Previziuni arhetipale ale anului 2022

Înainte de a citi acest articol, te invit să îți amintești când ai simtit în viața ta cel mai intens sentimentul de îndrăgostire. Nu contează povestea, nu contează persoana sau deznodământul acelui episod, contează doar starea la care te rog să te reconectezi din toți porii. Amintește-ți cum îți vibra întreaga ființă de acel sentiment care dă aripi inimii. Amintește-ți cum arăta întreaga lume pentru tine atunci și câtă conexiune, grație, miracol aducea în sufletul tău acel sentiment. Închide ochii și du-te acolo, în centrul lui. Păstrează această stare pe parcursul lecturii acestui articol și, dacă se poate, chiar pe parcursul întregului an ce urmează.

În primul rând, vibrația anului 2022 ne aduce mesajul de reamintire a faptului că suntem fiecare dintre noi mult iubiții vieții, preaiubiții lui Dumnezeu. Arhetipul anului este Îndrăgostitul, care mai poartă uneori și numele de Mult iubitul sau Preaiubitul. Deci, e important să ne amintim cine suntem noi în ochii divinității, cine suntem noi în propria viață. Suntem înainte de toate ființe create dintr-o iubire infinită care ne precede și care ne poartă pe undele ei ca într-un ocean nemărginit al generozității și suntem meniți să purtăm în noi această iubire pentru a rămâne permanent în contact cu izvorul care ne hrănește neîncetat, dând astfel strălucire și vigoare fiecărui act, cuvânt sau gest pe care îl facem din și prin iubire.

Întrebarea centrală a anului 2022 este: Care este răspunsul tău la marea declarație de dragoste pe care viața ți-o face necontenit? Cum răspunzi tu acestei iubiri?

Totul se întâmplă pentru rafinarea ta permanenta în vederea scopului de a te transforma în cea mai bună, frumoasă și înaltă versiune a ta. Deci, de aceea chiar si suferinta, pierderea sau alte provocări pe care mintea umana e tentată să le privească drept năpaste, sunt defapt, în esența lor tot expresii al infinitei iubiri ce ni se poartă necontenit.

De accea, atitudinea cea mai potrivită în fața provocărilor vieții este: acceptarea, încredere că totul se întâmplă pentru binele tău suprem, chiar dăcă nu îl poți desluși încă și legământul de a menține iubirea în inima ta indiferent ce se întâmplă.

Este momentul să încetăm să ne imaginăm ce ne-ar plăcea și să începem să facem ceea ce ne place, ceea ce ne pasionează și ceea ce iubim.

  • Prezentarea Arcanei VI

Avem în imagine 3 personaje umane, una de natura divină – îngerul și două entități – pământul și soarele. Care dintre ele este Îndrăgostitul? Ce se petrece de fapt între aceste personaje? E o uniune, o ceartă, o negociere, o alegere, o ceremonie, ce se întâmplă de fapt? Este multă ambiguitate în această arcană.

Aceasta este prima arcană relațională din Tarot, întrucat toate cele 3 personaje umane sunt situate la același nivel.

Primul personaj de la stînga la dreapta îi pune mâna pe umăr celui central. Este un gest de protective sau de dominare? Îl oprește sau îl impinge să facă ceva? Cealaltă mână este orientată în jos, spre  pământ, rădăcini, tradiții, valori ancestrale și familiale, spre nevoia de a construi poate ceva temeinic, solid și responsabil. Acest personaj poate fi mama tânărului îndrăgostit sau, în orice caz, o instanță de autoritate, mai în vârstă decât celelalte două personaje. Ea întruchipează dimensiunea datoriei, a responsabilității și asumării unor valori solide bazate pe ratiune, pe credințele fundamentale ale familiei, neamului, ale unui anumit sistem religios sau socio-politic.

