Workshop despre arhetipurile lui C. G. Jung (27 septembrie)

8534417„Spre a-şi găsi sufletul, cei vechi se duceau în deşert. (…)  Acolo au găsit belşug de viziuni, roadele deşertului, florile foarte stranii ale sufletului. Meditează cu sârg la imaginile pe care cei vechi ni le-au lăsat. Ele indică drumul a ceea-ce-va-să-vină. Priveşte înapoi spre prăbuşirea imperiilor, spre creştere şi moarte, spre deşert şi mânăstiri, toate sunt imaginea a ceea-ce-va-să-vină. Toate sunt prevestite. Dar cine ştie sa le tălmăcească?
Cuvântul este faptă creatoare. Cei vechi spuneau: La început a fost cuvântul. Ia seama şi meditează la asta.”, C.G.Jung – Cartea Roşie.

Arhetipurile lui Jung, pe care acesta le-a mai numit şi „imagini primordiale”, continuă încă să se perpetueze în sufletele noastre, în rolurile pe care le jucăm conştient sau nu, în personajele care ne fascinează sau ne înspăimântă prin intermediul ecranizărilor contemporane.

 

Dacă vreţi să descoperiţi care este modul în care arhetipurile ne pot impacta la nivelul vieţii de zi cu zi sau dacă vreţi să identificaţi simbolurile prin care ele se pot exprima în vise, vă invit să explorăm împreună semnificaţiile, funcţionalitatea şi dinamica psihică specifică principalelor arhetipuri descrise de C. G. Jung.

Workshop-ul va îmbina în mod armonios explicaţiile teoretice (care vor fi ilustrate şi prin scurte secvenţe de film) cu exerciţiile practice, care vă vor călăuzi către propriile descoperiri interioare.

Data şi durata: sâmbătă, 27 septembrie, între orele 9:00 şi 16:00

Locaţia: Casa Mărgărit (Str. Mărgăritarelor, nr. 7)

Facilitator: Monica Găitănaru (Psihoterapeut analist jungian)

Cost: 200 lei

Înscrieri: monica@psihologieanalitica.ro, 0746107106

Add A Comment