai vechi timpuri semne de întrebare, atrăgând în jurul acestui subiect o aura de mister și interesul pe care îl stârnește de obicei orice fenomen cu înțelesuri tainice.

În antichitate, interpretarea viselor era privită ca o formă de divinație, atribuită unui grup restrâns de profeți și vrăjitori ai regilor, care puteau întrezări în visele oamenilor însăși țesătura subtilă a vieții sau a viitorului.

O călăuza a zilelor noastre prin lumea labirintică a viselor, este psihologul elvețian Carl Gustav Jung – intemeietor al psihologiei analitice. El va fi unul dintre îndrumătorii noștri în descifrarea semnificației subtile a viselor.

O altă călăuză care ne va ghida prin conceptele și teoriile sale cu privire la simbolistica viselor este psihoterapeutul francez Georges Colleuil, creatorul metodei Referențialul Arhetipurilor Personale și al Onirogramei.

Călătoria noastră în acest tărâm oniric, pe cât de intim ca trăire, pe atât de îndepărtat ca înțeles, va fi stucturată în jurul următoarelor tematici:

1. Inconștientul ca loc de origine a simbolurilor
2. Universul arhetipal al visului
3. Interpretări alchimice ale viselor
4. Simboluri ale Sinelui in vis
5. Tehnici de animtire a viselor
6. Onirograma – metodă de identificare a conținutului simbolic al viselor noastre
7. Distincția dintre aspectul diagnostic și aspectul remediu
8. Subtitlul visului – Ce așteaptă visul de la visitor?
9. Protocol de lucru cu visul
10. Visele cu animale
11. Simbolistica numelor proprii în vis
12. Visele cu hrană
13. Visele erotice
14. Visele cu vehicule
15. Visele cu case
16. Visele cu părți ale corpului
17. Visele cu numere
18. Sensul și învățătura viselor

Beneficii pentru tine:

– familiarizarea cu principalele concepte ale psihologiei jungiene;
– înțelegerea dinamicii pe care o pun în joc în viața fiecaruia dintre noi funcțiile psihice;
– conștientizarea rolului pe care îl joaca inconștientul în multe dintre atitudinile / alegerile noastre;
– decriptarea unui anumit limabj simbolic propriu fiecăruia dintre participanți;
– deprinderea de a formula întrebările potrivite pentru a înțelege mesajul unui vis;
– dezvoltarea empatiei și a toleranței atât față de propriile vulnerabilități, cât și față de vulnerabilitățile celorlalti;
– posibilitatea depășirii anumitor probleme, conflicte, blocaje prin întelegerea rădăcinilor inconștiente ale acestora.

Facilitator: Monica Daniela Găitănaru, Practician și Formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale și, totodată, Psihoterapeut și Supervizor cu specializare în Psihoterapie Analitică și în Psihoterapie prin Dans și Mișcare, în Mitogramă (metodă de explorare a mitului personal) și în facilitarea procesului terapeutic în cadrul Incintei Sacre.

Datele de desfășurare: 18-20 martie 2022 (10:00-18:00)

Înscrieri la: contact@psihologieanalitica.ro
Taxa de participare: 900 RON

Add A Comment