Personajul central, un tânăr la început de drum, un adolescent, poate, deși privește spre primul personaj, are corpul orientat mai degrabă către tânăra de lângă de el și își spijină mâna dreaptă pe centură care-i acoperă veșmântul, într-un gest de protecție poate în fața pledoariei primului personaj, dar și de apel la centrul ființei lui, locul cel mai potrivit din care poate face alegerea și angajamentul pe care este chemat să și-l asume în acest moment. Această decizie trebuie să treacă printr-un filtru personal al propriului centru, locul acela din noi situat dincolo de placere sau datorie. Acest personaj este desculț, cu picioarele goale direct pe solul brazdat de niste linii ondulatorii, ce fac trimitere la un ogor proaspăt arat. Acest lucru arată o conexiune directă cu Mama Pământ, cu energiile telurice și htoniene ale gliei. Cum scrie în Biblie, este o vreme pentru semănat și o vreme pentru secerat. În această arcană, e vremea semănatului, a angajamentului pentru noile semințe plantate astăzi prin alegerile asumate din care vor deriva roadele de mâine.

Ce semeni azi vei culege maine, tu și generațiile ce vin după tine. Această arcană ne amintește responsabilitatea pe care o avem nu doar față de trecut și de învățăturile strămoșilor, dar și față de viitor, față de copiii și nepoții noștri. Avem datoria să ocrotim planeta în mod responsabil și lucid, cu o atenție sporită față de dimensiunea ecologică, cu drămuire și cumpătare față de consum și o gestionare înțeleaptă a resurselor.

Este momentul să căutăm plăcerea în altfel de lucruri decât acelea care provin din consum și din valori materiale. Este un an în care putem învăța să ne bucurăm mai conștient de relațiile noastre, de timpul petrecut împreună cu cei dragi, în natură sau prin activități care să ne stimuleze inteligența emoțională, empatia, creativitatea și dragostea pentru frumos. Dacă ne face plăcere să facem drumeții sau picnic-uri, e important să luăm mereu un sac de gunoi în plus la noi pentru a ne strânge atât propriile gunoaie, cât și pe acelea lăsate în urmă  de alții, mai puțin responsabili.

E important să ne autoeducăm pe noi înșine, pe copiii noștri și pe toți cei din jur să cultivăm în mod conștient și constant gesturi mici, dar temeinice de grijă față de natură, față de lumea în care trăim.

Avem nevoie să dezvoltăm și o ecologie a sentimentelor și emoțiilor: dacă suntem în trafic sau la cumpărături și oamenii din jur sunt încrâncenați, grăbiți și impulsivi, e important să ne asumăm fiecare dintre noi să fim cei care fac diferența, cultivând armonia și seninul în jur prin gânduri luminoase, prin gesturi calde, empatie, zâmbet și inimi deschise.

Îndrăgostitul este perfect aliniat între pământ și cer, între mama glie și îngerul iubirii poziționat în fața soarelui alb al libertății depline. La fel și noi trebuie să fim înrădăcinați în grija față de planeta noastră, dar și aliniați la valorile spirituale care ne susțin să fim soli ai luminii în lume, susținându-ne și semenii în a deveni asemeni nouă făclii aprinse ale iubirii divine, iubindu-i mai degrabă decât să-i judecâm, căci doar așa putem aprinde și văpăia lor, răspândind focul sacru al iubirii pretutindeni în lume.

Cu brațul stâng, comun parcă cu al  personajului din stânga sa, Îndrăgostitul arată spre pântecul tinerei femei de parcă ar spune: aici se află viitorul. Poate fi vorba de o sarcină, de un copil purtat în pântec sau de întreaga potențialitate pe care dorința lui pentru această femeie o cuprinde.

Personajul feminin din dreapta arcanei reprezintă viitorul, plăcerea, bucuria, pasiunea, țelurile năvalnice, dorințele arzătoare, atracția și erosul. În ea pare să stea promisiunea zilei de mâine. Își va asuma însă Îndrăgostitul responsabilitatea față de această promisiune? Va fi roditoare iubirea lui? Dar a ta?

