Călătoria Eroului ilustrată de arhetipurile din Tarot (21-23 septembrie 2020)

Fiecare arcană majoră are o semnificaţie specifică şi împreună spun povestea sufletului omenesc aflat pe calea propriei iniţieri. Arcanele majore ne invită să facem cunoştinţă cu anumite personaje, situaţii sau stări  sufleteşti. Fiecare dintre ele are valoare arhetipală, adică este purtătoare a unor tipologii ancestrale şi universale.

Conceptul de arhetip a fost definit pentru prima dată de Carl Gustav Jung (întemeietorul psihologiei analitice) sub forma unor energii esenţiale prezente în fiecare dintre noi şi care determină anumite modele comportamentale ce ţin de identitatea umană profundă. Avem nevoie de înţelegerea şi accesarea acestor energii arhetipale pentru a ne putea întregi ca fiinţe umane şi pentru a ne descoperi propriul sens personal. Cu ajutorul acestui sens putem să ne conturăm propriul mit personal şi să devenim eroii principali în propria poveste.

Când fiinţa noastră rămâne un mister pentru noi înşine e ca şi cum povestea s-ar scrie din exterior, fără să ne aparţină, iar noi am fi simple personaje, nicidecum eroi. Pentru a evita acest pericol avem nevoie de ghidaj.

Arhetipurile prezente în fiecare arcană din Tarot sunt călăuze preţioase pe acest drum, dacă reuşim să le răspundem la întrebările pe care ni le adresează fiecăruia dintre noi în parte. Fiecare arcană poate fi privită ca o treaptă de iniţiere. Pe măsură ce înţelegem taina fiecăreia dintre ele, evoluţia noastră avansează cu încă un pas.

Dincolo de orice puteri divinatorii care i-au fost atribuite de-a lungul timpului, Tarotul rămâne un tezaur de simboluri ce aparţine zestrei umanităţii. Dacă înţelegem că simbolurile din interiorul arcanelor se află şi în interiorul nostru, putem desluşi mai uşor calea către propria împlinire personală şi evoluţie spirituală.

Aşadar, vom face această incursiune în universul Tarotului cu ajutorul instrumentelor psihologiei analitice, care ne va ajuta să descifrăm omenescul din spatele fiecărei arcane, pentru a vedea care este învăţătura, mesajul şi darul lor pentru fiecare dintre noi în parte.

În acest fel, cursul nostru devine un prilej de contemplare şi reflectare pentru fiecare participant asupra sieşi, folosind arcanele Tarotului ca pe nişte ferestre deschise spre propriul suflet.

Structura cursului:

  1. Principalele etape ale călătoriei eroului (conform lui Joseph Campbell), în oglindă cu călătoria Nebunului printre Arcanele Majore
  2. Iniţierea în plan social sau despre cum ne cucerim locul în lume (primele 7 arcane)
  3. Iniţierea în plan psihologic – despre întâlnirea Maeștrilor interiori (arcanele 8-14)
  4. Iniţierea în plan spiritual –  despre trecerea pragurilor înguste spre întâlnirea Maeștrilor cosmici (arcanele 15-21)

Facilitator: Monica Daniela Găitănaru – primul formator român specializat în Referențialul Arhetipurilor Personale și acreditat de Școala Internațională Georges Colleuil; psihoterapeut cu multiple specializări și facilitator a sute de cursuri și ateliere de dezvoltare personală, cu o experiență de peste 11 ani.

Program curs: 21-23 septembrie între orele 18-21:00.

Taxa de participare: 450 RON – Călătoria Eroului prin Marile Arcane, cu o reducere  de 50 RON pentru înscrierile validate prin achitarea avansului de 200 RON până la data de 10 septembrie.

Cursul se va desfășura pe platforma Zoom.

Înscrieri la: monica@psihologieanalitica.ro, detalii la 0746107106.

Pages: 1 2

Add A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.