Călătorie spre Soarele interior (Cetățile Dacice, 19-24 Iunie 2021)
Uneori pentru a ne regăsi este nevoie să ne rătăcim. Iar pentru a ne ocupa locul nostru de drept în lume, avem nevoie mai întâi să ne retragem din ea. Așadar, ceea ce vă propunem este un astfel de itinerariu și de retragere inițiatică, pe urmele părților pierdute, uitate sau exilate din noi. Le vom căuta, chema, invoca din ruinele propriilor sanctuare interioare punându-le în oglindă cu vechile sanctuare dacice pe care le vom vizita pe parcursul retreat-ului nostru. Apoi, le vom lipi cu aurul luminos al Soarelui la Solstițiu pe care îl vom celebra împreună prin ceremonii și focuri ritualice.
Întreaga călătorie va sta sub semnul ieșirii din labirint prin centrul acestuia ca lăcaș al Sinelui și Sactuar interior. Întreaga aventură se va desfășura sub semnul întoarcerii acasă, la sensul primordial al existenței noastre, la recuperarea tainei noastre interioare și a puterii personale de a ne elibera de interdicțiile conștiente și incoștiente.
Vom lucra cu instrumente terapeutice și simbolice după cum urmează:
- Diminețile, după micul dejun, vom face cerc de vise. Pe unele dintre acestea le vo discuta, pe altele le vom întrupa printr-un proces de tip dans oniric.
- Vom discuta despre tema labirintului, ca drum al Eroului, al străinului aflat pe Cale, ca pribegie, depresie și străbatere a acesteia pe drumul sensului interior.
- Vom explora câteva chei simbolice ale ieșirii din labirint, așa cum au fost ele descrise în marile mituri ale umanității;
- După-amiaza vom lucra cu tehnici profunde precum parcurgerea inițiatică a Labirintului interior, constelații ritualice în Incinta Sacră și ”Alchimizări ale Adâncului” – explorare a tiparelor și interdicțiilor noastre inconștiente prin tehnici corporale ce aduc împreună într-o coerență puternică elemente din Authentic Movement, Constelații de intenție, Psihoperapie prin Dans și mișcare, Meditație Dinamică și Imaginație Activă.
- Serile ne vom aduna în jurul focului de tabăra pentru a procesa și integra experiențele de peste zi. În ajunul Solstițiului și al Nopții de Sânziene vom sări peste foc ca gest ritualic de purificare, regenerare și renaștere simbolică.
- Vă mai pregătim și alte câteva surprize cu tâlc pe care așteptăm cu bucurie să vi le revelăm la fața locului. 😊
Când?
Într-o perioadă plină de semnificații profunde din punct de vedere spiritual și simbolic vă invităm de pe 19 până pe 24 iunie să celebrăm și să aducem la suprafață strălucirea Soarelui nostru interior printr-o serie de ateliere, meditații și ritualuri terapeutice, dar și prin vizitarea vechilor sanctuare dacice infuzate în mister, poveste și o frumusețe naturală uimitoare.
Vom parcurge astfel împreună câteva evenimente cheie ale anului: Sărbătoarea Rusaliilor (pe 20 iunie), Solstițiul de Vară (pe 21 iunie) și noaptea magică de Sânziene (23-24 iunie). Vom merge până la rădăcinile simbolice ale acestor 3 sărbători covârșitoare prin puterea și semnificația lor și vom profita din plin de deschiderea cerurilor pe care o aduc cu ele pentru a pune în act procesul nostru de vindecare, întregire și renaștere.
Unde?
Într-o zona magică a țării noastre, în preajma Cetăților Dacice din Munții Orăștiei, zonă încadrată în patrimoniul UNESCO și remarcabilă atât prin farmecul peisajelor desprinse parcă din basmele copilăriei noastre, cât și pentru legendele și incantațiile din vremuri imemoriale purtate tainic pe adierile vântului sau în murmurul izvoarelor ce traversează acest ținut misterios.
Ne vom caza la o pensiune fermecătoare din comuna Costești, cu o vastă grădină împrejmuită de pădure, fânețe molcome și un râu sprinten. Detaliile cu privire la condițiile de cazare și masă (căci ne și gătesc cu pricepere și drag gazdele noastre) le vor fi transmise în privat celor ce se înscriu.
Însoțitori spre poarta Soarelui:
Monica Daniela Gaitanaru – Psihoterapeut cu multiple specializări, primul formator român acreditat în Referențialul Arhetipurilor Personale de către Școala Internațională Georges Colleuil și facilitator a sute de cursuri și ateliere, cu o experiență în domeniul psihologiei și dezvoltării personale de peste 12 ani.
