Film & Talk: The Joy Luck Club

Mandatory Credit: Photo by Moviestore/REX/Shutterstock (1651605a)
The Joy Luck Club
Film and Television

Pe 29 August, de la ora 18:30 vă invităm la o vizionare de film ce ne va servi drept prilej de discuții în jurul relației mamă-fiică și a înrâuririi pe care aceasta o are asupra întregii vieți adulte a fiicei. Vom discuta despre importanța conștientizării poveștilor cuprinse în linia noastră feminină, a secretelor trecutului ce contaminează din locul unde au fost îngropate întreaga pânză freatică a energiei feminine dintr-un neam și despre ce putem face pentru a ne dezlega, vindeca și pentru a transcende anumite tipare moștenite transgenerațional.

Totodată, vom explora și maniera de a integra și de a pune în valoare resursele moștenite de la propria mamă sau chiar de la bunele și străbunele noastre.

În aspectele pozitive ale complexului matern întâlnim acea iubire de mamă care se află printre cele mai emoționante și de neuitat amintiri ale adultului, rădăcina secretă a oricărei deveniri și transformări, baza oricărui început și sfârșit.

„Un cunoscător nu mai poate pune greutatea îngrozitoare a semnificației, a responsabilității și datoriei, a cerului și infernului pe acel om slab care greșește, demn de iubire, indulgență, înțelegere și iertare, care ne-a fost mamă. El știe că mama este purtătoarea acelei imagini înnăscute a noastre de mater natura și mater spiritualis, a întregii dimensiuni a vieții, căreia noi, ca și copii, îi suntem încredințați și în același timp abandonați. El nu trebuie, de asemenea, să ezite în niciun moment să o elibereze pe mama umană de această povară înspăimântătoare, din considerație față de ea și față de sine. Căci tocmai această greutate a semnificației ne lipsește de mamă și o înlănțuie pe aceasta de copil, spre distrugerea sufletească și fizică a ambilor”( C.G. Jung, Arhetipurile și inconștientul colectiv, Editura Trei, București, 2003, pag. 102).

Filmul care ne va servi drept călăuză în acest labirint al relațiilor mamă-fiică este The Joy Luck Club. Mai multe despre el puteți citi aici:

https://www.rogerebert.com/reviews/the-joy-luck-club-1993

Evenimentul va avea loc la sediul “La Centru” din Pitar Moș, 19, interfon *02 și se va desfășura în intervalul: 18:30-22:00, fiind structurat în două părți: vizionarea filmului și discuțiile pe temele mai sus anunțate.

Discuțiile vor fi moderate și facilitate de Monica Daniela Găitănaru – psihoterapeut analist jungian și formator în Referențialul Arhetipurilor Personale.

Pe aceeași temă, poți citi următorul articol scris de Monica:

https://psihologieanalitica.ro/arhetipul-matern-si-influentele-sale-asupra-relatiei-mama-fiica/

Costul atelierului: 75 RON

Apa, cafeaua, ceaiul și crănțănelele sunt din partea casei.

Înscrierile se fac la: monica@psihologieanalitica.ro

Add A Comment