Monica-Daniela Găitănaru

Femeia arhetipala. Ghid de autocunoastere, cu psih. jungian Monica Gaitanaru

A fost o plăcere să stau de vorbă cu Maria Mărgărit și Ioana Popescu despre suflet, despre feminin, arhetipuri și alte câteva dedesubturi ale psihicului uman. Sper să vă placă și vouă să ne ascultați. 😊
Vă las mai jos înregistrarea și descrierea pe care i-au făcut-o realizatoarele.

„💥Episod nou!
In episodul acesta am vorbit despre psihic si despre cum functioneaza acesta, iar apoi despre psihicul feminim si fortele arhetipale care ne influenteaza viziunea, comportamentul, alegerile – Mama, Amazoana, Companioana, Mistica.
Toni Anna Wolff, unul dintre cei mai apropiati oameni si colaboratori ai lui Carl Gustav Jung, spunea: ”Mi se pare ca femeile intampina in genere un soi de dificultate in a fi constiente de ele insele […] Pentru ca femeia se raporteaza biologic mai întai la relație (eros) decat la sine, ea cade mai usor prada decat barbatul identificarii cu persoanele sau ideile care o intereseaza”.
Tocmai din acest motiv este atat de important sa intelegem fortele exterioare, sociale – adica stereotipurile pe care le-am tot dezbatut de-a lungul episoadelor, cat si fortele interioare, arhetipale, care ne influenteaza gandirea si simtirea, pe care le veti intelege mai bine in acest episod.
Cu Psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru 💜🌸”

Add A Comment