De vorbă cu Arcana Fără Nume

Îți mai poate viața surâde ca o mâță tolănită la soare după ce ai trecut prin abisurile propriului infern? Mai poți simți lejeritatea vântului adiind printre crengile propriului suflet după ce răni adânci te-au aruncat în jăratecul celor mai acute dureri? Își mai poate chipul tău găsi drumul către zâmbet după ce a fost străbătut de râuri de lacrimi fierbinți? Își mai pot aminti pașii tăi bucuria dansului după ce au străbătut nesfărșite câmpuri de luptă fumegânde, în care a trebuit să-ți lași în urmă numeroase părți de suflet sfârtecate sub asedii de atâtea feluri?

Ai tinde poate să spui că nu. Dar oprește-te. Ia-ți o clipă să privești în urmă și adună-ți brațele iubitoare în jurul trupului istovit de atâtea trânte cu viața. Respiră și privește spre ruinele trecutului tău! Lasă-ți lacrimile să curgă tăcut peste cenușă caldă a tot ceea ce a ars! Revizitează cu ochii memoriei tot ce au fost cândva aceste ruine și onorează-le, mulțumește-le, jelește-le, revarsă-ți durerea pe care o porți în interior pentru ele sau furia. Și dacă furia ta e vie și striga dinăuntrul tău, elibereaz-o!

Cheamă-le alături de tine pe Kali și Lilith și dansează împreună ele peste cenușa vechii tale lumi întru zămislirea celei noi. Lasă furia să îți străbată trupul ca un fluviu dezlănțuit, dă-i glas și formă și alchimizeaz-o prin dans în putere. Fă din acest dans o invocare a puterii tale personale, revendic-o, adu-o acasă și simte-i sevele trezind în tine o viață nouă! Aceste seve se vor ridica si te vor readuce la suprafața, acolo unde soarele a continuat să răsară chiar și în timpul călătoriei tale prin infernul nopților întunecate ale sufletului, acolo unde viața a continuat să curgă, oamenii au continuat să trăiască, păsările au continuat să cânte și vântul a șoptit neîncetat poveștile văzduhului.

Respiră aburii acestei noi vieți și lasă tâlcul acestui proverb să te pătrundă din plin:

“Au încercat să ne îngroape de vii, dar nu au știut ca suntem semințe.”

Sămânța luminoasă a vieții purtată în sufletul tău nu va conteni vreodată să strălucească indiferent sub câte maldăre de moloz și cenușa ar fi îngropată. Întoarce-te la ea, adăpostește-o în cuibul inimii tale și las-o să îți cânte povestea propriei tale renașteri!

Desen de Marius Marincaș

PS: Poți afla mai multe despre magia rescrierii poveștii personale și despre înțelepciunea arcanelor de Tarot în cadrul cursului: https://psihologieanalitica.ro/initiere-in-referentialul-arhetipurilor-personale-15-17-octombrie-2021/

Add A Comment