Arhetipurile feminităţii – Descoperă puterea din profunzimea fiinţei tale! (Workshop experienţial, 10 mai 2014)

warh

Viata noastra actuala ar fi mult mai implinita daca am cunoaste tipurile de energii primordiale care se exprima prin noi si daca am sti sa lucram cu ele, pentru a ne adapta mai bine la rolurile sociale si la situatiile in care ne aflam.

Exista femei seducatoare care simt nevoia de a apartine pana la contopire barbatului lor, dar si femei amazoane care stiu sa isi afirme puterea mai presus de orice obstacol si isi pretuiesc cu ardoare libertatea. Exista femei intelepte, care pot sa deschida cerurile pentru a ne revela sensuri, si femei materne pana la sacrificiu.
Exista femei in care freamata dorinta de a sti cine sunt, dar si femei inconstiente de propria feminitate.

Te invitam sa explorezi aspectele feminitatii tale si sa intri in contact cu energia arhetipala transformatoare.  Inconstientul nostru este impregnat de esenta arhetipurilor si in multe situatii de viata le manifestam trasaturile fara ca macar sa ne dam seama. Ceea ce ne propunem prin actualul workshop este sa iti oferim o oglinda „magica“ in care sa le poti vedea, astfel incat sa poti lucra cu ele in mod constient.

Intr-un spatiu al conexiunii profunde si hranitoare ce se formeaza intr-o comunitate feminina, vei afla raspunsul la intrebari ca acestea:

Cum sunt eu ca femeie?
Care sunt rolurile sociale in care ma regasesc?
Ce este arhetipul? Cum ma influenteaza?
Ce „zeite“ se exprima prin comportamentul si atitudinile mele?
Ce aspecte pot optimiza pentru succesul relatiilor mele
personale si profesionale?

Participand la acest workshop vei putea sa:

 • Te pozitionezi adecvat in relatiile sociale si intime
 • Gasesti inspiratie in modele feminine mitologice
 • Onorezi functia arhetipului de baza si sa afli ce mai ai de facut ca sa dobandesti echilibru in manifestarea feminitatii tale
 • Integrezi aspecte de umbra care te saboteaza din interior
 • Te adaptezi mai eficient la rolul si contextul in care te afli.

Workshop-ul se bazeaza pe descoperirea modelelor arhetipale de catre Antonia Wolf, discipola si partenera de
studiu a lui C. G. Jung, si aprofundate de Jane Shinoda Bolen, psihiatra si analista jungiana celebra.
Zeitele reprezinta tipare ale feminitatii care locuiesc in inconstientul umanitatii de mii de ani si sunt impregnate cu mai multa putere si diversitate comportamentala decat li s-a permis femeilor obisnuite sa manifeste de-a lungul timpului. Ele sunt frumoase si puternice. Sunt motivate de lucrurile pe care le pretuiesc si reprezinta modele arhetipale care puncteaza cursul vietii unei femei.
In cadrul atelierului vor fi folosite tehnici proiective si creative, lucru cu simbolul, imaginatie ghidata, tehnici de relaxare si art terapie. Vei pleca cu noi sensuri, metode de autodezvoltare si diverse creatii ale sufletului si mainilor tale.
Vei trai o experienta transformatoare si vindecatoare.

Workshop-ul va continua cu un program de dezvoltare personala pentru cele care doresc sa avanseze pe calea catre Sine.
„Privilegiul unei vieti este sa devii cine esti cu adevarat.“ – C. G. Jung.

Workshop-ul se desfasoara sambata, 12 aprilie, orele 10-18. Pret: 200 lei, cu o reducere de 15% daca te inscrii la tot programul.
Locatie: in zona Piata Romana. Inscrieri la cristina@ugrow.ro, 0726 602 037, si la monica@psihologieanalitica.ro, 0746107106.