Andrei Găitănaru – psihoterapeut jungian, membru al Asociației Române de Psihologie Analitică și router al International Association of Analytical Psychology, facilitator a numeroase cursuri și conferințe de-a lungul ultimilor 12 ani.
Beneficiile participării:
- Îți dăruiești câteva zile de conectarea profundă la sufletul tău;
- Îți oferi contextul optim de refacere a punților vindecătoare între tine cel / cea de zi cu zi și părțile din tine abandonate, intezise, uitate;
- Îți oferi prilejul de a conștientiza mai bine unde te afli pe harta poveștii tale personale, dar în și în ce punct te-ai pierdut, împotmolit, rătăcit;
- Vei înțelege mai clar de ce anume ai nevoie pentru a-ți regăsi calea către Adevărul tău, către Sensul și Rostul personal;
- Vei conștientiza care sunt interdicțiile, blocajele, tiparele sau programele inconștiente care te țin pe loc.
- Te vei reconecta la resurse, daruri și binecuvântări personale;
- Vei vedea povestea ta într-o manieră în care nu ai privit-o niciodată până acum și vei întrezări soluțiile și pârghiile de accesare a versiunilor tale superioare;
- Vei putea să îți rescrii scenariul interior din noi perspective pline de creativitate;
- Vei beneficia de susținerea, solidaritatea și apartenența la un grup format din alți căutători ca și tine aflați pe calea către Sine;
- Te vei reconecta la natură, la frumusețea și la resursele ei hrănitoare, căci majoritatea activităților noastre vor avea loc în aer liber, într-un cadru natural de poveste;
- Vei (re)vizita locuri cu o puternică încărcătură istorică și spiritual;
- Vei celebra într-un context special câteva dintre cele mai frumoase sărbători solare ale luminii, eliberării, rodniciei și iubirii vindecătoare.
- Vei putea să te deconectezi de la tumultul cotidian într-o oază a regăsirii de Sine;
- Te vei putea întoarce la Calea ta cu bateriile încărcate și viziunea limpezită.
Taxa de participare*: 1600 RON
Discounturi pentru înscrierile timpurii:
- 1400 pentru înscrierile validate prin plata integrala a participării pana la 1 mai
- 1500 pentru înscrierile validate prin plata integrala a participării pana la 1 Iunie
*Taxa de participare acoperă doar participarea la ateliere, cazarea și onorariul ghidului local ce ne va călăuzi la cetățile dacicae. Transportul, masa și eventualele taxe de intrare la anumite obiective turistice nu sunt incluse. Acestea se gestionează separat în funcție de preferințele și opțiunile fiecărui participant.
Participarea în cadrul retreat-ului se face pe baza unei scrisori de intenție care să cuprindă răspunsul la următoarele detalii:
- Succintă descriere personală
- Motivația care stă la baza participării
- Menționarea eventualelor experiențe terapeutice similare
Iată câteva dintre reacțiile participanților la edițiile trecute ale retreat-ului nostru:
“Tabăra de anul trecut, pentru mine, a fost o experiență unică. TOATE activitățile desfășurate au dus la conștientizarea, înfruntarea și depășirea limitelor și fricilor, dar și la asumarea puterii personale toate desfășurate intr.un cadru special, înconjurată de oameni frumoși și multă blândețe, susținere și integrare.
După această tabără m-am repoziționat în viața mea, continuând drumul cunoașterii de sine.
Aștept cu nerăbdare întâlnirea următoare și sunt curioasă ce surprize magice pregatesc Monica și Andrei.” – Veronica T.
”Aceasta tabara mi-a adus foarte multa acceptare, acceptare a tot ce exista în mine. Datorită cadrului continator, m-am simțit în siguranță și am avut ocazia sa fiu în contact cu parti vulnerabile din mine, cu parti dureroase, și am descoperit resurse de care nu eram conștientă.
Rar am avut ocazia sa traiesc o conexiune atat de profunda si plina de acceptare intre femei asa cum am trăit în aceste cateva zile in tabăra. Sunt profund recunoscatore pentru aceste trairi care sunt atat de rare in societatea noastra.
Frumusețea femininului,în toate formele, texturile și culorile sale s-au putut exprima liber, jucaus și foarte creativ.” – D. C.
”De anul trecut de cand m-am intors de la Bunesti, le povestesc intruna oamenilor din jurul meu despre cat de minunata a fost Scoala si despre cat de tare le recomand sa nu rateze urmatoare editie. De ce? Pentru ca daca esti interesat de lucrul cu tine, un astfel de cadru, cu o intentie aferenta, iti poate aduce raspunsuri foarte condensate intr-un timp scurt.
