Atelier de Dans Oniric (7 decembrie)

“Visele mele sunt limba sufletului meu”, spunea C. G. Jung. Iar în vremurile de demult, anticii considerau visele mesaje de la zei, acordându-le o importanță deosebită.

Astăzi există deja numeroase căi de lucru cu visul ca instrument vindecător și creativ.
Eu vă propun să-i facem loc în lume visului prin intermediul Dansului Oniric. A ne dansa visele înseamnă a permite energiei lor să ne traverseze nu doar la nivel cognitiv și afectiv, ci și la nivel corporal, ceea ce completează experiența trăirii onirice, înlesnind procesul de a da sens.

Totodată, dansul facilitează exprimarea mai fluidă, mai liberă și mai expresivă a emoțiilor și mesajelor transmise de vis. Prin intermediul Dansului Oniric ne putem atât elibera de blocajele, conflictele interioare sau suferințele exprimate de vis, cât și putem “rescrie” scenariul sau continuarea acestuia într-un plan simbolic și creativ. Acest proces contribuie semnificativ la constientizarea dinamicilor noastre inconștiente și la luarea în stăpânire a acelor aspecte care ne pot sabota din interior, pentru a ne putea lua cu adevărat în stăpânire propria existență și propriile decizii astfel. Acest lucru ne va ajuta să ne asumam tot mai conștient rolul de creatori ai propriei povesti, pentru a ne transforma viața în capodopera pe care ne-o dorim.

Muzica și energia grupului vor susține alchimizarea profundă a viselor într-un cadru de siguranță, confidențialitate și respect atât reciproc între participanții la grup, cât și față de sacralitatea mesajului oniric.

*Notă: această tehică este inspirată de maniera de a dansa visele a lui Karem Ortiz, prezentată în cadrul atelierului despre vis al lui Georges Colleuil. Pe lângă elementele inspirate din tehnica propusă de Karem, Dansul Oniric va purta în sine și amprenta experienței mele în Psihoterapia analitică (jungiană), în Psihoterapia prin Dans și Mișcare și în metoda Authentic Movement.

Facilitator: psihoterapeut și formator Monica Daniela Gaitanaru

Data: 7 decembrie între 10:00 și 18:00

Loc: „La Centru” – Pitar Moș 19, interfon 02

Cost: 300 RON

Înscrieri: monica@psihologieanalitica.ro

Add A Comment