Facilitatoare si calauze: Monica Daniela Gaitanaru (psihoterapeut analist jungian, trainer, povestitor) si Cristina Eremia (mentor, identity & career coach, trainer)

218055_4238388730614_1305876238_nMonica Daniela GaitanaruPrincipalele repere exterioare ale traiectoriei mele profesionale au fost Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti, Ecole Doctorale Francophone en Sciences Sociales, Asociatia Romana de Psihologie Analitica. Din anul 2009 am inceput sa sustin workshop-uri, ateliere, cursuri, conferinte si tabere de dezvoltare personala. Experienta lucrului cu oamenii, atat in calitate de facilitator / trainer, cat si in calitate de psihoterapeut, este cea care ma implineste, ma bucura si ma stimuleaza sa cresc in mod constant. Ma simt onorata si recunoscatoare pentru ca pot asista la procesul de transformare interioara al oamenilor cu care lucrez, la renasterea si inflorirea lor. (site personal: psihologieanalitica.ro)
1471334_10151808424447895_84473523_n(1)Cristina EremiaMi-am inceput parcursul de dezvoltare personala acum 15 ani, in cadrul workshop-urilor experientiale de la Facultatea de Psihologie, iar de 11 ani activez in domeniul resurselor umane si dezvoltarii organizationale. Am parcurs formari in Gestalt si NLP Coaching, apoi in Art terapie. Practic coaching individual si de echipa din 2008 si iubesc unicitatea fiecarei fiinte, lucru care ma motiveaza atunci cand imi insotesc clientii in parcursul lor de dezvoltare si formare ca oameni si profesionisti. Imi manifest feminitatea in mod creativ, inclusiv prin pictura, mandale, obiecte hand-made si ‘portrete ale sufletului’. Sustin descoperirea si valorizarea talentelor clientilor mei. (site personal: ugrow.ro)

 Testimoniale

La workshop-ul de feminitate am avut ocazia sa ma descopar si sa ma inteleg. Sa realizez ca anumite sentimente de vinovatie acumulate in timp sunt acolo dintr-un motiv. Am inteles si de ce s-au produs anumite blocaje si, totodata, am primit informatii despre instrumente care pot elibera acele blocaje si ma ajuta sa manifest feminitatea in toata complexitatea ei. A fost un seminar fascinant, plin de informatie, energie pozitiva, emotii si conectare, care a deschis o poarta anterior inchisa.
Raluca Manaila – PR Manager Ogilvy Public Relations Worldwide

Mi-au placut locul, atmosfera, cum au directionat discutia facilitatoarele si cum s-au completat si sustinut. Muzica de la fiecare arhetip si ritualul final, emotia din vocile lor la fiecare arhetip.
Plec cu calm, si cred ca asta e foarte important pentru mine acum. Cu mai multa intelegere privind arhetipurile si cum pot lumina cararile de umbra.
Recomand participarea la workshop pentru experienta, cunoastere si intelegere mai buna de sine. Pentru gasirea de raspunsuri la intrebari carora altundeva nu le putem gasi raspunsul.
Irina Ionescu – Project Manager Scoala de Valori

Am asteptat cu nerabdare si cu o oarecare teama workshopul pentru ca nu aveam nici cea mai mica idee ce urma sa se intample, oricat am citit despre el. Daca am avut oarecare asteptari, ele au fost cu mult depasite. A fost o experienta cu adevarat transformatoare, completa si foarte complexa.
Am ramas cu multe idei si sentimente in urma workshopului, dar o sa mentionez doua dintre ele: descoperirile si informatiile foarte pretioase pe care le-am primit si atmosfera prietenoasa, aproape intima a unui loc in care eu si fiecare femeie de langa mine ne-am dezvaluit cu autenticitate, incredere si sinceritate.
Recomand cu drag si convingere workshopul tuturor femeilor, chiar si celor care pot privi descrierea lui cu neincredere. E o experienta diferita de oricare alta si simpla deschidere in fata ei poate aduce daruri negandite. La sfarsitul workshopului am avut sentimentul ca am intalnit persoane foarte diferite, pe care poate inca nu le cunosc, dar care imi sunt surori. Si asta e un sentiment pe care nu l-am mai cunoscut pana acum.
Ioana Malancu – Entrepreneur