Îngerul este expresia protecției și  a călăuzirii divine cu privire la alegerea ce trebuie facută. Tot el este și martorul legământului făcut din iubire, păstrătorul angajamentelor inimii noastre. ”Dumnezeu îmi e martor că am găsit iubirea vieții mele.”

Soarele alb este simbolul libertății și matricea tuturor posibilităților. Albul este izvorul din care toate celelalte culori se nasc, asemeni razelor multicolore ce răsar din acest frumos soare alb. El este sursa oricărei iubiri și în interiorul său toate opusele se contopesc într-o armonie desăvârșită al întregului eliberat de tensiunea dintre contradicții.

Tema principală a acestei arcane este după cum vedem anganjamentul, serviciul și asumarea responsabilității pentru cee ace iubim și ne umple inima de bucurie, plăcere și extaz. Deci prima întrebare în acest sens este: ce iubesc cel mai mult să fiu, să fac sau să contemplu? Care sunt valorile, persoanele, cauzele pe care iubesc să le slujesc cu devotement și pasiune? Care este relația mea cu responsabilitatea? Dar cu plăcerea, bucuria și dorința? În slujba cui mă așez cel mai des: a lui trebuie sau a lui vreau / îmi doresc / aleg să? Aici avem de creat o uniune armonioasă între aceste polarități. Nu este vorba de o alegere, ci de un angajament al integrării în armonie și frumusețe a tuturor componentelor și contradictiilor vieții noastre, o veritabilă nuntă sacră.

Din această perspectivă, anul 2022 ne invită să punem focusul pe nunta dintre minte și inimă, dintre învățăturile desprinse din experiențele trecutului și idealurile pe care le avem față de viitor, dintre responsabilitate și pasiune, dintre pământ și cer, pragmatism și intuiție, disciplină și spiritualitate. Toate opusele sunt chemate la această mare nuntă cosmică, toate contradicțiile au nevoie de reconciliere pentru ca bazele noului să fie solide și temeinice în fluiditatea lor.

Îndrăgostitul este și o arcana de libertate, care ne cheamă să ne reevaluăm condiția propriei libertăți. Cum putem rămâne liberi în mijlocul atâtor îndatoriri ale vieții? Păstrând iubirea în inima noastră pentru tot ce alegem să fim și să facem. Dacă pun bucuria, pasiunea și dragostea pentru ceea ce fac ca temei al oricărei acțiuni pe care o întreprind, libertatea mă va însoți la orice pas. A fi liber nu înseamnă să fac ce vreau, ci să fiu cine sunt. Și, în esență, toți suntem și venim din iubire, deci de aceea, firesc ar fi să și mergem spre ea.

Îndrăgostitul mai este, în mod secundar, și o arcana a abandonului, căci atunci când fac o alegere renunț la ceva, abandonez și las în urmă anumite posibilități. Putem alege să lăsăm în urmă frica, iluziile, egoismul, ura, infanilismul, lașitatea și neasumarea. Dar poate fi și un an excelent pentru vindecarea rănii de abandon, alegând să nu ne mai abandom pe noi înșine, să nu ne mai abandonăm inima, să nu mai abandom ceea ce iubim, ceea ce visăm și ceea ce ne place cel mai tare.

Ca atenționări și prevenții în accord cu simbolistica acestui arhetip, anul 2022 poate fi un an de tranziție majoră între lumea așa cum o știam noi și așa cum va deveni. Pot avea loc transformări fundamentale la nivel politic, social și economic în funcție de alegerile și angajamentele noastre, dar și ale mai marilor noștri. Este un an care pune mută presiune asupra persoanelor cu funcții de răspundere și de conducere, de aceea este responsabilitatea noastră, a tuturor să ne rugăm pentru aceștia, trimițându-le lumină și iubire pentru a lua cele mai înțelepte decizii, căci de ele poate atârnă soarta lumii de mâine.

