Conferinta „Te iubesc … si îmi este teamă”, Joi, 04 Decembrie 2014, 19:00 – 21:00

imageCei mai mulţi dintre noi îşi doresc relaţii de cuplu armonioase, confortabile, securizante. Însă atunci când ne gândim la această dorinţă, observăm adesea că alături de ea, undeva în interiorul nostru, se trezeşte şi un alt freamăt mai discret sau mai puternic de la o persoană la alta. Freamătul acela poate împrumuta o sumedie de chipuri – de la frica de respingere sau abandon, la frica de a ne risca sau pierde propria libertate, la teama de eşec şi suferinţă, spaima de a nu fi (din nou) trădaţi, înşelaţi sau reduşi la mai puţin decât ne dorim să fim sau chiar suntem. Observăm astfel, cum de multe ori ideea de relaţie ajunge să vină la pachet cu ideea de compromis.

Pe măsură ce acumulăm mai multe experienţe, dorinţele noastre parcă tind să devină tot mai timide, iar fricile tot mai vigilente. Ce e de făcut în acest caz? Cum deblocăm acest tărâm atât de provocator al relaţiilor de cuplu de toate piedicile luxuriante care par să ne ameninţe şi să ne înteţească sentimentul de singurătate?

Vă propunem să căutăm împreună răspunsul acestor întrebări şi al multor altora pe această temă cu ajutorul unor instrumente de înţelegere specifice psihologiei analitice a lui Carl Gustav Jung, dar şi orizontului alchimiei, filosofiei şi simbolismului mandalelor.

Carl Gustav Jung este unul dintre cei mai mari gânditori ai vremii noastre. A influențat în profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzând medicina, religia, filosofia, literatura, arta și, desigur, domeniul în permanentă evoluție al psihanalizei.
SPEAKER: MONICA Brânduşescu Găitănaru – psihoterapeut analist jungian şi trainer acreditat.

Locatie : Centrul Seeds for Happiness, sala Focus de la parter

Data: joi, 4 Decembrie 2014, ora 19:00

Contributie : 50 ron (GRATUIT pentru Membrii Centrului Seeds for Happiness)

Add A Comment