Nu am simtit niciodata (atat in mine, cat si intr-un grup), o energie feminine mai prezenta si mai hranitoare, ca in acest workshop.
Dupa ce s-a terminat, ma simt radioasa, bucuroasa, cumva implinita. Si stiu ca in mine se afla de fapt resurse energetice pe care nu le credeam acolo, dar cu aceasta ocazie le-am descoperit si stiu ca pot apela la ele atunci cand voi avea nevoie de ele in dezvoltarea mea.
Recomanda workshop-ul pentru atmosfera si conexiunea cu celelalte femei participante. Pentru intrebarile, revelatiile (momentele de luciditate, iluminare) care se nasc in tine la intalnirea cu arhetipurile feminitatii.
Raluca Sadula

Mi-au placut experientele fiecarei femei, indrumatoarele noastre, locul, mancarea, atmosfera.
Am plecat cu experienta stimei de sine, a propriei valori, a impacarii cu ceva ce fusese lasat in umbra. Sunt constienta ca am de luptat cu multe prejudecati, unele chiar ale mele.
As recomanda acest workshop si unor femei mai tinere decat mine (33ani). Cu cat stii mai repede unde te situezi tu ca femeie, cu atat mai clar iti va fi parcursul in viata. Femeile dau nastere atat femeilor cat si barbatilor, astfel incat acei indivizi voi fi neimpliniti daca vor fi crescuti de o mama neimplinita. Asadar e important nu doar in plan personal cat pentru intreaga societate.
Am plecat de la workshop cu o energie fantastica. Aveam toate motivele sa fiu obosita de la nesomn de mai multe zile. Cu toate acestea, simteam ca radiez, de fapt Hetaira din mine era happy. I se redase stralucirea pe care o merita. Nu e nimic rau sa fii astfel! Sotul mi-a spus ca straluceam in momentul in care am intrat pe usa. Din ce am vazut pana acum, si alte fete s-au simtit energizate. Bucuria de a te simti bine cu tine insati si satisfactia ca esti valorizata.
Delia Herman – Visual ArtistArhetipurile Feminine – program de dezvoltare personală

Fiecare femeie este posesoarea propriului evantai de roluri, funcții și atribute specifice. Putem fi rând pe rând fiice, surori, prietene, iubite, soții, mame, profesioniste în diferite domenii, confidente sau competitoare. Însă indiferent ce roluri ne-am asuma într-un context sau altul, în spatele tuturor acestora rămânem femei și păstrătoare ale unor taine, mai mult sau mai puțin conștiente, ale propriei feminități.

Despre conștientizarea acestor taine vă invitam să discutăm și mai ales despre cum putem împăca sau pune în echilibru rolurile noastre sociale cu marele numitor comun pe care îl va constitui întotdeauna propria feminitate.

1. Mama – 16.05
– dezvoltarea compasiunii & generozităţii
– gestionarea geloziei şi maniei

2. Luptatoarea – 23.05
– dezvoltarea asertivităţii & independenţei
– gestionarea furiei şi spiritului critic

3. Seducatoarea – 30.05
– dezvoltarea senzitivităţii & spiritului ludic
– gestionarea dependenţei şi creşterea stimei de sine

4. Inţeleapta – 6.06
– dezvoltarea obiectivităţii & receptivităţii
– gestionarea depresiei şi retractilităţii

5. Integrarea arhetipurilor – 13.06
– funcţionarea echilibrată în rolurile sociale
– afirmarea şi exprimarea de Sine

Vă invităm să explorăm împreună despre:

 1. Care sunt izvoarele de la care ne putem adăpa pentru a ne menține feminitatea înfloritoare?
 2. Unde și când ne putem regăsi bucuria de a fi femei?
 3. Cum arată Femeia din noi?
 4. Ce putem face pentru a transmite mai departe adevăratele valori legate de esența feminității?
 5. Care sunt pașii spre o asumare mai plenară a identității noastre feminine?
 6. De unde poate începe împrietenirea cu propria feminitate?

Add A Comment