Cum să păstrăm iubirea tânără
Motto: „Primeşte-mă şi fă din mine un îndrăgostit adevărat!” Rumi
A fi îndrăgostit înseamnă a fi conectat la miile de iţe nevăzute ale universului. A fi îndrăgostit înseamnă a curge, a pluti şi a dansa cu viaţa. A fi îndrăgostit înseamnă a îmbrăţişa cu inima deschisă tot ceea ce este. Ajuns în faţa Oracolului, Neo, personajul central din filmul Matrix, primeşte următoarea împărtăşire: „Vreau să îţi spun un mic secret, a fi Alesul este ca şi cum ai fi îndrăgostit. Nimeni nu trebuie să-ţi spună că eşti îndrăgostit, o ştii pur şi simplu.” Cu alte cuvinte, îndrăgostirea este o stare de graţie şi prospeţime, dincolo de orice echivoc, îndoială sau nesiguranţă. Îndrăgostirea este tinereţea iubirii. Însă cum facem să cultivăm şi mai ales să menţinem îndrăgostirea în viaţa noastră?
Această întrebare reprezintă miza explorării pe care ţi-o propunem în atelierul nostru. Pentru a răspunde la această enigmă vom folosi drept instrumente de propulsare în profunzimile tainice ale iubirii 4 căi complementare: psihologia analitică a lui Carl Gustav Jung, mistica sufită şi cea creştină şi elemente de psihoterapie prin dans şi mişcare. Ca atare, vom discuta despre Animus şi Anima, despre arhetipurile feminine şi masculine fundamentale, despre etapele călătoriei în relaţiile de cuplu, despre limbajele iubirii, despre legile iubirii, aşa cum ne-au fost ele transmise de Shams din Tabriz şi despre sacralitatea tainei dintre bărbat şi femeie din perspectiva creştină trecută prin filtrul lui Paul Evdokimov.
Toate acestea vor fi presărate cu exerciţii şi jocuri interactive, menite să onoreze întregul (minte, corp, suflet) a ceea ce suntem.
Beneficiile cu care vei pleca acasă sunt:
- identificarea “magneţilor” cu ajutorul cărora poţi chema iubirea în viaţa ta
- reperarea aliaţilor şi a resurselor pe care le poţi accesa pentru a-ţi ajuta povestea de iubire să înflorească
- conştientizarea mecanismelor de îndepărtare sau otrăvire a iubirii din viaţa ta
- conectarea la izvoarele nesecate ale iubirii: poezia, muzica, dansul, empatia, jocul, compasiunea, misterul, blândeţea, ardoarea…
- înţelegerea arhetipurilor inconştiente din energia cărora funcţionezi preponderant şi a modului în care acestea îţi influenţează modul de relaţionare
- decodarea propriului limbaj al iubirii şi pe acela al partenerului de cuplu
- conştientizarea ritmurilor şi etapelor specifice relaţiei de iubire
- identificarea blocajelor sau a tiparelor toxice recurente în poveştile noastre de iubire
- deschiderea inimii şi extinderea câmpului de energie a iubirii în viaţa noastră
- un suport de curs şi o listă de referinţe care să te inspire pe mai departe
Facilitatori:
Monica Daniela Găitănaru este absolventă al Facultăţii de Filosofie. Activează ca trainer în dezvoltare personală încă din 2009, susţinând de-a lungul timpului numeroase conferinţe şi ateliere prin care facilitează explorarea tainelor sufletului uman şi identificarea căilor de a trăi o viață mai conştientă, autentică şi plină de sens. Din 2012 profesează ca psihoterapeut, specializat în Psihologie analitică, Psihoterapie prin Dans şi Mişcare şi în Referenţialul Arhetipurilor Personale.
Andrei Găitănaru este absolvent al Facultăţii de Filosofie. A publicat mai multe articole în Dilema Veche, Contributors, Hotnews.ro, Idei în Dialog sau în volume colective. Textele, conferinţele şi cursurile pe care le-a susţinut au fost dedicate în special unei mai bune întâlniri şi înţelegeri a sensurilor Tradiţiei Creştine. A făcut acest lucru prin cultivarea dialogului, a interogativităţii şi a priceperii de a duce gândul până la capăt. În 2016, a urmat o specializare pentru consiliere în dezvoltare personală. În prezent, urmează cursurile formării de tip masteral a Asociaţiei Române de Psihologie Analitică.
Când?
La momentul potrivit. 🙂
În weekend-ul cu Dragobetele: 24-25 februarie 2018, după cum urmează:
- sâmbătă, 24 februarie, între orele 10:00-18:00
- duminică, 25 februarie, între orele 10:00-15:00
Unde?
Locul exact va fi transmis pe mail celor ce se înscriu.
Cât costă?
500 RON, sumă pe baza căreia vei beneficia, dincolo de cunoaşterea, timpul, energia şi iubirea pe care le vom pune în slujba ta, de toate materialele de lucru necesare atelierului, suportul de curs şi lista cu referinţe.
*Pentru cuplurile care vin împreună, va exista o reducere de 100 RON.
Cum te înscrii?
Trimiţând intenţia ta de participare pe adresa de mail: andreigaitanaru@gmail.com.
Menţionăm că pentru o cât mai bună interacţiune, numărul de locuri va fi limitat, astfel încât rezervările se vor face în ordinea primirii înscrierilor. Data limită de înscriere este 20 februarie.
Te aşteptăm cu inima deschisă,
Monica şi Andrei
PS: « Îndrăgostiţii nu se întâlnesc în cele din urmă într-un loc anume,
Ei sunt tot timpul unul în celălalt. » Aşa că :
Add A Comment