Faptul ca eu impreuna cu alti 7 baieti-barbati ne-am intalnit acolo ca sa discutam despre masculinitate, despre ascensiunea pe munte ca forma de cautare a tatalui absent, faptul ca am parcurs si o lectura pe subiect pe care am si dezbatut-o impreuna, faptul ca am fost si la Barbatesti (!) ca sa vorbim si acolo cu un Parinte despre ce inseamna sa fii barbat, faptul ca am auzit povestile personale ale altor baieti/ barbati, si pur si simplu faptul ca am petrecut timp impreuna cu acest grup, cu baieti si fete, barbati si femei care sunt si ei pe calea implinirii unei versiuni mai complete ale lor…
lucrul asta m-a transformat intr-un fel in care a ramas cu mine, a pus acolo o piatra importanta in fundatia devenirii mele.
Va trebui sa fii acolo ca sa intelegi cat de mult te poate transforma pe TINE o astfel de experienta, asa ca daca cistesti asta, iti recomand sa vii cu noi si in urmatoarea editie, pentru ca numai lucruri folositoare se vor intampla ;)” – Sebastian Olar
”Ce scriu aici e doar putin din ce a fost si aventura continua:
Experienta Taberei de la Bunesti a fost pentru mine despre noutate si autodescoperire.
Cadrul natural extraordinar, cu caracter de unicitate, viata intr-o comunitate atat de diversificata, dar disponibila pentru alchimizare,
activitatile la care am luat parte cu mirare, dar si placuta su
rprindere, au dospit in mine o deschidere de drum constient in recuperarea identitatii mele feminine alchimizate.” – Otilia Radu
“Anul trecut la Bunesti s-a intamplat ceva magic. Ne-am adunat aparent niste oameni diferiti, fiecare cu bagaje emotionale si mentale, fiecare cu forma si coloratura proprie. Nu prea ne stiam intre noi, dar cred ca am simtit de la inceput ca suntem mai mult decat indivizi. Ne-am descoperit ca suflete cu parti de lumina si umbra, care erau dispuse sa exploreze ambele aspecte cu disponibilitatea si curiozitatea unor copii. Si sa impartaseasca experiente si trairi. Am plecat de acolo clar mai increzator si mai bucuros ca exista ceva dincolo de imediatul pe care-l vedem si luam ca singura realitate. Multumesc!” – Bogdan B.
„Deși am foarte mare încredere în cei care le facilitează, nu recomand neapărat atelierele acestea. Crezi că mergi la câteva beri și un foc de tabără cu niște oameni simpa, un apus în hamac, dar de fapt e dur – și fizic, și emoțional; intelectual și spiritual deopotrivă. Eu, de exemplu, am dat peste niște indivizi cu care n-aș fi avut limbă comună și care, până să mă dezmeticesc, au și scos ce era mai rău din mine. Mi-au apăsat instantaneu toate butoanele, vizibile și invizibile. Acum ne iubim și suntem ca frații, dar am zăcut (a se citi literal, la pat) câteva zile după întreaga poveste. Sună aiurea ca promo, dar subliniez că nu sunt pentru oricine. Suntem și nu suntem pregătiți să ne vedem cu adevărat în mărunțenia noastră monstruasă, sclipitoare, magnifică.
În fine, aș vrea să particip și anul acesta, dar o parte din mine e conștientă că sunt șanse să mă lase chiar în buza evenimentului tot curajul.” Bogdan C.
“Taberele organizate de Monica și Andrei, sunt o călătorie în lumea Zânelor și a lui Făt Frumos, cu toată caldura poveștilor spuse la gura sobei.
Pentru mine, participarea la aceste tabere a fost o mare provocare pentru că au reușit să mă scoată din lâncezeala stării de confort, să mă ajute că pot depăși situații nemaiîntâlnite, provocatoare, de care mă temeam, să recăpăt încrederea în mine și să îmi deschid sufletul. Activitățile și meditațiile, discuțiile libere, drumețiile, precum și focul de tabără și dansul sub lumina blândă a lunii au creat acel spațiu în care să poți fi tu, cel autentic, fără măștile fabricate pentru ceilalți sau pentru tine. Libertatea de a te cunoaște tu pe tine în autenticitate și vulnerabilitate este bunul cel mai de preț câștigat în aceste tabere. Este minunat să fii tu, cel adevărat, cu slăbiciuni, defecte, sensibilități, slăbiciuni, cu tot ce nu ne dăm voie să manifestam în viața de zi cu zi, pentru că, poate, nici nu știm că le avem, alături de alți colegi de tabără, oameni frumoși cu care și în care te oglindești, regăsești și cu care rezonezi la nivel de suflet.
Făcând o minimă analiză a evoluției mele ca suflet și ca individ nu pot spune decât că aștept, cu mare nerăbdare, să particip la următoarea tabără. ” Elisabeta
Add A Comment