2022 poate fi un an al conflictelor sau al armonizării, al dezbinării sau al solidarității, al războaielor sau al alegerilor izvorâte din scopuri mai înalte decât interesele unei singure tabere, al luptei pentru putere sau al negocierii înțelepte care ia în calcul perspectiva de ansamblu. Pământul însuși ne poate transmite semnale de alarmă prin cutremure sau calamități naturale care să ne trezească pe deplin conștiința responsabilității față de propria planetă, însuși căminul vieții noastre.

Atenție la polemici și revolte! E important să privim lucrurile dintr-o perspectivă cât mai globală pentru a nu deveni partizanii viziunilor unilaterale, care pot sfârși în absolutism și fanatism. Fluiditatea de a înțelege și problematiza toate perspectivele puse pe masă de zarurile destinului poate fi cheia de aur a acestui an. Este vital să întelegem că suntem în aceeași tabăra cu tot ce e viu, dacă vrem ca viața să triumfe, ca iubirea să guverneze și ca armonia să împresoare tot ce există.

În plan personal, acest an poate fi o șansă de a reevalua ce ne place și ce ne motivează cel mai mult în propria viață, pentru a alege să fim maximul din ceea ce putem fi. Poate aduce și oportunități de vindecare a sexualității și a relației cu propriul corp și cu plăcerea în genere, acolo unde este cazul.

Anul acesta abundența vine tot ceea ce facem cu plăcere și pasiune, dar și din industriile care stimulează aceste tăriri umane. Deci tot ceea ce ține într-un fel sau altul de frumos, dorință sau plăcere: industria modei, a îngrijirii personale, a luxului, a desiglului interior, industria gourmet, cosmeticele organice, spa-urile, industriile creative, tot ceea ce vizează esteticul, senzualitatea, rafinamentul, dar și tot ceea ce ține de zona de educație și vindecare emoțională sau relațională: terapiile, cursurile, retreat-urile sau programele cu astfel de tematici.

2022 este un an optim pentru găsirea sufletului pereche sau pentru consacrarea angajamentelor legate le iubire prin nunți, căsătorii, parteneriate sau chiar conflicte și tensiuni în cuplurile deja stabile, care le pot ajuta prin reflectare și asumare comună a responsabilității să ducă relația la un nivel și mai înalt de împlinire și armonie. Atenție la triunghiurile amoroase, căci pot fi foarte favorizate de vibrația acestui an.

Provocarea anului 2022: vezi totul prin ochii iubirii.

Este momentul să încetăm să ne imaginăm ce ne-ar plăcea și să începem să facem ceea ce ne place, ceea ce ne pasionează și ceea ce iubim.

  • Plantele benefice în acest an: ylang-ylang, transafir, neroli, iasomie, salvie.
  • Cristale benefice: granat, rubin, quarț de stâncă, lapis-lazuli.
  • Culori benefice: toate nuanțele de roșu, roz sau portocaliu.

Să vă fie anul binecuvântat șă să savurați cu înțelepciune toate darurile sale!

Pentru a înlesni intrarea cât mai luminoasă, conștientă și împuternicitoare în noul an, ți-am pregătit câteva resurse minunate:

– Programul de restart existențial ”22 de făclii pentru trezirea Eroului interior” (1-22 ianuarie)

https://psihologieanalitica.ro/event/22-de-faclii-pentru-trezirea-eroului-interior-2/ – Portalul Magicianului

– Meditație de binecuvântare a noilor începuturi (1 ianuarie) https://psihologieanalitica.ro/portalul-magicianului-meditatie-de-binecuvantare-a-noilor-inceputuri/

– Fă-ți designul anului 2022 – eveniment online, 4 ianuarie

Fă-ți designul anului 2022

Îți mulțumesc pentru fiecare share și like!

Vezi și materialul video pregătit pe tema previziunilor arhetipale, șamanice, angelice și akashice ale anului 2022!

 

 

Add A Comment